Sâmbătă,
13.04.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Primăria Șelimbăr cumpără containere pentru o școală modulară cu 18 clase și sală de sport. Valoarea proiectului depășește 1,7 milioane lei

Primăria Șelimbăr cumpără containere pentru o școală modulară cu 18 clase și sală de sport. Valoarea proiectului depășește 1,7 milioane lei

Primăria Șelimbăr urmează să achiziționeze și să monteze containere care se vor transforma într-o școală modulară formată din 18 clase, cancelarie, spații tehnice, pază, toalete băieți și fete și scări acces etaj superior. Potrivit documentației de pe site-ul de licitații publice, valoarea acestui proiect depășește 1,7 milioane lei și banii vor fi alocați din bugetul local.

Containerele, vor fi distribuite pe două niveluri, conform planurilor anexate caietului de sarcini. În acestea vor fi 18 săli de clasă, fiecare sală având suprafață de 58 – 62 mp. De asemenea, școala modulară va avea o sală de sport, o cancelarie, un spațiu tehnic, un spațiu pază, șase grupuri sanitare din care două vor fi pentru fete, două pentru băieți și două pentru cadrele didactice.

În documentație se arată că va exista și un grup sanitar pentru persoane cu dezabilități, însă doar la parter. Vor fi holuri de circulație, scări și accese.

Valoarea totală acestui proiect este estimată la 1.728.000 lei, banii provenind din bugetul local alocat pentru anul 2024. Durata contractului scos la licitație este de două luni.

Școala modulară va fi dotată cu aparate de aer condiționat și cu aeroterme de încălzire cu o putere de 2.000 – 2500 W.

Livrarea containerelor se va face la două luni de la semnarea contractului, iar montarea acestora se va face de către furnizor, fără a genera costuri suplimentare.

Ofertanții pot licita pentru acest proiect până în data de 22 aprilie.

În luna septembrie a anului trecut au fost tensiuni între părinții elevilor de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazu” din Șelimbăr și conducerea de atunci a școlii, pentru că nu s-a prevăzut supraaglomerarea școlii și s-au luat decizii de ultim moment despre care părinții au spus că îi afectează pe copii. Pentru ca toate clasele de la această școală să aibă ore de dimineața, o parte dintre elevi au fost mutați în spații puse la dispoziție de primăria Șelimbăr, însă părinții s-au arătat nemulțumiți de spațiul este mic în raport cu numărul de elevi. Acela a fost momentul în care primarul comunei Șelimbăr Marius Grecu, a menționat containerele modulare ca soluție.

„În două săptămâni vor veni containerele și vor avea clase corespunzătoare toți copiii. Am contract clar, încheiat și achiziția va fi făcută de primărie și nu de școală, pentru că dacă lăsam școala probabil le aduceau la Crăciun. Așa eu mă bazez pe mine și pe colegii mei din primărie. Calendarul înscrierilor s-a terminat la sfârșitul lunii august, dată până la care s-au tot putut înscrie copii. Anul acesta avem cinci clase pregătitoare. În toată istoria Șelimbărului nu au mai fost cinci clase de pregătitoare. Am avut tot una sau două clase. Saltul este imens”, spunea atunci primarul din Șelimbăr.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

David

Acum 3 săptămâni

Este incredibil că, după două decenii, primăria se trezește brusc la viață în campanie electorală, încercând să pară harnică. Serios acum? După atâta timp, asta este soluția voastră? Plasarea copiilor în containere? Ei bine, cred că Mutu trebuie să aibă o memorie destul de scurtă ca să mai creadă în astfel de promisiuni. Este evident că numărul mare de copii nu a fost deloc luat în considerare în planificarea urbanistică. Dar hei, nu e o problemă, nu? Primăria dă autorizații de construcție pe bandă rulantă, fără să se gândească la impactul pe termen lung. Mă întreb unde merg copiii voștri la școală, dacă aceasta este soluția la care ajungeți pentru educația lor.
Raspunde

Papa di Gio

Acum 2 săptămâni

Dacă i în Aprilie, numa să nu fie vreo păcăleală....

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus