Miercuri,
17.04.2024
Innorat
Acum
10°C

59 de proiecte au fost declarate eligibile în cadrul agendei județene pentru sport 2024

59 de proiecte au fost declarate eligibile în cadrul agendei județene pentru sport 2024

CJ Sibiu a publicat lista proiectelor care vor beneficia de finanțare în acest an în cadrul Agendei județene pentru Sport. În total, 59 de proiecte au fost declarate eligibile.

Cele 59 de proiecte sunt împărțite întrei categorii, rezultatele evaluării fiind anunțate la fel în trei comunicate separate. Astfel, au fost evaluate proiecte depuse de structuri de drept privat pentru categoriile „Sportul de performanță” și „Sportul pentru toți”, precum și de către structurile de drept public.

Cele mai multe proiecte au fost înregistrate de structurile de drept privat la categoria „Sportul de performanță” – 38 în total, din care 35 au fost declarate ca eligibile. Printre acestea cele mia multe puncte au obținut proiectele depuse de Clubul sportiv Măgura Cisnădie: „Măgura Cisnădie în Turul Campionatului Ligii Florilor 2024-2025 si in Cupele Europene” (97,8), respectiv „Măgura Cisnădie - performanță în Returul Campionatului Ligii Florilor 2023-2024 și în Cupa României 2024” (97).

În listă se mai regăsesc „Turul Ciclist al Sibiului 2024” (96,6), depus de Asociația Club Sportiv Sibiu Sport Project, dar și „Triada MTB Avrig” și „Triada MTB Păltiniș”, ale Asociației Club Sportiv Pro Cycling. În listă se regăsesc și două proiecte ale Asociației Județene de Fotbal Sibiu: „Campionatele județene în anul 2024 pentru echipele de copii și juniori ale structurilor sportive afiliate” și „Cupa Satelor – ediția 6”. 

Au mai câștigat proiecte Asociația Club Sportiv Andu Sibiu, ACS Champions 2016 Sibiu, Asociația Club Sportiv PUMA, Asociația Sportivă Fotbal Club Interstar Sibiu etc.

La această categorie, trei proiecte au fost respinse: „Cupa Mediașului la Kickboxing” (ACS Dragon Fight Academy Kickboxing Mediaș); „Cantonament Next Sports 2024” (ACS Next Sport) și „Junior Cup Valea Aurie 2024 ediția a 3-a U8 și U11” (Clubul Sportiv Sharks Sibiu.

Întreaga listă a proiectelor poate fi consultată aici.

La categoria „Sportul pentru toți”, au fost înregistrate 20 de proiecte depuse de structurile de drept privat, 17 fiind declarate eligibile. Printre ele se numără „OINA la Turnu Roșu – istorie și legământ pentru viitor” (ACS Oltul Turnu Roșu) sau „Criteriul Primăverii și al Toamnei 2024 - ediția XI-a” (Asociația Club Sportiv Aria pentru Sport).

Lista întreagă poate fi consultată aici.

În ceea ce privește proiectele depuse de structurile de drept public, în anul 2024 au fost depuse șapte proiecte, toate fiind declarate eligibile. Câte două proiecte au fost depuse de Clubul Sportiv Școlar Sibiu, Clubul Sportiv Universitar (CSU) Sibiu și Clubul Sportiv Municipal Mediaș, iar un proiect este al Clubului Sportiv Municipal Sibiu.

CJ Sibiu nu a făcut deocamdată publice sumele acordate pentru fiecare proiect, urmând ca în zilele de 13-15 martie să primească eventuale contestații.

În acest an CJ Sibiu a aprobat un buget de 1.450.000 lei pentru Agenda Sportivă, din care:
1.200.000 lei pentru structuri sportive de drept privat, secțiune pentru care se pot depune maximum 2 proiecte
950.000 lei pentru sportul de performanță: suma maximă ce poate fi solicitată – 75.000 lei/proiect
250.000 lei pentru sportul pentru toți: suma maximă ce poate fi solicitată – 15.000 lei/proiect
250.000 lei pentru structuri sportive de drept public, suma maximă ce poate fi solicitată – 100.000 lei/proiect.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus