Vineri,
12.04.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Primăria Cârțișoara a semnat contractul de execuție pentru modernizarea drumului comunal DC48

Primăria Cârțișoara a semnat contractul de execuție pentru modernizarea drumului comunal DC48

Primăria comunei Cârțișoara anunță că a semnat contractul pentru execuția lucrărilor privind proiectul de investiții: „MODERNIZARE DRUMURI DE INTERES LOCAL, COMUNA CIRTISOARA, JUDETUL SIBIU”.

Contractul prevede modernizarea drumului comunal DC48 și construirea de trotuare pe drumul național DN7C și drumul județean DJ105P.

„Drumul comunal DC48 are ca punct de plecare drumul judetean DJ105H în localitatea Cîrtisoara şi asigură legătura cu localitatea Cirtisoara pana la drumul judetean DJ105P. Lungimea sectorului tratat este de 3450 m cuprins intre km 2+950 – km 6+400. Structura rutieră a drumului existent este formată dintr-un strat de 15-30 cm umplutura urmata de pietriş cu nisip. Drumul comunal prezintă defecţiuni ale părţii carosabile sub formă de gropi şi denivelări iar acostamentele sunt neîntreţinute. Platforma drumului are lăţimea de 5,00 cu partea carosabila este de 4,00 m.

Lipsa dispozitivelor de scurgere în lungul drumului, a pantelor transversale ale platformei a dus la imposibilitatea colectarii apelor de suprafata, în perioadele ploioase apa băltind pe platforma drumului. Acest lucru face ca drumul comunal să fie mai greu accesibil chiar şi pe perioade uscate, datorită denivelărilor formate în timp.

Pe drumul national DN7C și drumul judetean DJ105P exista trotuare pe sectoare limitate realizate haotic”, se arată în documentație.

Proiectul va fi finanțat prin PNi – Programul Anghel Saligny și bugetul local al comunei Cârțișoara. Valoarea fără TVA, estimată a lucrarilor ce fac obiectul prezentei proceduri de achiziție este de 5.565.698,09 lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus