Luni,
22.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Conferință finală de diseminare a rezultatelor obținute în cadrul proiectului Acces spre Succes

Conferință finală de diseminare a rezultatelor obținute în cadrul proiectului Acces spre Succes

În perioada 28 - 29 martie 2024, va avea loc Conferința finală de diseminare a rezultatelor obținute în cadrul proiectului Acces spre Succes (PN2058), finanțat de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.

Proiectul este coordonat de Fundaţia Europeană pentru Consultanţă, Implementare şi Dezvoltare (FECID) în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, România, Inspectoratul Școlar Județean Mures, România, University of South-Eastern, Norvegia, Innovius As, Norvegia.

Proiectul ”Acces spre succes” și-a propus să aducă o contribuție activă la creșterea gradului de coeziune economică și socială la nivel local și național prin îmbunătățirea competențelor formale și non- formale ale copiilor din ciclul gimnazial, creșterea gradului de promovabilitate a acestora în licee și prin dezvoltarea abilităților, cunoștințelor și competențelor necesare profesionale pentru locuri de muncă cu un grad de calificare mai ridicat.

Prin proiectul „Acces spre succces”, 980 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani, în situații de risc de abandon școlar, din 12 școli din județele Sibiu și Mureș, în majoritate din mediul rural, au beneficiat de activități educaționale, non-formale și de integrare socială în vederea prevenirii abandonului școlar și/sau părăsirii timpurii a școlii.

Prezentările din cadrul Conferinței finale vor include următoarele tematici de interes pentru participanți: prezentarea proiectului, a activităților desfășurate  și a rezultatelor obținute, exemple de bună practică și povești de succes, prezentarea rezultatelor competiției Tânărul antreprenor. La Conferința finală vor participa reprezentanți ai inspectoratelor școlare din Sibiu și Mureș, reprezentanți ai partenerilor internaționali și cadre didactice de la școlile care sunt parteneri asociați ai proiectului.

Proiectul s-a derulat pe o perioadă de 31 de luni, între 01.09.2021 și 31.03.2024 în localitățile Agnita, Alma, Axente Sever, Marpod, Cârţişoara, Cristian, Răşinari (jud. Sibiu) și Albești, Saschiz, Târnăveni, Sîncraiu de Mureş (jud. Mureș) și beneficiază de un grant în valoare de 1.448.247 € oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.

Conferința finală a proiectului Acces spre succes (PN2058) se va desfășura în zilele de joi, 28.03.2024 (orele 16.00 - 19.00) și vineri, 29.03.2024 (orele 9.00 - 15.00), la Hotel Mercure Sibiu Arsenal (Bulevardul Victoriei 48, Sibiu 550024).

Date de contact:

Daniela Preda - Manager proiect

Fundaţia Europeană pentru Consultanţă, Implementare şi Dezvoltare (FECID)

Email: [email protected]

Website : www.acces4succes.ro

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/ProiectAccesSpreSucces

Material realizat cu sprijinul financiar al Granturilor Norvegiene 2014 – 2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 603

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus