Vineri,
12.04.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Aeroportul Brașov anunță că va avea un milion de pasageri în 2025. A primit de la CJ Brașov 39 de milioane de lei

Aeroportul Brașov anunță că va avea un milion de pasageri în 2025. A primit de la CJ Brașov 39 de milioane de lei

Aeroportul Internațional Brașov a primit la ultima ședință de consiliu județean 39 de milioane de lei, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Brașov, iar cu acești bani, bugetul aeroportului pentru 2024 va depăși 47 de milioane de lei, aproape 10 milioane de euro.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Brașov, Todorică Șerban, conducerea aeroportului ar fi transmis că anul acesta vor fi aproape 450.000 de pasageri și este nevoie de această sumă pentru buna desfășurare a activității.
Consilierii USR ar fi vrut să adreseze mai multe întrebări conducerii aeroportului pentru a vota această sumă, însă nimeni nu a fost invitat la ședința de plen.
„Voiam să înțelegem ce sume sunt bugetate pentru Romatsa anul acesta și ce s-a plătit în anul trecut. Voiam să înțelegem cum sunt calculate estimările de trafic, cum au ajuns la cei 400 și ceva de mii de pasageri și să înțelegem dacă ei sunt ușor de atins sau nu. Voiam să aflăm de ce nu avem încă planul de management al aeroportului care să ne permită să înțelegem ambiția de anul acesta”, a declarat consilierul județean Ovidiu Romulus Paraschivescu.
Președintele Consiliului Județean Brașov spune că prezența în comisii a conducerii aeroportului ar fi fost mai oportună decât cea în plen.

„N-am invitat pe nimeni astăzi la ședință, sigur puteau veni, dar invitația, după cum știți, o face președintele. În cadrul ședinței n-am invitat pe nimeni, pentru că am considerat că, în cadrul comisiilor ați dezbătut, ați invitat pe toți cei în măsură să vă dea răspunsurile și, respectiv, ați primit răspunsurile convenabile”, a precizat președintele Consiliului Județean Brașov, Todorică Șerban.
În cele din urmă, bugetul aeroportului a fost adoptat.

Mai mult, consilierii județeni au fost informați că anul viitor se estimează atingerea unui prag de un milion de pasageri, astfel că va fi nevoie de construirea unui terminal nou, pentru ca aeroportul să poată avea o activitate de asemenea dimensiuni.

În luna februarie, Aeroportul Brașov a avut 9.544 de pasageri. Aeroportul Sibiu a avut în aceeași perioadă 35.719 pasageri, conform datelor prezentate de Asociația Aeroporturilor din România.

În 2023 doar 4 aeroporturi din țară au avut peste un milion de pasageri: Otopeni (14,6 milioane), Cluj (3,2 mil.), Iași (2,33 mil.) și Timișoara (1,35 mil.).

Aeroportul Sibiu a avut în 2023 550.397 de pasageri înregistrați, în timp Aeroportul Brașov a fost tranzitat de 79.011 persoane.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1053

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Belly Soup Airlines

Acum 2 săptămâni

Asta inseamna ca in 2025, Brasovul va avea cu 999999 mai multi pasageri decat Sibiul. Felicitari PNL Sibiu si administratiei aeroportului! Dubai, uite-te, Sibiul se-apropie!
Raspunde

Stalincity

Acum 2 săptămâni

Brașovul are aeroport ??? Wooow!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus