Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Siguranța a devenit o prioritate pentru școala „Sava Popovici Barcianu”. „Conflictele între elevi sau între elevi și profesori, pot degenera ușor, ajungând la acte de violență grave”

Siguranța a devenit o prioritate pentru școala „Sava Popovici Barcianu”. „Conflictele între elevi sau între elevi și profesori, pot degenera ușor, ajungând la acte de violență grave”

De la începutul anului 2024 în Școala Gimnazială „Sava Popovici Barcianu” Rășinari și în structurile acesteia Grădinița cu program prelungit nr. 2 Rășinari și Școala Gimnazială Prislop se desfășoară activități și întâlniri în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu – Biroul Siguranță Școlară.

În luna februarie, o întâlnire la nivelul școlii cu toți părinții, cu consilierul școlar, cu reprezentanții Poliției, a adus în discuție problemele legate de utilizarea excesivă a telefoanelor mobile de către elevi. Pe lângă timpul pierdut, oboseala în exces acumulată, lipsa somnului, părinților și s-au adus în vedere și riscurile la care se expun zilnic copiii și tinerii, prin utilizarea internetului, a rețelelor de socializare, prin oferirea de informații confidențiale unor persoane necunoscute.

În 19 martie, Inspector Principal Ofelia Coșerea a revenit între elevi, de data aceasta la clasele a VII-a și a VIII-a, prezentându-le materiale și purtând discuții pe teme precum: bullying, cyberbullying, prevenirea consumului de substanțe interzise, prevenirea portului fără drept de obiecte periculoase, prevenirea traficului de persoane, prevenirea infracțiunilor comise cu violență. Violența în școală este un subiect de actualitate atât pentru unitățile de învățământ, cât și pentru părinți.

Potrivit conducerii școlii, conflictele între elevi sau între elevi și profesori, pot degenera ușor, ajungând la acte de violență grave. Din acest motiv, conducerea unității de învățământ din Rășinari a lua decizia ca astfel de întâlniri în parteneriat cu Poliția, să aibă loc cât mai des. De asemenea, întâlnirile cu părinții la nivelul întregii școli se vor repeta periodic, astfel încât actele de violență sau problemele cauzate de bullying să nu existe în această unitate școlară. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus