Luni,
22.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Primarul orașului Cisnădie, Gheorghe Huja, despre investițiile durabile din ultimii ani. „Un oraș se poate numi modern, atunci când este atractiv de trăit în el”

Primarul orașului Cisnădie, Gheorghe Huja, despre investițiile durabile din ultimii ani. „Un oraș se poate numi modern, atunci când este atractiv de trăit în el”

Gheorghe Huja, primarul orașului Cisnădie a făcut un scurt rezumat al investtițiilor și proiectelor realizate de-a lungul mandatelor sale. 

Acesta spune că „Un oraș se poate numi modern, atunci când este atractiv de trăit în el. Un oraș care are, la 15 minute distanță de mers pe jos, toate facilitățile unei vieți moderne, se poate numi un oraș modern. Acesta e cel mai nou concept, de dezvoltare a orașelor europene, care, la Cisnădie se aplică deja de mai multi ani”.

Redăm mai jos investițiile prezentate de primarul Cisnădiei

Educație:

4 școli generale, 2 licee, cu toate dotările necesare. Clădiri trecute prin proces de modernizare, fațade, izolație, uși si geamuri termopan, mobilier nou, trerenuri de sport modernizate, laboratoare cu dotari de ultima generație.

Finalizarea proiectului de construire a școlii si grădiniței în Cartierul Arhitecților, la standarde europene, obiectiv major și durabil pentru generațiile ce vor urma.

Salubritate

Finalizarea proiectului de colectare a deșeurilor, la standarde tehnice si de protecție sanitară europene, prin montarea a 50 de insule ecologice, cu control electronic al utilizatorilor.

Sănătate

Ample lucrări de modernizare, construcția Ambulatoriului cu dotări de ultimă generație în domeniul imagisticii medicale, de analize de laborator și investigații medicale, cabinete cu dotări ultramoderne, investitie de milioane de euro. Toate astea în condițiile în care, spitalul orășenesc a fost desființat de o guvernare trecută, fiind declarat ,,nerentabil". Actuala administrație a luat investiția în mâinile proprii, și l-a adus la standarde europene, peste multe unități medicale din țară.

Cultură:

Casa de Cultură a orașului a fost preluată în stare deplorabilă, după un lung proces, de la Sindicatul de sorginte comunistă, a fost modernizată și este acum o bijuterie în materie de edificiu de cultură. Nu multe orașe si municipii din România se pot mândri cu un asemenea centru cultural.

Culte:

Biserica din Cimitirul Ortodox. Va dăinui probabil multe sute de ani, alături de toate celelalte lăcașuri de cult unde s-au facut investiții în fiecare an.

Sport și Sanătate

Centrul Spa, care oferă, în premieră națională, cursuri gratuite pentru școlarii cisnădieni și care are abonați 7 zile din 7, de la ora 6 dimineaâa până seara, târziu.

Infrastructură:

Modernizarea străzii Cindrelu și Măgurii, cu aplicarea normelor urbanistice europene de introducere a rețelelor electrice în subteran, cu parcări laterale.
Implementarea unui alt concept european de realizare a zonei centrale pietonale, cu arhitectură stradală adaptată centrului istoric al orașului.

Patinoarul
Singurul patinoar acoperit, cu locație permanentă din județ.
Municipiul Sibiu nu are așa ceva.

Performanța sportivă

Sala Polivalentă, modernizată, adusă la standarde europene unde se desfășoară competiții de nivel național și internațional.

Pista de biciclete Cisnădie-Cisnădioara si Cisnadie -Sibiu.

Stadionul de fotbal, modernizat, unde funcționează Academia de fotbal.

Baza de pompieri a SVSU, dotată la standarde ce permit intervenția promptă cu mașini de stingere pentru salvare de bunuri materiale și de vieți.

Utilități pentru sănătate

Înlocuirea și extinderea, la standarde europene, a rețelei de apă-canal, veche de peste 60 de ani, și care va asigura sănătatea cisnădienilor pentru următoarea sută de ani.

Se află în desfășurare lucrările cele mai vaste din istoria orașului de introducere a apei potabile și a canalizării în Cisnădioara, de modernizare și extindere a rețelei de apă-canal în Cisnădie. După finalizarea acestor lucrări, se vor reasfalta toate străzile afectate de lucrări.

S-au investit zeci de milioane de euro in toate aceste obiective, mare parte din fonduri europene.

Toate acestea, auîin spatele lor, zeci de oameni care au mii de ore de muncă, de proiectare, consultare, sute de drumuri la ministere, agenții, mii de mailuri si telefoane. Toate acestea nu pot fi reduse la tăcere printr-o simplă intrebare infantilă.

Cu toate că, toate aceste investiții se pot vedea din satelit, unii nu le vad nici din avion.
De aceea, pentru elucidarea propriei dileme, recomandarea noastra ar fi, revenirea cu picioarele pe pământ si renunțarea la gândirea cu capul in nori.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Sus