Sâmbătă,
13.04.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Contractul de finanțare pentru campusul școlar de pe fosta bază Tursib va fi semnat vineri

Contractul de finanțare pentru campusul școlar de pe fosta bază Tursib va fi semnat vineri

Contractul pentru finanțarea campusului școlar pentru învățământ dual, promis de autoritățile locale pe terenul fostei baze Tursib de pe strada Calea Dumbrăvii, va fi semnat în această săptămână, a anunțat primarul Astrid Fodor.

Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței de azi a consiliului local, în urma unei întrebări adresate de consilierul Ionuț Ghișe.
„Zilele trecute, s-a pus în discuție PUZ-ul pentru campusul pentru învățământul dual pe fosta bază Tursib. Având în vedere că e un proiect mult așteptat, vă întreb care este stadiul finanțării acestui campus și dacă mai sunt și alte informații relevante despre acest proiect”, a întrebat consilierul.

Primarul Fodor i-a răspuns că primul pas va fi făcut în cadrul vizitei ministrului Educației. „În data de 29 martie vine doamna ministru al Educației și se va semna contractul de finanțare. Între timp, toate procedurile se vor derula conform legii - Studiul de fezabilitate, proiectul tehnic, contractarea execuției. Cel mai important moment e acum, semnarea constructului de finanțare”, a explicat Fodor.

Despre prezența ministrului Educației la Sibiu pentru semnarea contractului au confirmat și reprezentanții ULBS. Aceștia au anunțat că evenimentul va avea loc la ora 16:00, în Sala Senatului universității. La ceremonia de semnare a contractului de finanțare dedicat construcției Campusului integrat pentru învățământul dual - PRODUAL va mai fi prezentă și ministrul Culturii, Raluca Turcan.

Proiectul reprezintă un program-pilot pentru dezvoltarea consorțiilor integrate pentru învățământul dual, susținut prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Pilonul VI/ Politici pentru noua generație. Inițiatorul acestui proiect este Consorțiul pentru învățământ dual-PRODUAL, format din Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, în calitate de lider al parteneriatului, Primăria Municipiului Sibiu, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Liceul Tehnologic „Avram Iancu” Sibiu, Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Sibiu, Colegiul Tehnic Energetic Sibiu, Colegiul Economic „George Barițiu” Sibiu, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu, Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș, Liceul Tehnologic Automecanica Mediaș, Compa SA, S.C. Automecanica Mediaș S.R.L, Continental Automotive Systems S.R.L Sibiu, Marquardt Schaltsysteme S.C.S, ODU Romania Manufacturing SRL Sibiu, SC Solina Romania SRL, în calitate de parteneri.

Precizăm că Ligia Deca este așteptată la Sibiu la sfârșitul săptămânii, unde a fost invitată inclusiv la Gala performanței în învățământul preuniversitar, organizată de CJ Sibiu.

Amintim că Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a demarat procedurile și a anunțat publicul despre intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal pentru proiectul de construire a unui „Campus integrat învățământ dual-produal” pe Calea Dumbrăvii, la nr. 133-135.

Citește și: Părculeț, două terenuri de sport și patru clădiri noi pe Calea Dumbrăvii. Cum va arăta noul campus școlar din Sibiu

Cea mai mare clădire va include un spațiu multifuncțional și o aulă, având regim de înălțime parter. Urmează un Corp A, cu spații de învățământ, dispuse pe parter plus etaj. Acesta va fi legat de Corpul B, care presupune o cantină și o bibliotecă, tot regim P+1. Nu în ultimul rând, Corpul D va acomoda un cămin dispus pe trei etaje. Între primele imobile va exista o parcare cu 140 de locuri, iar în vecinătatea căminului va fi construit un mic părculeț, lângă care se vor afla două terenuri de sport. Totul mărginit de o șosea nouă, cu câte o bandă pe sens, pistă de biciclete și trotuar.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1802

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Echili Bratu

Acum 2 săptămâni

Dupa cum se vede in desenul profilului transversal al noii starzi, apa pluviala nu se colecteaza pe marginea carosabilului, ci pe mijloc, ca in evul mediu? Sau ca prin satele care n-au apucat sa-si modernizeze strazile... Asta am mai vazut doar pe Nicolae Balcescu, unde s-a vrut redarea aspectului medieval...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus