Miercuri,
17.04.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Primăria Sibiu a reluat și licitația pentru cele șase autobuze electrice de 10 m pentru zona metropolitană

Primăria Sibiu a reluat și licitația pentru cele șase autobuze electrice de 10 m pentru zona metropolitană

Primăria Sibiu a relansat și licitația pentru achiziționarea celor șase autobuze electrice de 10 m pentru zona metropolitană, după ce la începutul lunii martie a scos la licitație și contractul pentru cele 30 de autobuze de 12 m. Licitațiile din vara anului trecut au fost anulate.

Procedurile pentru cele două contracte au fost relansate separat. De data aceasta, este vizat lotul de 14,3 milioane de lei pentru șase autobuzele de 10 m. Contractul mai include și achiziționarea a șase stații de încărcare lente, cu conector pe cablu, la autobaza și alte două stații de încărcare rapidă, cu pantograf inversat și conector pe cablu, în teren.

Licitația a fost programată pentru data 22 mai. Ofertele primite vor fi evaluate până cel târziu pe 22 noiembrie 2024, autobuzele urmând să fie livrate în maxim 10 luni de la emiterea ordinului de începere aferent contractului.

Amintim că în cadrul procedurilor anulate au fost depuse trei oferte pentru cele 30 de autobuze electrice de 12 m, ale unor companii chinezești, turcești și poloneze; în timp ce pentru cele șase de 10 m a fost înregistrată o singură ofertă.

Citește mai multe aici: Autobuzele electrice metropolitane, care vor face legătura între Sibiu și localitățile din jur, mai întârzie. Licitațiile au fost anulate

Achiziția celor 36 de autobuze electrice urmează să fie asigurată prin Programul național de redresare și reziliență (PNRR), contractul de finanțare pentru acestea, inclusiv pentru 48 de stații de încărcare fiind semnat în luna decembrie a anului 2022. 

Autobuzele electrice urmează să fie utilizate pentru transportul local între localitățile membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Transport Metropolitan Sibiu, asociația înființată la începutul anului 2022. Din asociație fac parte orașele Sibiu, Cisnădie și Ocna Sibiu, precum și comunele Șelimbăr, Cristian, Șura Mică, Roșia, Șura Mare, Sadu, Poplaca, Slimnic și Rășinari. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus