Miercuri,
17.04.2024
Ploi Scurte
Acum
12°C

Proiectele Maratonului: Asociația Învățătorilor din Sibiu aleargă pentru a oferi o tabără de studiu învățătorilor debutanți

Proiectele Maratonului: Asociația Învățătorilor din Sibiu aleargă pentru a oferi o tabără de studiu învățătorilor debutanți

Asociația Învățătorilor din Sibiu participă în acest an la Maratonul Internațional Sibiu cu proiectul numit „Tabără pentru învățătorii debutanți” prin care își dorește organizarea unei tabere în care zece cadre didactice debutante să fie instruite de profesorii cu experiență.

„O resursă umană instruită înseamnă o investiție în generațiile viitoare. Prin intermediul acestui proiect dorim să instruim anual câte 10 cadre didactice debutante. În cadrul taberei, profesori pentru învățământul primar cu experiență vor oferi soluții la problemele cel mai des evidenţiate de cadrele didactice debutante: comunicarea cu elevii, rezolvarea situaţiilor conflictuale, relaţiile cadru didactic – elevi – părinţi, proiectare didactică, modalităţi de evaluare”, transmit reprezentanții asociației.

Tabăra oferă un program intens de formare profesională adaptată fiecărui participant în parte. Toți cei care vor să susțină cauza pentru care asociația vrea să strângă 20.000 de lei o pot face accesând acest link.

„Considerăm că lecțiile susținute de debutanți vor fi mult mai atractive/ clare/ integrate/ adaptate elevilor. În același timp, părinții elevilor vor avea mult mai multă încredere în cadrul didactic debutant. Tabăra va ajuta la dezvoltarea unei rețele de ajutorare/ mentorat dinspre și înspre debutanți”, mai arată aceștia.

Despre Asociație

AIS - Asociația Învățătorilor din Sibiu, a luat naștere din dorința unor cadre didactice de a împărtăși experiențele, în vederea îmbunătățirii actului educațional. AIS își dorește să găsească instrumentele necesare dezvoltării unor parteneriate trainice între comunitate, ONG-URI, firme și școli la nivelul învățământului primar, care să promoveze excelența în educație.

Foto: Facebook/AIS - Asociația Învățătorilor din Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus