Sâmbătă,
13.04.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Viceprimarul Corina Bokor, despre situația creditului pentru care s-a judecat: „Creditorul a încasat prețul integral”

Viceprimarul Corina Bokor, despre situația creditului pentru care s-a judecat: „Creditorul a încasat prețul integral”

Viceprimarul Corina Bokor arată că, în cazul creditului pentru care au fost demarate noi proceduri de executare silită anul trecut, datoriile au fost acoperite integral în urma executării apartamentului prin care a fost garantat împrumutul. Iar procesul prin care contesta creanțele invocate la peste 40.000 de euro, proces câștigat la finele anului trecut, îl caracterizează drept fiind deschis de către o firmă de recuperare a creanțelor interesată de a-și „maximiza profiturile”.

Viceprimarul Corina Bokor a transmis în cursul zilei de astăzi răspunsurile la întrebările transmise de redactorul Turnul Sfatului săptămâna trecută, înainte de publicarea articolului „Viceprimarul Sibiului a scăpat de un credit fără să-l plătească. Primul executor a renunțat, nu avea ce să mai valorifice. «Ceață» în declarațiile lui Bokor”.

Corina Bokor arată că, spre diferență de modul în care este consemnat în declarațiile sale de avere, creditul despre care a vorbit în ședința Consiliului local de săptămâna trecută a fost accesat în anul 2008 (în declarații de avere depuse de-a lungul timpului de către Corina Bokor în calitate de ales local, acest credit apare ca fiind accesat în 2007).

Cum situația creditului este destul de complicată, redăm și precizările de context așa cum au fost acestea transmise de către Corina Bokor.

„În primul rând sunt necesare câteva lămuriri: am accesat un credit bancar în anul 2008 de la MKB Romexterra Bank SA. Acest credit a fost garantat prin semnarea unui contract de ipotecă asupra unui imobil apartament situat în Sibiu, str Rahovei. După cum se cunoaște, societatea bancara MKB Romexterra Bank SA a devenit Nexte Bank în anul 2010. 

În anul 2013, s-a demarat executarea silită asupra noastră, a mea și a soțului, prin valorificarea bunului adus în garanție. Imobilul apartament a fost vândut la licitație publică, iar creditorul a încasat prețul integral.

Mai departe, în anul 2016, societatea Nexte Bank a fost achiziționată de Patria Bank SA, iar în anul 2018, contractul de credit încheiat inițial cu MKB Romexterra Bank SA a fost cesionat, printre mii de alte contracte de credit «neperformante» către societatea de recuperare creanțe Investcapital LTD care activează în România prin binecunoscuta societate KRUK România. Pentru a putea maximiza profiturile, după cum este și practica cunoscută la nivel național, societatea Investcapital LTD a deschis un nou dosar de executare silită pentru contractul de credit cumpărat și a făcut abstracție de executarea silită imobiliară care a stins datoria”, este istoria redată de către viceprimarul Sibiului despre creditul în discuție.

„An electoral”

În afară de faptul că creditul din 2008 este trecut în declarațiile de avere ca fiind accesat în 2007, acesta este amintit „sporadic”: adică apare în declarația depusă în 2012, după care lipsește din declarațiile depuse în 2013 și 2014, pentru a reapărea în declarațiile depuse în 2015, 2016 și 2017. 

Corina Bokor spune că a procedat în acest mod pentru a se conforma acțiunilor demarate de către banca de la care a luat creditul. „Creditul apare în declarațiile de avere cu raportare la procedurile pe care le-a efectuat creditorul pe parcursul derulării timpului. Dar reiterez faptul că imobilul adus în garanție a fost vândut la licitație, astfel că societatea creditoare de la momentul respectiv și-a încasat debitul. De asemenea, o parte a împrumutului a fost achitată prin plăți lunare de către mine și soțul meu”, transmite viceprimarul Corina Bokor.

La finele anului trecut, Corina Bokor și soțul său au atacat în instanță – și au câștigat – o nouă procedură de executare deschisă pe numele lor. În motivarea instanței – care poate fi consultată integral în formă anonimizată aici – se arată că dosarul de executare este caduc, în sensul că s-a împlinit termenul de prescripție.

De asemenea, în aceeași motivare a instanței se amintește și de faptul că în iulie 2019, în cadrul primului dosar de executare silită, „s-a dispus încetarea executării silite, având în vedere că executarea silită nu a mai putut fi continuată datorită lipsei bunurilor debitorilor Bokor Corina și Bokor Mihai”.

În răspunsul transmis de Corina Bokor se arată că documentele depuse în instanță sunt mult mai multe și dovedesc cele descrise de reprezentanta FDGR în conducerea administrației orașului. „Aspectele reținute prin hotărârea judecătorească menționată de dvs trebuie înțelese prin întreg probatoriul administrat în cauză, cu observarea actelor de executare silită și nu trunchiat, după cum apare în interesul informării publicului în an electoral. În final, arăt faptul ca în procedurile judiciare pe care le-am urmat, am dovedit starea de fapt reală, dar cel mai important, subliniez faptul ca împrumutul a fost achitat în urma valorificării bunului adus în garanție prin încheierea contractului de ipotecă cu societatea bancară de la acel moment (alături de plățile lunare efectuate pe parcursul derulării contractului)”, transmite Corina Bokor.

Citește și Viceprimarul Sibiului a scăpat de un credit fără să-l plătească. Primul executor a renunțat, nu avea ce să mai valorifice. „Ceață” în declarațiile lui Bokor

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Pintilie

Acum 1 săptămână

Bokor, viceprimar la Sibiu din partea FDGR...cam asta-i nivelul...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Asa ceva...

Acum 1 săptămână

Tare aiurea este când te considera vinovat de ceva ceilalți, practic nu mai exista prezumția de nevinovăție. Întrebarea se pune dacă conștiința ii zice ceva legat de toți cei pe care a pus , motivat sau la solicitarea prietenilor, potera, pardon, politia locala...Sa dea și sa lupte apoi pe banii și pe sănătatea lui cetățeanul ca să se dovedească nevinovat. Karma.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Citind articolul, am varsat o lacrima

Acum 1 săptămână

Trebuie ca tara lui KWI chiar e esuata (desi el o duce regeste si nu da seama nimanui) daca in asta tara, un viceprimar nu reuseste sa-si plateasca rata. fodor (intotdeauna cu f mic) ar trebui sa dubleze salariile, o astfel de stare de fapt fiind inaccepabila pentru un functionar public.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 săptămână

Tranzitia hotilor romani de la comunism unde se fura proprietatea statului, la capitalism unde fura proprietatea privata a populatiei inca nu s-a terminat. Elita pradatoare autohtona din Justitie, MAI, Armata CCR, grupari politice, Cultura, etc, abia sub talharul Iohannis se contureaza in Romania.
Raspunde

Hermann Stadt

Acum 1 săptămână

Știu familii cu copii și care nu castiga impreuna un salariu de viceprimar,dar nu trece luna fără să-și achite rata la banca! Mi-aduc aminte de ce-mi povestea un zugrav:"întotdeauna când merg sa lucrez la oameni săraci,nu știu cum să te omenească.Dar sa te ferești de cei bogați,se uită și la un pahar de apa dacă îl ceri".Chestie de omenie și caracter...
Raspunde

Hermannstadtian filogerman

Acum 1 săptămână

Noi, sibienii autentici, vom vota pana decedam sasi, nemti, orice dar nu rumâni valahi! Ne pute tot ce e romanesc si adormim pe Fur Elise!
Raspunde

Barosanu

Acum 1 săptămână

Dacă e adevărat, atunci TS îi datorează scuze d-nei Bokor (poate chiar și daune) că i-a afectat imaginea scriind că „a scăpat de un credit fără să-l plătească”. Știm cu toții câte destine de români au nenorocit băncile în perioada cea mai neagră a băsismului (2008), așa că d-na Bokor merită mai multă empatie și înțelegere.
Raspunde

@Barosanu

Acum 1 săptămână

NU CRED. „a scăpat de un credit fără să-l plătească” Pai l-a platit conf. contractului? NU a platit principalul si dobanda si atunci apartamentul cu care a garantat a fost executat de banca. E afirmatia citata mincinoasa? NU.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 săptămână

(Acest mesaj a fost șters din cauza limbajului calomnios folosit)

Raspunde

Emil

Acum 1 săptămână

(Acest mesaj a fost șters din cauza limbajului calomnios folosit)

Raspunde

Emil

Acum 1 săptămână

Hai sa nu ne mai dezinform unii pe altii, mesajul a fost sters din cauza adevarului deranjant la adresa mafiotului cel mare.

Raspunde

Barosanu

Acum 1 săptămână

@"@Barosanu" - în interpretarea ta tendențioasă, toți românii care n-au putut să-și achite ratele și au fost executați silit de bănci sau de firme de recuperatori, unii pierzându-și toată agoniseala și ajungând pe drumuri, au „scăpat de credite fără să le plătească”, nu-i așa? Presa calomnioasă va exista cât timp vor exista cititori dornici să îngurgiteze calomnii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus