Miercuri,
17.04.2024
Innorat
Acum
10°C

Dosarul ATI Covid: procurorii sibieni nu găsesc medici care să participe la anchetă

Dosarul ATI Covid: procurorii sibieni nu găsesc medici care să participe la anchetă

Dosarele pentru ucidere din culpă deschise ca urmare a publicării articolului „Şi eu am omorât oameni! Dezvăluiri şocante din Secţia ATI Covid a Spitalului Judeţean” sunt într-un impas: procurorii spun că identifică „destul de greu” cadrele medicale cu pregătire superioară care să verifice actele întocmite în secția ATI Covid de la Sibiu. 

Pe lângă cele 13 dosare de ucidere din culpă deschise de procurorii sibieni la finele anului 2021, alte sesizări au venit din partea aparținătorilor care au citit articolul „Şi eu am omorât oameni! Dezvăluiri şocante din Secţia ATI Covid a Spitalului Judeţean”, publicat de Turnul Sfatului în martie 2021. Este vorba de un articol care a stârnit emoție la nivelul întregii țări ca urmare a dezvăluirilor referitoare la modul în care pacienții bolnavi de Covid erau sedați de cum intrau în secția ATI a Spitalului Clinic județean Sibiu, întregul mod de tratare a bolnavilor de aici fiind pus sub semnul întrebării.

Dosarele penale deschise în decembrie 2021 sunt în continuare în lucru, spune Bogdan Nicolae Dancu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. „În prezent, cercetările se desfășoară sub suspiciunea de ucidere din culpă, eventual malpraxis la personalul medical. Dar există o mare prolemă de procedură în ceea ce privește persoanele care își aduc aportul la expertize. Avem medici, cu un anumit grad profesional, care nu pot fi verificați de malpraxis decât de medici cu un statut profesional superior sau de același nivel. Este destul de greu găsim doctori de același nivel, care să ne ajute să verificăm modalitățile de acordare a îngrijirilor medicale. Analiza se face pe acte, nu prin exhumarea celor decedați. Împrejurările relevante vrem să le stabilim prin analiza documentelor medicale”, a arătat prim-procurorul Bogdan Nicolae Dancu, într-o conferință de presă organizată după prânzul zilei de marți.

În ciuda intereselor vindicative ale unor cadre medicale din Sibiu, prim-procurorul sibian a arătat că asistenta medicală care – sub acoperirea anonimatului – a relatat pentru Turnul Sfatului detalii din secția ATI nu a fost pusă sub acuzare. Bogdan Dancu a arătat că dreptul de a reclama sau face sesizări este unul constituțional.

Vaccinările „la chiuvetă” nu au putut fi dovedite

În afara dosarelor deschise ca urmare a sesizărilor generate de articolul publicat de către Turnul Sfatului, procurorul sibian arată că în analiză sunt și alte „morți suspecte” din perioada pandemiei.

În ceea ce privește alte spețe legate de modul în care au acționat autoritățile în perioada pandemiei, procurorii sibieni arată că nu s-au adeverit sesizările referitoare la nereguli în achiziții de bunuri sau servicii sau în gestionarea vaccinurilor. „Cum ar fi vaccinările «la chiuvetă»: au fost sesizări, dar nu au fost confirmate”, a arătat Dancu.

Citește și ”Și eu am omorât oameni!” Dezvăluiri șocante din secția ATI COVID a Spitalului Județean

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Corb la corb nu scoate ochii!

Acum 1 lună

Și cu justiția cu comandata politic, evident doar morții au sa fie singurii vinovați .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 lună

Desi stiu ca nu mai sunt promovati in functii de conducere, majoritatea medicilor refuza sa mai execute comenzile infractorilor politici precum executa politistii, procurorii si judecatorii.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 1 lună

Mafia medicala stie cum sa scape de necazuri. Abia astept sa fie inlocuiti de roboti. Nu ca nu o sa opuna rezistenta...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 lună

Medicii au famile, au copii de crescut, procurorii stiu bine ca mafia politica le ia glanda, si daca spun adevarul si daca musamalizeaza adevarul. Procurorii ce au refuzat complicitatea cu criminalitatea politica au parasit procuratura, si-au deschis cabinete de avocatura.

Raspunde

Kukuruku

Acum 1 lună

Lasa ca au destui bani si daca raman someri
Raspunde

Newman

Acum 1 lună

La cati bani au primit in timpul pendemiei (au fost cumparati) nu pot sa mai recunoasca adevarul !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus