Luni,
16.09.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Consilierii USR vor mai mulți turiști în Sibiu, dar cer mai întâi o strategie. S-au abținut de la votul pentru semnarea unui protocol cu Asociația Județeană de Turism

Consilierii USR vor mai mulți turiști în Sibiu, dar cer mai întâi o strategie. S-au abținut de la votul pentru semnarea unui protocol cu Asociația Județeană de Turism

ACTUALIZARE 28 martie: Atât Consiliul local, cât și Consiliul județean au aprobat proiectele de hotărâre. În ambele cazuri consilierii USR s-au abținut de la vot, motivând lipsa unei strategii de cheltuire a banilor.

Protocolul pe care Primăria Sibiu îl va semna cu Asociația Județeană de Turism și cu Consiliul Județean SIbiu nu conține o strategie, au afirmat consilierii locali USR. Aceștia s-au abținut de la votul asupra proiectului de hotărâre care prevede aprobarea colaborării celor trei entități pentru atragerea mai multor turiști în Sibiu în afara sezonului cald.

Documentul are ca obiective „creșterea fluxului de turiști străini în Sibiu, prin campanii de promovare a destinaţiei pe noi pieţe internaţionale; reducerea sezonalităţii turismului, prin punerea în valoarea a ofertei turistice în toate anotimpurile; realizarea unui turism durabil în regiune, prin crearea unei politici puternice de promovare”.

„La nivel național, Destinația Sibiu se află pe locul 4 privind numărul de turiști străini atrași în perioada ianuarie-octombrie 2023. Față de aceeași perioadă a anului 2022, activitatea turistică a înregistrat o creștere de +11% sosiri și +7% înnoptări. Conform datelor analizate, respectiv circulația turistică în unități de cazare, la Centrul de Informare Turistică Sibiu, la Aeroportul Internațional Sibiu, se remarcă faptul că lunile de vară, iulie și august, înregistrează cele mai mari fluxuri turistice. Activitatea turistică este mult redusă în lunile de toamnă-iarnă-primăvară, fapt ce indică necesitatea intensificării promovării, în special pe piețele externe, astfel încât aceste acțiuni să reducă sezonalitatea și să ducă la creșterea competivității sectorului ospitalității”, a transmis Alin Chipăilă, președinte AJT Sibiu, în nota de fundamentare, atașată proiectului care va fi supus votului în Consiliul Județean.

Citește și: Sibiul vrea turiști în toate anotimpurile. Primăria și CJ își dau mâna și plătesc 2 milioane de lei pentru promovarea pe plan internațional

Proiectul protocolului de colaborare a fost aprobat de consilierii locali, dar cu cinci abțineri - patru ale consilierilor USR și unul al consilierului Adrian Bibu. Bibu a explicat că susține inițiativa, doar că s-a abținut, având și funcția de administrator public al județului.

Explicația aleșilor USR a fost transmisă de Raul Apostoiu: „Există o motivare și anume că la acel protocol nu există o strategie clară de atragere a turiștilor în Sibiu. Acesta a fost motivul pentru care am încercat să discutăm cu operatorii din oraș. Necesitatea există, este cert acest lucru, dorim să atragem turiști în Sibiu. Noi nu suntem împotrivă, dar m-aș fi bucurat să văd atragrea unor operatori inclusiv aerieni la Aeroportul Sibiu care să aducă turiști consacrați Sibiului. Acesta a fost motivul principal pentru care ne-am abținut de la acest proiect”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Agentura, nu agentia

Acum 5 luni

Tov Surdu, daca era nitel alfabetizat, stia ca Ajts e Asociatia, nu agentia. Daca era jurnalist, isi punea intrebarea daca Ajts nu cumva e formata din 2 oameni, amantul si amanta, un fel de afacere de familie, care nu e familie, in care se spala bani. Eu, nefiid jurnalist, imi pun intrebari.
Raspunde

HBomb

Acum 5 luni

USR vrea să aibă o strategie scrisă și când își șterge mucii!
Raspunde

Turista

Acum 5 luni

AJTS e condusa de un **** in calitate de presedinte si de o ***** ca mare „director executiv” cu un angajat. Nu fac nimic cu banii primiti din cotizatiile membrilor, decat ca-i depoziteaza pentru salariile lor pe ani de zile. Acum vor bani sa angajeze experti, care sa faca strategie. Pai ei ce fac, daca sunt „experti”? Nimeni nu pune intrebari, dar e tare cusut cu ata alba totul. 

(Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului calomnios folosit)

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus