Marţi,
24.06.2025
Cer Senin
Acum
18°C

O femeie de 32 de ani a murit la spital, în urma unor complicații la sân, la o săptămână după ce a născut. Tânăra a făcut trei stopuri cardio-respiratorii. Al treilea i-a fost fatal

O femeie de 32 de ani a murit la spital,  în urma unor complicații la sân, la o săptămână după ce a născut. Tânăra a făcut trei stopuri cardio-respiratorii. Al treilea i-a fost fatal

O tânără în vârstă de 32 de ani a murit la spital, în noapte de 5 spre 6 aprilie, în urma unor complicații apărute după naștere, potrivit reprezentanților Spitalului Județean Sibiu. Este vorba despre angorjarea sânilor. Furia laptelui, cum este numită în popor. Angorjarea poate avea loc la câteva zile după naștere, când locul colostrului este luat de laptele de tranziție. Este dureroasă și poate fi însoțită de febră moderată. Conform reprezentanților spitalului, în prima zi în care femeia a ajuns la urgențe a primit antibiotic și indicația de reevaluare dacă starea se modifică. A doua zi tânăra a ajuns din nou la spital, dar starea ei era atât de gravă încât medicii nu au mai putut s-o salveze. Tânăra născuse la un alt spital, cu o săptămână înainte de a se prezenta la Județean. 

Pacienta în vârstă de 32 de ani, lăuză care a născut în urmă cu o săptămână la altă unitate sanitară, s-a prezentat joi, 4 aprilie, în jurul orei 18:50, la serviciul de urgență al Secției Obstetrică-Ginecologie. Era în stare bună, nu prezenta febră sau semne care să ridice suspiciuni, având sânii angorjați. I s-a prescris o rețetă cu antibiotic, cu indicații de reevaluare, dacă i se schimba starea de sănătate”, transmit reprezentanții Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Citește și „A luptat pentru viața ei până în ultima clipă cu un zâmbet cald.” Tânăra mamă care a murit la spitalul din Sibiu este plânsă de comunitate

Potrivit acestora, în decurs de o zi, starea femeii s-a agravat atât de mult încât, medicii nu au mai put-o salva.

„Pacienta s-a prezentat la SCJU Sibiu încă odată, vineri, 5 aprilie, în jurul orei 19:00, în stare extrem de gravă - cu fenomene clinice de șoc toxico-septic și insuficiență multiplă de organe și sisteme. I s-au făcut investigații și s-a procedat la acordarea tratamentului de specialitate, intervenindu-se și chirurgical. Pe cursul nopții, evoluția a fost nefavorabilă cu accentuarea progresivă a stării de soc și a insuficienței multiple de organe și sisteme prezentă la internare. Pacienta a făcut trei stopuri cardio-respiratorii, al treilea dintre ele nemaiputând fi resuscitat. Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor medicilor, a fost declarat decesul”, mai spune Cristina Bălău, purtător de cuvânt a spitalului.

În urma acestui eveniment comisia de etică a spitalului se va întruni din oficiu, procedură standard în astfel de cazuri deosebite.

„Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate”, încheie reprezentanții spitalului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

6 comentarii

Ovidiu Oanta

Acum 1 an

Dumnezeu sa o ierte. Cineva trebuie sa plateasca pentru aceasta nenorocire, este inadmisibil sa se intample asa ceva si cu nepasarea doctorilor lasa de dorit. Ar fi bine sa se faca dreptate in acest caz pentru ca pentru o familie a fost distrusa ! O fetita a ramas orfana si va creste fara mama...Sincere condoleante familei !
Raspunde

Luca

Acum 1 an

Profesionalismul , dotarile din spitale - nu sunt motive de ingrijorare . In schimb , indolenta , nepasarea si lipsa de empatie , ne pune pe ganduri . Un amanunt minor : pacientii nu pot merge la un consult cu masina , pentru ca nu sunt locuri de parcare pentru pacienti . Dzeu sa o odihneasca in pace ... Condoleante familiei ...
Raspunde

CA

Acum 1 an

Faptul ca in 2024 se moare de asa o ''complicatie'' minora.... in Romania.... e catastrofal. Ca persoana care lucreaza din pacate in acest sistem... daca ar stii oamenii macar un sfert din ce se intampla in spitale, ar urla constant de frica sa nu cumva sa ajunga internati. Marii ginecologi din Sibiu in frunte cu Chicea...
Raspunde

Adina

Acum 1 an

O prietena a nascut la spitalul județean Sibiu in 2019 și timp de o săptămână cât a stat internată acolo, a tot cerut ajutor asistentelor din cauza că nu putea alăpta. Nici una nu a ajutat-o, fiecare i-a zis "Așa e la început, mai incearcă" și plecau. I-a spus și doctorului și rezidentei, nimic. In ziua a sasea când incerca să folosească pompa de san, a observat că laptele venea deja cu sange din cauză ca bebelușul musca prea tare si i se facuse rană. Pieptul îi era deja împietrit din cauza laptelui acumulat pe care nu reusea să îl elimine. A avut noroc că înainte să se externeze, a intrat in tură o asistentă revenită din concediu și când a vazut-o, a ajutat-o imediat, i-a aratat cum să pună copilul corect la piept și a ajutat-o să elimine laptele blocat (avea deja și febră). Deci dintre toate femeile și doctorul ala care au trecut pe acolo, nu a ajutat-o nimeni. Spunea ca asistenta s-a supărat pe colege și i-a zis fetei "Asta e neglijență. Ce au făcut cu dumneavoastră?". Deci chiar unii dintre ei își dau seama că ceilalți colegi sunt neglijenți. Asta e nivelul spitalului județean Sibiu. Pe astfel de oameni îi plătim noi.
Raspunde

Groparul

Acum 1 an

Cineva trebuie să răspundă pentru asta! Nu Chicea, el nu are timp și de Spitalul Județean și de Cabinetul Propriu…
Raspunde

Andrei Maxim

Acum 1 an

Cel mai probabil a fost infecție intrauterina, in niciun caz mastita. Incredibil cat de slab pregatiti sunt medicii sa lase moașele sa își dea cu părerea despre o potențială mastita ca fiind drept cauza a socului toxicoseptic.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus