Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
23°C

„A luptat pentru viața ei până în ultima clipă cu un zâmbet cald.” Tânăra mamă care a murit la spitalul din Sibiu este plânsă de comunitate

„A luptat pentru viața ei până în ultima clipă cu un zâmbet cald.” Tânăra mamă care a murit la spitalul din Sibiu este plânsă de comunitate

„Plină de nădejde, blândă și veselă.” Așa o descriu cei de la Biserica Baptista Betania Sibiu pe tânăra mamă care a murit la o săptămână după ce a născut.

„Jertfa unei inimi de mamǎ cunoaște dǎruire și iubire ce trec dincolo de “aici “ și “acum”. Aducând pe lume un dar ceresc, Betina Balteș a cunoscut bucuria deplină de a fi mamǎ, cu un zâmbet ce mereu a caracterizat-o, deși durerile din trup au fost mereu prezente. Aşa o cunoaștem toți cei ce am întâlnit-o măcar odată în viața: plină de nădejde, blândă și veselă ! A luptat pentru viața ei până în ultima clipa cu un zâmbet cald… Știm că Dumnezeu nu greșește și știm că, deși nu înțelegem, El este în control! Acum stăm îmbrăcați în jertfa lui Hristos care poartă veșnicia sufletului, și cel care poate da mângâiere celor rămași în crunta durere,” se arată pe pagina de facebook a bisericii. 

Slujbele de priveghi vor avea loc la Misiunea Pacea din Șelimbăr, de pe strada 1 Decembrie nr 8, luni de la ora 19 și marți de la ora 12. Reprezentanții bisericii îi încurajează pe cei care vor participa ca, în locul coroanelor, „să ne arătăm atașamentul față de familia greu încercată prin donațiile noastre”.

Tânăra a murit la spital, în noapte de 5 spre 6 aprilie, în urma unor complicații apărute după naștere, la o zi după ce a fost consultată la serviciul de urgenţă al Secţiei de Obstetrică-Ginecologie. A doua zi tânăra a ajuns din nou la spital, dar starea ei era atât de gravă încât medicii nu au mai putut s-o salveze. Tânăra născuse la un alt spital, cu o săptămână înainte de a se prezenta la Județean. 

Aceasta a murit vineri noaptea, după ce s-a internat vineri seara „în stare extrem de gravă". Aceasta mai fusese internată şi joi în spital, însă i s-a dat drumul acasă.

"În legătură cu pacienta lăuză, în vârstă de 32 de ani, care a decedat în noaptea de 5 spre 6 aprilie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, transmitem următoarele: Pacienta în vârstă de 32 de ani, lăuză care a născut în urmă cu o săptămână la altă unitate sanitară, s-a prezentat joi, 4 aprilie, în jurul orei 18:50, la serviciul de urgenţă al Secţiei Obstetrică-Ginecologie. Era în stare bună, nu prezenta febră sau semne care să ridice suspiciuni, având sânii angorjaţi. I s-a prescris o reţetă cu antibiotic, cu indicaţii de reevaluare, dacă i se schimba starea de sănătate. Pacienta s-a prezentat la SCJU Sibiu încă odată, vineri, 5 aprilie, în jurul orei 19:00, în stare extrem de gravă - cu fenomene clinice de şoc toxico-septic şi insuficienţă multiplă de organe şi sisteme. I s-au făcut investigaţii şi s-a procedat la acordarea tratamentului de specialitate, intervenindu-se şi chirurgical. Pe cursul nopţii, evoluţia a fost nefavorabilă cu accentuarea progresivă a stării de soc şi a insuficienţei multiple de organe şi sisteme prezentă la internare. Pacienta a făcut trei stopuri cardio-respiratorii, al treilea dintre ele nemaiputând fi resuscitat. Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor medicilor, a fost declarat decesul", se arată în comunicatul de presă al SCJU Sibiu.

Comisia de etică a spitalului se va întruni din oficiu, procedură standard în astfel de cazuri deosebite. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a transmis sincere condoleanţe familiei îndurerate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

10 comentarii

Sibian

Acum 1 lună

Inca un "succes" marca Polisano Medlife si bineinteles ca toata vina cade pe cei de la public intr-un final. "Specialistii" de la Medlife au uotat sa ofere niste intruiri/lectii de lactatie? Doar cei aproape 10000lei sunt buni pacientii sa se trateze al public.
Raspunde

Pol-Pot

Acum 1 lună

"Eroii in halate albe" au comis-o iarăși din nou inca o dată...
Raspunde

O sibianca

Acum 1 lună

Prin aceasta tragedie care nu este singura, s-a mai petrecut si saptamana trecuta la Bacau, vedem ca sistemul sanatatii este tot mai slab, mai neputinios, iar cei care ar trebui sa rezolve problemele grele ale sanatatii nu le pasa, se plimba prin America, sau alte state, iar noi ne pierdem copii, nepotii ,mamele, tatii, bunici . Pacat ca aceasta femeie si-a pierdut viata lasand in urma suflete distruse de suparare. Dumnezeu sa -o , odihneasca in pace si condoleante familiei.
Raspunde

Anonymus

Acum 1 lună

Cei de la judetean chiar nu au gram de rusine… joi era in stare perfecta si vineri grav… sa va fie rusine de mincinosi ordinari…mai bine nu declarau nimic
Raspunde

O mână soală pe alta

Acum 1 lună

La Polisano am văzut mizerie la fel ca în Spitalul Județean. În baia salonului unde am fost internat, pe pereți era mizerie de se vedea cu ochiul liber.
Raspunde

Selimbarean

Acum 1 lună

Drum lin sa ai către cer! Suflet drag și îndurerat! Cum o fi fost inima ei de lăuză la o săptămână,of înger luminos !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sparrow

Acum 1 lună

Nu o mai intereseazā. Nimic. Viata vesnicā e o creatie a mintii noastre pentru cā ne e fricā de groapā. Behāi degeaba! ( Comentariul va fi sters pentru cā nu se aliniazā narativului )

Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Comunitatea te talhareste si ucide, comunitatea te deplange.
Raspunde

Faith

Acum 1 lună

In loving memory of Betina Baltes: https://youtu.be/i_bIsNqHExE
Raspunde

Rădulescu

Acum 1 lună

Incompetență și nepăsare din partea cadrelor medicale .Așa este când te îmbogățești peste noapte și uiți de omenie și de empatie și uiți să fii om. Ŕușine Plimbați- vă în America la Congrese și oamenii mor pe capete în spitale .ășq se întâmplă când medicii lucrează la stat , la privat și o mie de funcții că zice că sunt niște ,, nemâncați".

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus