Sâmbătă,
13.04.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Doi polițiști din Mediaș au salvat viața unui bărbat căzut în Târnava Mare. Unul dintre polițiști a sărit în apă după el

Doi polițiști din Mediaș au salvat viața unui bărbat căzut în Târnava Mare. Unul dintre polițiști a sărit în apă după el

Mihai și Ovidiu, doi polițiști din Mediaș au salvat, fără să stea pe gânduri, un bărbat în vărstă de 80 de ani care a căzut în râul Tărnava Mare. Dacă unul dintre polițiști a coordonat acțiunea de pe mal, celălat a sărit în apă după bărbat. După câteva minute de luptă cu apele reci și repezi polițistul a reușit să-l scoată pe bărbat la mal, în viață.  Povestea acestei salvări a fost făcută publică pe pagina de facebook a Poliției Române. 

Mai jos, redăm, integral, postarea: 

„Azi, ora 08.50, în Centrul Operațional al I.P.J. Sibiu a sunat linia dedicată apelurilor de urgență, 112.

La celălalt capăt al firului, un șofer anunța că zărise un om plutind în derivă, în apele Târnavei Mari, aproape de un pod din municipiul Mediaș. Imediat, stațiile de emisie – recepție ale polițiștilor din teren s-au făcut auzite:- Către toate echipajele din teren, din municipiul Mediaș! Deplasați-vă urgent pe strada Baznei! S-a semnalat că un om a căzut în Târnava Mare! Acordați sprijin pentru recuperarea persoanei în cauză!Mihai și Ovidiu patrulau chiar în zona anunțată. Ovidiu a răspuns apelului de pe stație rapid:- Suntem foarte aproape, ne îndreptăm acum spre locul indicat!

În mai puțin de 1 minut, cei doi au oprit autospeciala pe mal și s-au uitat atent la suprafața apei pentru a-l zări pe bărbat.- Uite-l!Mihai l-a observat primul și și-a dat seama că omul nu reacționa, lăsându-se purtat în aval de curenții râului.- Dacă trece de zona unde ne aflăm, nu mai avem nicio șansă să-l aducem la mal!

În timp ce spunea asta, Mihai și-a scos bodycam-ul și stația de pe echipament: Era clar ce va urma.- Eu intru!A mai apucat să spună și a sărit în apă. A înotat aproape 20 de metri spre bărbatul purtat de apele adânci, reci și repezi ale unei Târnave Mari agitate, străduindu-se să nu-l piardă din ochi. L-a prins! Trăia! I-a zărit chipul transfigurat și a realizat că trebuie să se întoarcă rapid la mal pentru ca echipajele medicale să-i acorde îngrijiri de urgență. A reușit să revină pe pământ, iar bărbatul, un medieșean de peste 80 de ani, a fost transportat la spital. Se află acum sub supravegherea medicilor.

Ud din cap până în picioare, Mihai s-a așezat pe iarbă. Nu simțea frigul, nu simțea vântul, simțea doar o stare de bine, de mulțumire, de recunoștință că a reușit să salveze o viață.

Mihai, Ovidiu, suntem mândri de voi!

P.S.: Poza este făcută după ce adrenalina a fost tratată cu un duș fierbinte și o uniformă uscată!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Aristide

Acum 1 săptămână

Bravo!!! Alții s-ar fi uitat pur și simplu la 'spectacol'!!! In apa de 5-6 grade nici sa bage mana nu ar fi făcut-o!
Raspunde

Liviu Popa - Medias

Acum 1 săptămână

In sfarsit ti-ai spalat imaginea in fata mea...BRAVO !
Raspunde

Adina

Acum 1 săptămână

Bravo! Vedem si politisti buni si curajosi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus