Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Între 60 și 150 de lei doza: patru sibieni reținuți de DIICOT pentru canabis și cristale

Între 60 și 150 de lei doza: patru sibieni reținuți de DIICOT pentru canabis și cristale

Polițiștii și procurorii DIICOT anunță instrumentarea unui dosar penal despre cinci persoane care, de anul trecut până acum, au consumat și au vândut în județul Sibiu droguri de risc (canabis) și dorguri de mare risc (3-CMC – „cunoscut sub denumirea generică de cristal”).

„Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, au documentat activitatea infracțională a cinci persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată, efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, deținere, fără drept, de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu și refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice”, se arată într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului de către IPJ Sibiu.

Despre cei cinci, autoritățile spun că au probe că – din 2023 până luna martie 2024, au deținut, intermediat și comercializat canabis și cristale „cu sume cuprinse între 60 și 150 de lei, pentru o doză”. „Cu privire la una dintre persoane, s-a reținut și faptul că, fiind oprit în trafic pentru un control rutier și depistat pozitiv pentru consum de substanțe cu efect psihoactiv, ar fi refuzat prelevarea de mostre biologice necesare determinării prezenței în organism a substanțelor interzise”, mai arată sursa citată.

În cursul zilei de joi, autoritățile au efectuat percheziții în locuințele celor cinci, de unde au fost ridicate droguri (nu se precizează în ce cantitate), dar și pliculețe în care aceste droguri ar fi urmat plasate pentru vânzare sau „plicuri cu urme de materie”.

În urma perchezițiilor au fost reținute patru persoane, cea de-a cincea fiind plasată sub control judiciar. Pentru cele patru persoane, procurorii DIICOT vor cere instanței emiterea mandatelor de arestare preventivă.

Sursa foto: IPJ Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus