Vineri,
12.04.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Concurs de proiecte verzi lansat de Fundaţia Conservation Carpathia. Elevii din jurul Munţilor Făgăraş pot câștiga o tabără de un weekend

Concurs de proiecte verzi lansat de Fundaţia Conservation Carpathia. Elevii din jurul Munţilor Făgăraş pot câștiga o tabără de un weekend

Fundația Conservation Carpathia lansează proiectul caravană „Natura la clasă” care se desfășoară în școlile din jurul Munților Făgăraș și care cuprinde proiecții de film, quiz-uri, dezbateri despre natură, dar și un concurs care îi poate trimite pe elevi în tabără.

Proiectul aduce copiii mai aproape de valorile naturale locale, crește gradul de conștientizare asupra schimbărilor climatice și a problemelor de mediu, și susține implicarea acestora în acțiuni verzi la nivel local. „Natura la clasă” este o caravană complexă realizată în parteneriat cu România Sălbatică și se adresează elevilor din clasele a IV-a, a V-a, a VI-a și a VII-a.

Proiecții de film și întâlniri interactive

Proiectul este gândit sub forma unor întâlniri interactive cu elevii care debutează cu o proiecție de film despre natură, continuă cu un quiz antrenant pe baza filmului și încurajează discuții libere pe teme de mediu și conservare. Tot ca parte a caravanei „Natura la clasă”, elevii sunt invitați să formeze echipe și să participe la un concurs unde au șansa să câștige o tabără 3 zile la Centrul de Activități și Explorare a Naturii, Richita, deținut de Fundația Conservation Carpathia.

„Prin intermediul Caravanei «Natura la clasă», ducem în școli bucuria de a descoperi natura, iar concursul pe care îl propunem îi provoacă pe elevi și profesori să-și exerseze și să pună în valoare cunoștintele dobândite la școală în activități practice, prietenoase cu natura și cu oamenii. Câștigători sau nu, toți participanții au ocazia să ia parte la o experiență unică de învățare”, a spus Ioana Duică, specialist educație Fundația Conservation Carpathia.

Caravana își propune să ajungă la copiii din clasele a IV-a, a V-a, a VI-a și a VII-a care studiază la școli din următoarelele comunități: Avrig, Arpașu de Jos, Cârțișoara, Cârța, Porumbacu de Jos, Racoviță, Turnu Roșu,Tălmaciu (jud. Sibiu), Arefu, Albeștii de Muscel, Bughea de Sus, Brăduleț, Cetățeni, Dragoslavele, Dâmbovicioara, Lerești, Nucșoara, Rucăr, Stoenești, Sălătrucu, Valea Mare Pravăț (jud. Argeș), Drăguș, Hârseni, Lisa, Recea, Șinca Nouă, Șinca Veche, Sâmbăta de Sus, Ucea, Viștea (jud. Brașov), Moroeni, Pucheni, Runcu (jud. Dâmbovița), Câineni, Boișoara, Perișani, Boița (jud. Vâlcea).

Concurs de proiecte verzi

„Natura la clasă” provoacă imaginația elevilor de a gândi proiecte prietenoase cu mediul, care aduc beneficii membrilor comunității în care trăiesc. Din fiecare școală se pot forma una sau mai multe echipe, o echipă însemnând o clasă și un profesor coordonator. Cele mai bune 35 de proiecte vor fi premiate cu o tabără de weekend la Centrul de Activități și Explorare a Naturii Richita. Costurile taberelor pentru elevi sunt susținute de Banca Comercială Română (BCR). Echipele câștigătoare vor avea obligația să implementeze proiectele propuse. 

Criterii de participare la concurs:

- din fiecare școală se pot înscrie în concurs una sau mai multe echipe, o echipă însemnând o clasă și un profesor coordonator;

- fiecare echipă poate depune un singur proiect;

- proiectul propus de echipă trebuie să aducă un beneficiu membrilor comunității din care elevii fac parte;

- realizarea și implementarea proiectului să reprezinte pentru echipă o experiență de învățare pragmatică, ce transpune teoria învățată la diverse materii, în activități practice și interdisciplinare.

Calendarul concursului:

- martie – aprilie, desfășurare caravană;

- 30 aprilie data limită de trimitere a proiectelor;

- 1–12 mai, evaluarea proiectelor;

- 13 mai, anunțarea câștigătorilor;

- 15 mai – 30 septembrie 2024, implementarea proiectelor propuse;

- octombrie 2024 – iunie 2025, desfășurarea taberelor.

Pentru a participa la concurs, echipele trebuie să completeze următorul formular și să-l trimită până la data de 30 aprilie  2024 pe email, către Ioana Duică, la adresa: [email protected]

Link-ul formularului poate fi accesat AICI.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus