Marţi,
16.04.2024
Partial Noros
Acum
18°C

A fost atribuit contractul de peste 7 milioane de lei pentru pista de biciclete de pe Valea Avrigului

A fost atribuit contractul de peste 7 milioane de lei pentru pista de biciclete de pe Valea Avrigului

Geiger Transilvania va construi pista de biciclete care va lega Avrigul de Valea Avrigului, una dintre zonele turistice preferate de sibieni pentru petrecerea timpului liber. 

Contractul de peste 7 milioane de lei a fost atribuit după o licitație lansată la sfârșitul anului trecut de Primăria orașului Avrig. Potrivit procedurii, lucrările sunt preconizate a se realiza în 11 luni de la data transmiterii ordinului de incepere a acestora.

Investiția este necesară pentru a asigura condiții de circulație în siguranță a bicicliștilor spre o zonă turistică aflată în plină dezvoltare, se arăta în caietul de sarcini al anunțului de licitație. Finanțarea investiției se va face din fonduri atrase prin Planul Național de Redresare și reziliență (PNRR) și fonduri proprii prevăzute în bugetul local.

Pista pentru biciclete va fi realizată pe partea dreapta a drumului județean DJ 105F, asigurându-se o lățime de cel puțin 1,25 m - 1,50 m între partea carosabilă existentă a drumului județean și viitoarea pistă. „Această lățime este necesară pentru a asigura spațiu suficient pentru acostamentul drumului județean, a cărui lățime nu face parte din investiția de față, decât în zona casetelor de lărgire, și pentru o zona de siguranță cu lățimea de cel puțin 50cm, care va permite deplasarea in condiții de siguranță a bicicliștilor pe viitoarea pistă destinată lor”, conform descrierii investiței.

Conform proiectului, viitoarea pistă va avea aproape 7 kilometri, va porni din Avrig și va merge de-a lungul DJ 105 F până la pensiunea Ghiocelul de pe Valea Avrigului, acesta fiind punctul maxim până care lățimea drumului a permis construirea pistei.

Documentele depuse la Agenția de Protecție a Mediului arată că pentru construirea pistei trebuie tăiați 80 de arbori și relocați 16 stâlpi de curent. Ca dotări, pista va avea 8 bănci, 8 coșuri de gunoi și tot atâtea rasteluri pentru biciclete.

Anteiror, primarul orașului Avrig, Adrian David, a declarat pentru Turnul Sfatului că acesta este un proiect important pentru dezvoltarea turismului pe Valea Avrigului, fiind o prioritate pentru primăria Avrig în 2024. „Investiția va susține mobilitatea urbană verde prin realizarea infrastructurii pentru biciclete, va contribui la limitarea poluării în UAT Avrig și localitățile aparținătoare dar și la evitarea blocajelor din trafic. De asemenea, vizăm creşterea accesibilităţii zonei turistice Valea Avrigului, valorificând peisajele naturale din zonă”, a precizat David.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3263

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Doamne ferește!

Acum 1 săptămână

Încă o pistă separată de șosea. Iar asfalt turnat cu lopata și denivelat, iar milioane de borduri inutile. Mai bine NU o faceți!
Raspunde

Jafu lor

Acum 1 săptămână

Dacă o face la fel de îngustă ca pistuța doamnei Câmpean dintre Mârșa și Avrig cei mai mari beneficiari rămân constructorii . Lucrări de calitate îndoielnică executate la prețuri de zici că sunt poleite cu aur.
Raspunde

Sibian

Acum 1 săptămână

O sa fie la fel de ingusta, are cineva alte asteptari? Crezi ca primarul o sa isi deranjeze prietenii sa mute gardurile sau sa de-a jos constructiile care nu sunt conforme cu e-terra? Toti si-au pus gradul la marginea drumului si nimeni nu se retrage.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus