Marţi,
16.04.2024
Partial Noros
Acum
19°C

Specialiștii de la Muzeul Astra consiliază Primăria Constanța în privința amenajării interiorului Cazinoului. 7.500 de lei pentru un contract de 6,5 milioane

Specialiștii de la Muzeul Astra consiliază Primăria Constanța în privința amenajării interiorului Cazinoului. 7.500 de lei pentru un contract de 6,5 milioane

O firmă din Sibiu va consilia Primăria Constanța în privința licitației de 6,52 de milioane de lei pe care administrația o organizează pentru amenajările din interiorul Cazinoului, informează Ziua de Constanța.

Este vorba de Cultural Consulting SRL o firmă din care fac parte specialiștii Muzeului Național Astra, iar societatea va primi pentru consultanță 7.500 de lei fără TVA.

Contractul de consultanță se derulează timp de 60 de zile, iar potrivit caietului de sarcini, propunerea de amenajare a expozițiilor trebuie să valorifice elementele centrale ale locului spațiului istoric într-o manieră contemporană, spectaculoasă, devansând practicile muzeale şi expoziţionale autohtone.

Cazinoul se va deschide publicului prin acest centru expozițional care va cuprinde călile de expunere, recepția și garderobe.

”Ni s-a cerut să facem o expertiză, pentru noi este important că am fost solicitați de către administrația locală din Constanța. Ne vom exprima punctele de vedere în calitate de specialiști în conservarea și protejarea patrimoniului”, spune directorul CNM Astra, Ciprian Ștefan.

În paralel, Primăria Constanța a lansat achiziția serviciilor pentru realizarea conceptului artistic și execuția proiectului de amenajare a centrului expozițional din cadrul Cazino Constanța.

Valoarea estimată a acestui contract este de 6.522.500 lei fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, ”propunerea de amenajare a expoziţiilor trebuie să valorifice elementele centrale ale locului spațiului istoric într-o manieră contemporană, spectaculoasă, devansând practicile muzeale şi expoziţionale autohtone”.

Sursa foto: Facebook / Cazino Constanța

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Dan

Acum 1 săptămână

sa nu ajunga si Cazinoul ca monumentele din muzeul Astra - sa fie acoperit / decorat cu folii de plastic. Vezi zona monumentelor invecinate Bisericii din Bezded.
Raspunde

Emil

Acum 1 săptămână

De parca nu era suficient cat a falsificat, profanat si favelizat OAR Sibiu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus