Miercuri,
17.04.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Se poate și fără copaci tăiați: În două cartiere din Sibiu aleile ocolesc pomișorii pentru a-i proteja

Se poate și fără copaci tăiați: În două cartiere din Sibiu aleile ocolesc pomișorii pentru a-i proteja

Zilele trecute consilierul local Ioan Plesciuc aducea în atenția sibienilor două situații întâlnite în cartiere sibiene Hipodrom și Terezian, unde firmele angajate de primărie să refacă spațiul verde au preferat să construiască aleile în jurul copacilor, decât să-i taie.

Observația vine în contextul în care, în trecut, în mai multe zone ale orașului cetățenii s-au arătat nemulțumiți că la refacerea zonelor verzi mai întâi au fost puși la pământ arbuștii.

”În Hipodrom și în Terezian există câte un trotuar strâmb, care ocolește rotund un copac. Nu am văzut niciun om supărat că face doi pași în plus, înseamnă că putem trăi frumos împreună, oameni și pomi, în același cartier”, a postat consilierul local Ioan Plesciuc pe pagina oficială de facebook.

Reporterul Turnul Sfatului a vorbit cu oficialii Primăriei Sibiu pe această temă. Aceștia spun că regula generală după care se ghidează este ca atunci când arborii sunt sănătoși, ei nu trebuie tăiați. Intervențiile se fac doar în cazul pomilor fructiferi, considerați nepotriviți pentru mediul urban.

”Configurarea acestor alei din cartierul Terezian a fost făcută altfel încât arborii sănătoși existenți în teren să fie protejați. De altfel, ca regulă generală, Primăria Sibiu nu recoltează arbori viabili, cu excepția pomilor fructiferi, care nu sunt potriviți pentru spațiul public urban, provocând mizerie și disconfort pentru cetățenii care locuiesc în zonele respective”, au explicat reprezentanții municipalității sibiene.

Sursa foto: Facebook Ioan Plesciuc

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Văsălie Noroi

Acum 1 lună

Se pare ca primaria considera stejarul , pom fructifer pentru ca are ghinde si de aceea il taie , vezi parcul din Terezian !!
Raspunde

Pastor marginas

Acum 1 lună

HAHA, buna asta, buna buna de tot. Radem si facem haz de necaz dar, raul ramane facut! Multumim indeosebi Corei si firmelor aferente dar si "ecspertilor" ecologisti care au dat aprobarea
Raspunde

Pastor marginas

Acum 1 lună

Wow, serios?!... o exceptie versus "o mie" de nereguli (vezi recenta defrisare de la obor). Daca te iei dupa declaratiile "reprezentantilor" inseamna ca mai mult de jumate dintre arborii maturi erau bolnavi - ceea ce nu e adevarat si daca era adevarat, era tot problema lor (sa vada care este boala si sa ii identifice punctual pentru taiere). Hai pa, azi maine se lauda ca sunt cea mai eco administratie din ieuropa
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus