Miercuri,
17.04.2024
Innorat
Acum
11°C

Comuna Biertan a primit distincția de „Comuna comunelor României”. Primar: „Este o încununare a muncii noastre din ultimii ani”

Comuna Biertan a primit distincția de „Comuna comunelor României”. Primar: „Este o încununare a muncii noastre din ultimii ani”

Comuna Biertan din județul Sibiu a fost desemnată recent „Comuna comunelor României” de către adunarea generală a Asociației Comunelor din România.

Distincția „Comuna comunelor României”, oferită localității Biertan, vine după o muncă susținută de promovare a turismului din zonă și a eforturilor constante de promovare și includerea în topul celor mai pitorești localități din Europa.

„Această recunoaștere națională mă onorează deoarece, consider că este o încununare a muncii noastre din ultimii ani, și de aceea țin să sintetizez în cele ce urmează parcursul făcut în acest sens.

Dacă în anul 2012, când am preluat administrația comunei Biertan, bugetul anual era de circa 3.000.000 lei, din care investițiile ajungeau la maxim 400.000 lei, la care se adăugau datorii înregistrate de peste 2.000.000 lei sau lucrări decontate și neexecutate, în valoare de 4,6 milioane lei, acum, în anul 2024, avem un buget de peste 30.000.000 lei, din care investițiile reprezintă 78,55 %, respectiv 21.578.860 lei, ceea ce nu este puțin lucru”, spune Mircea- Mihai Dragomir, primarul comunei Biertan.

De asemenea, primarul anunță că în anul 2024, sunt în contractare mai multe proiecte europene care cresc valoarea investițiilor cu peste 60.000.000 lei.

Principalele proiecte care sunt în diferite stadii de implementare:

- ”Asumarea Patrimoniului în Siturile UNESCO” - prin AFIR; 

- ”Muzicoline” - prin PNRR/AFCN;

- ”Ruta caselor cu arhitectură tradițională din localitatea Biertan” - prin PNRR;

- ”Amplasare stație de încărcare autovehicule electrice” - prin A.F.M;

- ”Creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat” - prin A.F.m

- ”Înființare rețea de canalizare menajeră în sat Copșa Mare și retehnologizare rețea de canalizare menajeră în satele Biertan și Richiș” prin  - P.N.  „Anghel Saligny”;

- ”Înființare centru de colectare deșeuri prin aport voluntar în comuna Biertan, județul Sibiu” -prin PNRR;

- ”Centru comunitar integrat” -prin PNRR;

- ”Elaborarea/actualizarea în format GIS a documentațiilor de alimentare a teritoriului și de planificare urbană” -prin PNRR;

- ”Dotarea Școlii Gimnaziale Biertan cu mobilier, echipamente digitale și materiale didactice” -prin PNRR;                            

- ”Amenajare străzi Richiș, Biertan, Copșa Mare” -prin B.L ;

- ”Ruta bisericilor fortificate din Transilvania” -prin PNRR;

- ”Alimentare cu apă potabilă sat Biertan și sat Copșa Mare, racorduri de apă sat Richiș, comuna Biertan” -prin P.O.I.M. – în lucru la S.C. Apa Târnavei Mari S.A.; 

- ”Cadastru general în comuna Biertan, județul Sibiu” - prin P.O.R.;

- ”Reabilitare Școala cu clasele I-IV Biertan” - prin P.O.R.;

- ”Reabilitare și dotare Școala Gimnazială Biertan”- prin P.O.R;

- ”Reabilitare și îmbunătățire funcțională Școala Primară Richiș”- prin P.O.R;

- ”Reabilitare sit UNESCO BIERTAN - prin P.O.R.;

„Mulțumesc cu recunoștință tuturor celor care mi-au fost alături în acțiunile/activitățile și demersurile pe care le-am întreprins, atât în mandatul curent, cât și în cele anterioare, precum și celor care mi-au susținut eforturile constante de promovare și includerea în topul celor mai pitorești localități din Europa a comunei Biertan”, a mai spus primarul comunei Biertan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus