Miercuri,
17.04.2024
Ploi Scurte
Acum
11°C

Spitalul județean vrea să închirieze blocul alimentar: 8 euro/mp pentru 5 ani. Viitorul chiriaș va prepara hrana pentru bolnavi și medicii de gardă

Spitalul județean vrea să închirieze blocul alimentar: 8 euro/mp pentru 5 ani. Viitorul chiriaș va prepara hrana pentru bolnavi și medicii de gardă

Un spațiu în care va fi amenajat blocul alimentar în cadrul Spitalului județean Sibiu va fi oferit spre închiriere pentru 8 euro/mp. Pentru aceasta, administrația spitalului va organiza o licitație după ce CJ Sibiu va aproba solicitarea acesteia. Viitorul chiriaș va fi o companie ce va prepara mâncarea pentru pacienți și medicii de gardă.

Conducerea spitalului județean a solicitat Consiliului județean să adopte o hotărâre prin care să aprobe închirierea prin licitație publică a spațiului bloc alimentar din incinta clădirii noi a instituției - Cardiologie, Ginecologie. Spațiul este în suprafață de 432,4 mp dintr-un total de 16.527 mp.

„Durata contractului de închiriere va fi de maxim 5 ani de la data semnării contractului, cu posibilitate de prelungire cu încă 2 ani”, se menționează în proiectul de hotărâre care va fi supus votului consilierilor județeni într-o ședință extraordinară, planificată pentru 12 martie.

„Prin închirierea spațiului la care am făcut referire, se urmărește atât maximizarea veniturilor din activități non medicale, cât și asigurarea hranei pentru beneficiarii spitalului”, se arată în raportul de specialitate la proiectul de hotărâre.

Prețul minim de închiriere a fost stabilit de un evaluator autorizat: 8 euro/mp sau aproape 3.500 euro/lună este suma pe care administrația spitalului se așteaptă să o încaseze în urma închirierii.

Conducerea spitalului județean a precizat pentru Turnul Sfatului că cel care va închiria spațiul va fi cel care va prepara mâncarea pentru pacienți și medicii de gardă. „Această solicitare se va regăsi în caietul de sarcini care se va publica în SEAP. Viitorul operator economic potențial câștigător al licitației va prepara hrana în blocul alimentar”, ne-au transmis reprezentanții spitalului.

Menționăm că spațiul în care va funcționa viitorul bloc alimentar al spitalului se află de mai mult timp în reparații, iar lucrările s-au derulat în perioada iulie-decembrie 2023. La sfârșitul anului trecut au fost oprite licitațiile pentru achiziționarea echipamentelor, fiind vorba de sisteme de hote și recirculare aer, din cauza ordonanței de urgență care a limitat cheltuielile de natura investițiilor începând cu 27 octombrie 2023.

În prezent, potrivit conducerii Spitalului județean Sibiu, blocul alimentar este finalizat în proporție de 95%. 

„Lucrările de reparații curente au fost finalizate la sfârșitul anului 2023, în acest moment fiind instalate sau urmând a fi instalate anumite dotări specifice pentru un bloc alimentar conform prevederilor legale. În timpul lucrărilor a fost instalat și un sistem de răcire și refrigerare, achiziționat de SCJU Sibiu.

Totodată, se așteaptă aviz de racordare de la Electrica și schimbarea punctului post-transformare, acest lucru fiind esențial în buna funcționare a blocului alimentar. Creșterea puterii electrice a fost necesară după ce instalațiile au fost modernizate pentru a putea susține puterea noilor sisteme și aparaturi”, au transmis reprezentanții Spitalului la o solicitare a Turnul Sfatului.

În ceea ce privește asigurarea hranei pacienților și medicilor de gardă, ultima dată am scris că Spitalul Județean a prelungit până în decembrie contractul cu Super Mama. De fapt, instituția a atribuit succesiv contracte lunare de prestări servicii prin proceduri de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare, începând cu sfârșitul lunii decembrie 2023 până în luna februarie 2024, operatorul economic desemnat fiind BLISS SRL (Super Mama). „Cu care spitalul a avut o colaborare foarte bună începând cu luna mai a anului 2023”, precizează conducerea instituției. 

„La sfârșitul lunii februarie a fost organizată o nouă procedură de negociere, fiind atribuit un nou contract de prestări servicii de catering, în valoare de 3.644.171,29 lei (TVA inclus), cu valabilitate maximă până la data de 31.08.2024, perioadă în care SCJU Sibiu își propune organizarea unei licitații deschise online în SEAP de servicii de preparare hrană pentru pacienții SCJU Sibiu și medicii de gardă, în spațiul nou amenajat al Blocului Alimentar.

Menționăm că fără acordul ordonatorului principal de credite acest spațiu nu poate fi închiriat unui potențial prestator de astfel de servicii.

Demersurile pentru organizarea spațiului au început imediat după eșecul înregistrat cu fostul prestator SC Ansamble Catering & Services SRL, când responsabilii din cadrul SCJU Sibiu au decis reabilitarea și dotarea blocului alimentar”, se mai arată în răspunsul transmis de Spitalul județean la solicitarea Turnul Sfatului.

Hotărârea privind aprobarea închirierii prin licitație publică a spațiului bloc alimentar în suprafață de 432,4 mp se află pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Județean Sibiu de azi, care va avea loc la ora 15:00.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus