Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Sibiul nu va fi reprezentat pe lista ”eligibililor” PSD-PNL la alegerile europarlamentare. Pozițiile negociate până acum

Sibiul nu va fi reprezentat pe lista ”eligibililor” PSD-PNL la alegerile europarlamentare. Pozițiile negociate până acum

În fata liderilor de filiale, conducerea PSD-PNL a prezentat miercuri seară lista cu candidații la alegerile europarlamentare, conform unor surse politice, anunță Știrile ProTV.

În condițiile în care alianța PNL-PSD mizează că la alegerile europarlamentare din 9 iunie vor reuși să câștige cel mult 16 mandate, Alina Ghorghiu se regăsea pe poziția 19, iar Raluca Turcan chiar mai jos.

De asemenea, Vasile Blaga ar fi fost înlocuit pe listă de Gheorghe Falcă.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat marţi că nu şi-a dorit să candideze la Parlamentul European, programul său politic fiind "cu totul altul", conform Agerpres, astfel încât Sibiul nu va avea niciun reprezentat pe ”lista eligibililor”.

"Nu mi-am dorit să candidez la Parlamentul European şi nici nu am avut discuţii în partid. Faptul că în spaţiul public a fost vehiculat numele meu nu mă face decât să cred că, probabil şi datorită rezultatelor pe care le am ca preşedinte de organizaţie la Sibiu, dar şi ca activitate politică şi profesională de până acum, sunt oameni care consideră că aş fi fost un europarlamentar bun. Dar încă nu s-a stabilit această listă şi vom vedea care vor fi propunerile făcute de conducerea partidului. Dar, ca să sintetizez, nu mi-am dorit şi programul meu politic este cu totul altul în această perioadă. În primul rând să-mi duc la bun sfârşit acest mandat de ministru al Culturii, organizaţia PNL Sibiu pe care o conduc să obţină rezultate bune, să câştigăm alegerile locale şi europarlamentare la Sibiu şi, de asemenea, să câştigăm alegerile parlamentare", a afirmat Raluca Turcan, săptămâna trecută.

Ea a explicat în trecut că nu va candida la alegerile locale, deși a circulat o decizie internă a PNL în care liderii de organizație erau obligați să-și asume candidatura pentru primăria municipiilor sau pentru președinția consiliului județean.

”Dacă ai candidați primari sau președinte le CJ în funcție, președintele nu o să se ducă să dea oamenii respectivi la o parte. Acea decizie e, în special, pentru organizațiile care nu au nici președinți de CJ, nici primari pregătiți pentru competiție”, a explicat Turcan la momentul respectiv.

Lista cu candidații PSD - PNL pentru europarlamentare, conform surselor ProTV:

  1. Ramona Chiriac
  2. Mihai Tudose
  3. Rareș Bogdan
  4. Gabriela Firea
  5. Dan Motreanu
  6. Claudiu Manda
  7. Daniel Buda
  8. Vasile Dîncu
  9. Adina Vălean
  10. Victor Negreanu
  11. Dragoș Benea
  12. Siegfried Mureșan
  13. Dan Nica
  14. Mircea Hava
  15. Maria Grapini
  16. Gheorghe Falcă
  17. Gheorghe Cârciu
  18. Alina Gorghiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Sibianul

Acum 1 lună

De la Grapini în jos ma îndoiesc ca mai prinde careva loc. O sa aibă o mare surpriza alianța asta
Raspunde

Xxx

Acum 1 lună

Asta i un lucru bun! Inseamna ca valorile locale ramain in cont in tara...judet! Oricum acolo nimeni n ar putea sau vrea sa faca ceva pt Romania
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus