FOTO-VIDEO Peste 300 de copaci plantați de angajații companiei Bertrandt, la marginea Sibiului

Aproximativ 60 de angajați ai companiei Bertrandt au participat săptămâna trecută la o acțiune de împădurire organizată în parteneriat cu Direcția Silvică Sibiu la marginea Sibiului, în zona Daia.

Evenimentul a debutat în jurul orei 10:00, gazde fiind specialiștii Ocolului Silvic Sibiu, care au și ținut o scurtă prezentare a pădurilor din jurul Sibiului, precum și țelul acțiunii de împădurire. Cu această ocazie șeful de ocol silvic Silviu Sbîrcea le-a explicat celor prezenți cum trebuie plantat corect un copac, ce elemente trebuie urmărite în timpul procesului și ce efort ulterior este necesar pentru a asigura o bună dezvoltare.

”Dacă vă uitați de jur împrejur o să vedeți arbori a căror vârstă medie este de aproximativ 130 de ani. Noi nu vom mai fi aici când puieții pe care îi plantăm astăzi o să ajungă la maturitate, dar de ei se vor bucura copiii și nepoții noștri”, a spus Silviu Sbîrcea.

Angajații Bertrandt au plantat puieți din speciile gorun și paltin, producție proprie a Direcției Silvice Sibiu.

Martin Schiffmann, Team Manager în cadrul Bertrandt Sibiu, a declarat pentru Turnul Sfatului prin această acțiune și-a dorit să arate că Bertrandt este la fel de implicată în viața comunității în care trăiește pe cât este de implicată în viața economică.

”Acești arbori vor crește și vor ajunge la maturitate în o sută de ani, deci altcineva se va bucura de umbra lor și aerul curat pe care îl produc. Și cu toate acestea suntem mândri să putem da o mână de ajutor la reîmpădurirea județului Sibiu și la păstrarea pădurilor. România are suprafețe uriașe de păduri aproape neatinse, așa ceva foarte greu mai găsești în Europa. Mă bucur că un număr atât de mare din colegii mei a răspuns pozitiv invitației noastre și că în urma noastră va rămâne ceva trainic, durabil în timp”, a declarat Martin Schiffmann.

Printre cei care s-au bucurat de acțiunea în natură și aer curat s-a numărat și Daniel Mariș, manager de proiect, cel mai proaspăt angajat al companiei.

”Eu mă bucur să iau parte la acest eveniment pentru că îmi place lemnul și îmi place să lucrez cu el, ca hobby, în timpul meu liber. Faptul că putem să plantăm sute de copaci ne dă o satisfacție, acesta fiind primul pas în a avea păduri sănătoase pe termen lung”, a spus Daniel Mariș.

Acțiunea s-a încheiat în a doua parte a zilei, la final cei peste 300 de puieți plantați constituind baza unei viitoare păduri de gorun și paltin.

Despre Bertrandt

Bertrandt este un furnizor de servicii de inginerie la nivel internațional cu experiență îndelungată în domeniul automotive.

Cu o expertiză trans-sectorială și o înțelegere holistică a sistemelor și a produselor, creăm pentru clienții noștri soluții tehnologice complete din domenii actuale precum digitalizare, mobilitate electrică și sisteme autonome, cu precădere pentru domeniile automotive, aeronautică și construcții de mașini.

Obiectivul nostru: să susținem progresul tehnologicși să aducem o contribuție majoră pentru un viitor sustenabil. Ne ocupăm de acest lucru în fiecare zi - cu aproximativ 14.000 de angajați în peste 50 de locații din întreaga lume.

În România, avem în prezent aproximativ 1.000 de angajați în locațiile noastre din Sibiu, București și Cluj.

Contact

Bertrandt Engineering Technologies Romania

www.bertrandt.com

Strada Doctor Ștefan Stâncă 2-6 Sibiu

Email: [email protected]

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Emil

Acum 3 săptămâni

Marginea Sibiului este un fel de Hollywood unde toti se filmeaza cum planteaza.
Raspunde

Steve

Acum 3 săptămâni

Bravoooo!!!! Bucuria austriecilor.
Raspunde

Radu

Acum 3 săptămâni

Foarte frumso, poate ati putea scrie un articol si despre initiativa "Impadurim Romania" unde s-au plantat peste 1000 de puieti la Cisnadioara :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus