Miercuri,
17.04.2024
Ploi Scurte
Acum
12°C

Proiectele Maratonului: Asociația „Hai din pantofi în bocanci” aleargă pentru a preveni abandonul școlar în satul Cașolț din comuna Roșia

Proiectele Maratonului: Asociația „Hai din pantofi în bocanci” aleargă pentru a preveni abandonul școlar în satul Cașolț din comuna Roșia

Asociația „Hai din pantofi în bocanci” participă în acest an la Maratonul Internațional Sibiu cu proiectul „HAI sā (te) crești mare!”. Prin acest proiect asociația își propune să ajute copiii din clasele a șaptea și a opta pentru a continua drumul lor educațional, prin teste vocaționale pentru încurajarea continuării școlii, oferind mentorat și consiliere psihologică.

Scopul principal al asociației este să ajute la prevenirea abandonului școlar.

„Cei mai mulți copii care renunță la școală provin din familii vulnerabile, care au condiții precare de locuit, provin din familii cu mulți membrii, nu au acces la exemple pozitive, la alimente sănătoase sau îmbrăcăminte adecvată fiecărui anotimp, ori rechizite pentru buna desfășurare a orelor din școală. Mulți dintre aceștia au parte de violență în familie, marginalizare la școală și altfel educația nu mai reprezintă o prioritate”, transmit reprezentanții asociației.

Prin implementarea acestui proiect asociația își propune ca pe parcursul a șase luni (iunie – noiembrie 2024) să organizeze una-două întâlniri pe lună de minim patru ore la sediul asociației. Cei care doresc să sprijine cauza o pot face înscriindu-se ca alergători la acest link.

„Vom lucra cu 30 de elevi din satul Cașolț, care vor lua parte gratuit la întâlniri în care ne propunem să-i informăm și să le observăm abilitățile. Cei 30 de elevi vor beneficia la finalul proiectului de o fișă de observație în care își vor putea regăsi abilitățile, punctele forte de care dispun și vor primi îndrumare spre domeniul de învățare/activitate în care excelează sau li s-ar potrivi. Ne propunem să sprijinim beneficiarii și cu materiale necesare la școală (rechizite, laptop, etc) în perioada proiectului”, mai arată aceștia.

Asociația Hai din pantofi în bocanci are o experință de 2 ani de activitate în comuna Roșia și este aproape de copiii zonei având un parteneriat semnat cu școala din comună. Membrii asociației au o bogată experiență în domeniul cultural și educațional fiind preocupați de dezvoltarea unei educații de calitate pentru toți copiii din mediul rural.

FOTO: Asociația „HAI din pantofi în bocanci”/Facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus