Luni,
22.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Părculeț, două terenuri de sport și patru clădiri noi pe Calea Dumbrăvii. Cum va arăta noul campus școlar din Sibiu

Părculeț, două terenuri de sport și patru clădiri noi pe Calea Dumbrăvii. Cum va arăta noul campus școlar din Sibiu

Universitatea Lucian Blaga a demarat procedurile și anunță publicul despre intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal pentru proiectul de construire a unui ”Campus integrat învățământ dual-produal” pe Calea Dumbrăvii, la nr. 133-135.

Concret, este vorba despre campusul școlar pe care Universitatea vrea să-l construiască alături de Primăria Sibiu și numeroși alți parteneri din mediul privat, totul cu fonduri europene. Planurile au în vedere dezvoltarea pe terenul cumpărat de municipalitate de la societatea Tursib, unde a funcționat vechea bază a companiei de transport în comun. În plus, campusul se va afla pe o stradă nouă, care va lega strada Arieșului de Calea Dumbrăvii.

Conform procedurilor, sibienii sunt invitați să-și exprime punctul de vedere cu privire la construirea noului campus, termenul limită fiind 18 aprilie 2024. Pentru a face asta, oamenii trebuie să știe că proiectul vizează un teren în suprafață de 20.000 mp pe care vor fi construite patru imobile.

Cea mai mare clădire va include un spațiu multifuncțional și o aulă, având regim de înălțime parter. Urmează un Corp A, cu spații de învățământ, dispuse pe parter plus etaj. Acesta va fi legat de Corpul B, care presupune o cantină și o bibliotecă, tot regim P+1. Nu în ultimul rând, Corpul D va acomoda un cămin dispus pe trei etaje. Între primele imobile va exista o parcare cu 140 de locuri, iar în vecinătatea căminului va fi construit un mic părculeț, lângă care se vor afla două terenuri de sport. Totul mărginit de o șosea nouă, cu câte o bandă pe sens, pistă de biciclete și trotuar.

”Zona studiată va avea un caracter unitar și anume va fi destinată exclusiv funcțiunii de campus universitar. Se vor admite ca utilizări: rețele de echipare edilitară, căi de acces carosabile și pietonale, spații publice și zone verzi cu rol de agrement, echipamente publice aferente zonelor de locuințe”, se menționează în memoriul de specialitate care însoțește anunțul universității sibiene.

Reamintim că în luna ianuarie a acestui an primăria Sibiu a semnat contractul pentru construirea șoselei care va lega Calea Dumbrăvii de Arieșului. Asocierea de firme Nord Construct (lider), Neo Plan și Terra Building are trei luni pentru proiectare și șase pentru execuție, drumul urmând să fie gata anul acesta. Contractul are valoarea de 2,97 de milioane de lei.

“Noua legătură între Calea Cisnădiei și Calea Dumbrăvii va ajuta la fluidizarea traficului între cele două artere aglomerate. Mai mult, în contextul proiectului de construcție a Campusului pentru învățământul dual pe un teren al fostei autobaze Tursib, acest drum va asigura o infrastructură absolut necesară pentru dezvoltarea urbanistică a zonei. Pe lângă aceasta, am contractat și modernizarea străzii Atena, care va avea impact local, în cartierul Tineretului, una dintre zonele de dezvoltare ale orașului. Continuăm astfel să dezvoltăm infrastructura de drumuri pentru a permite dezvoltarea urbanistică, dar și pentru a crește calitatea locuirii, transmite” spunea Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, în momentul semnării.

Revenind la campusul dual, sibienii sunt invitați să transmită primăriei Sibiu eventualele sugestii sau reclamații fie direct la sediul din Piața Mare, fie pe mail, la adresa: [email protected], fie telefonic, la nr.: 0269-208800, int. 896. Persoana de contact este consilierul Mariana Bîja.

Cine este interesat de mai multe detalii poate consulta memoriul de prezentare aici.

Citește și:

3 luni pentru proiectare, 6 pentru execuție. Primăria Sibiu a semnat contractul pentru noul drum peste fosta bază Tursib

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Canaris

Acum 3 săptămâni

Asta este unul motivele pentru care votez cu aia care este mai cunoscută în oraș după numele mijlocașului defensiv de la Steaua....a cedat gratuit terenul la Ulbs....și lipsa totala a unei alternative viabile...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus