Joi,
20.03.2025
Cer Senin
Acum
3°C

Spitalul Județean a prelungit până în decembrie contractul cu Super Mama. Pentru organizarea unei licitații trebuie finalizat Blocul alimentar

Spitalul Județean a prelungit până în decembrie contractul cu Super Mama. Pentru organizarea unei licitații trebuie finalizat Blocul alimentar

Foto principală ilustrativă: Arhiva TS

Spitalul Județean Sibiu a prelungit pentru a doua oară contractul cu firma privată S.C. Bliss S.R.L, fără anunț de participare, până la data de 31 decembrie. Pe de altă parte cei din conducerea unității medicale spun că vor lansa o licitație de pentru achiziția de servicii catering, însă doar în momentul în care blocul alimentar va fi complet renovat, utilat și funcțional. Pentru asta lucrările au fost urgentate.  

Este a doua oară când Spitalul Județean prelungește contractul cu firma privată S.C. Bliss S.R.L pentru servicii de catering pentru pacienții internați și medicii de gardă. Procedura a fost de tip negociere fără publicare prealabilă și s-a încheiat cu un contract în valoare de 2.188.835.84 RON, fără TVA, pe o perioadă de aproximativ trei luni, până la 31 decembrie. Reprezentanții spitalului spun că va avea loc și o licitație pentru achiziția de servicii de catering, însă anunțul va fi publicat până la încheierea lucrărilor de reabilitare a blocului alimentar, pentru ca firma câștigătoare să poată prepara mâncarea în incinta spitalului.

Citește și: ACTUALIZARE Începând de astăzi pacienții din Spitalul Județean mănâncă de la Super Mama. Administratorul firmei: Spitalul a cerut ajutorul, noi am putut să-l dăm, l-am dat!

„În prezent, hrana pacienților este asigurată în regim de catering de către o firmă privată (S.C. Bliss S.R.L) cu care a fost încheiat un nou contract prin procedura de negociere fără publicare prealabilă a unui anunț de participare, valabil până la data de 31 decembrie anul curent. 

Totodată, suntem în curs de finalizare a documentației de atribuire în vederea publicării în SEAP a licitației pentru achiziția de servicii de catering. Aceasta va fi publicată în perioada următoare, până la încheierea lucrărilor de reabilitare de la Blocul Alimentar al spitalului care va fi utilizat ca locație de preparare a hranei”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean Sibiu.

Primul contract negociat cu S.C. Bliss S.R.L a avut o valoare de 2.377.028,49 lei cu TVA inclus și a fost valabil până la data de 12 septembrie anul curent.

Lucrările la blocul alimentar au fost urgentate

În ceea ce privește lucrările de reparații la blocul alimentar, acestea au fost atribuite, de asemenea printr-o procedură de tip negociere fără publicare prealabilă, firmei Adbau Construct, din Șelimbăr. Valoarea constructului este de 830.423.99 RON.

În explicațiile date pentru încheierea unui contract fără organizarea unei licitații se arată că lucrările de reabilitare și renovare trebuie finalizate urgent și se subliniază problemele actuale din procesul de distribuire al hranei: spații de depozitare insalubre, hrană rece sau în pericol de alterare și spații de gătit subdimensionate.

Citește și: „Chelcea spune că Spitalul Județean nu va avea cantină proprie în viitorul apropiat, dar va oferi spațiu în care să se gătească pentru pacienți”

„Prin referatul de necesitate a fost specificat faptul că aceste lucrări sunt urgente, din cauza dificultăților prestării serviciilor de catering. S.C. Bliss SRL, actualul prestator de servicii de catering, ne comunică faptul că spațiul în care își desfășoară activitatea de preparare a mâncării pentru spital este subdimensionat și totodată solicită instituției noastre o alternativă pentru un spațiu adecvat acestei activități. Astfel, a fost întocmit referatul de necesitate, prin care a fost solicitată achiziția în regim de urgență a lucrărilor de reparații Bloc Alimentar din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu. Prin referatul antemenționat se invocă faptul că Urgența a fost consemnată și de secțiile spitalului în repetate rânduri, deoarece până ajunge la pacient, hrana se răcește, lucrează sau prezintă risc de a se altera. De asemenea, asistentele dieteticiene au consemnat faptul că spațiul în carte se distribuie hrana pacienților a devenit insalubru, insuficient, temperatura este ridicată și solicită amenajarea unui spațiu adecvat care să întrunească toate condițiile pentru distribuirea și depozitarea hranei conform standardelor.”

Totodată se arată că este nevoie ca renovarea blocului alimentar să fie finalizată și pentru a se putea organiza o licitație deschisă în vederea atribuirii contractului de prestări servicii de catering.

„Pentru a putea iniția prin intermediul SEAP procedura de achiziție licitație deschisă în vederea atribuirii contractului de prestări servicii de catering, este necesară finalizarea în regim de urgență a lucrărilor de reparații a Blocului alimentar”, se mai specifică în referatul întocmit de cei de la Spitalul Județean.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus