Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
24°C

Încep lucrările la ”autostrada lipsă” din Sibiu – Nădlac. Cei 10 km dintre Margina și Holdea ar trebui finalizați în 2 ani

Încep lucrările la ”autostrada lipsă” din Sibiu – Nădlac. Cei 10 km dintre Margina și Holdea ar trebui finalizați în 2 ani

Constructorii încep lucrul efectiv la cei nici 10 km, între Margina și Holdea, porțiunea care lipsește din autostrada Sibiu – Nădlac, anunță Opinia Timișoarei.

„S-a făcut această licitație și a câștigat-o o companie românească, un constructor foarte bun. Este o lucrare de aproximativ 10 km pe care această companie o va execută și se va înscrie în termen.

Săptămâna viitoare intră în șantier. Au fost chestiuni de mediu, chestiuni care țin de autorizațiile de mediu și de toate lucrurile pe care le cunoașteți și peste care nu putem trece.

Din discuțiile pe care le-am avut, inclusiv cu constructorul, săptămâna viitoare toate aceste lucruri sunt depășite și se intră la execuția acestor kilometri.

Să știți că pentru forța acestei companii, 2 km, pentru că nu sunt 10 km de tunel, sunt 2 km…

Am luat acest proiect de la domnii de dinainte blocat total. În acest moment există lucrări de pregătire de șantier. Au fost făcute defrișări”, a declarat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu la Digi24.

Întrebat dacă va fi dat segmentul Margina – Holdea în folosință în 2026, Grindeanu a răspuns: „Evident, fără dubii„.

Firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, care au preluat lucrarea, au încheiat la timp proiectarea, iar documentația a fost transmisă încă din decembrie la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere fiind solicitată Autorizația de Construire. Au fost scoase din fondul forestier cele 18 hectare de pădure din zona tunelurilor pentru urși.

În octombrie 2022 a fost semnat contractul cu asocierea S.C. Spedition UMB S.R.L. – S.C. Tehnostrade S.R.L. – S.C. SĂ & PE Construct S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o, pentru suma de 1.826.845.634 lei fără TVA.

Finalizarea tronsonului lipsa din Autostrada Lugoj – Deva, de 9,13 km ar trebui să se termine în 2 ani.

Nouă bucată de autostrada va avea două ‘tuneluri pentru urși’, ce vor măsură, însumat, 2,13 km de tunel forat. Acestea vor fi formate din două galerii unidirecționale cu câte o cale de circulație pe fiecare, cu platforma de 11,25 m.

Sursa foto: Opinia Timișoarei

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Rostogan

Acum 1 lună

@TS: cand mai dati stiri din astea in care stimabilul ministru G... face promisiuni care mai de care, mai ales acum cand e campanie electorala, ar fi bine sa consultati si ce spun asociatiile neguvernamentale specializate in urmarirea lucrarilor de autostrazi (ASCORO, API). Astfel cititorii vor avea o imagine mult mai obiectiva privind credibilitatea acestor promisiuni. Strict pentru articolul de mai sus, din cate se stie pe "surse" UMB-ul va muta echipele pe bucata lipsa cand vor termina centura Timisoarei. Si daca tot l-ati citat pe stimabilul care spune ca a preluat proiectul de la "domnii de dinainte blocat total", ar fi bine sa faceti o mica investigatie sa vedeti din ce motiv a fost blocat total. Hint: o licitatie cu un proiect care nu avea aviz de mediu (nu prevedea tuneluri), o reziliere abuziva a unui contract pentru bucata respectiva urmata de darea in judecat a statului roman de catre firma care caastigase licitatia (S****i). Evident pana nu s-a terminat procesul nu s-a putut incepe o noua licitatie. Dar ghici cine a reziliat si ce despagubiri trebuie platite de statul roman?
Raspunde

Gligor

Acum 1 lună

Serios? Mi-e rușine și-mi vine amar când intru in țară din Ungaria pe la borș și dau de drumuri naționale proaste autostrada Transilvania care ar trebui să străbată țara pe la mijloc și pe urmă să se facă ramificații stânga dreapta în toată țara ei s-au axat pe sud și pe marginea țări funcție cine a fost la guvernare grindeanu scârbă un neom prost
Raspunde

Andy

Acum 1 lună

Nu le mai tot ziceți tuneluri pentru urși, că nu urșii vor trece prin ele ci mașinile. Nu de alta dar omul simplu chiar crede că sunt pentru urși. Urșii - și alte animale - vor trece pe deasupra tunelurilor, pe unde treceau și până acum.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 lună

Tot că melcul... multă gargară ! 10 km...in 2 ani !!!
Raspunde

Victoria

Acum 1 lună

Se pare că ați ajuns trompeta Pesedeului? Chiar am văzut interviul cu mincinosul de Grindeanu! Daca ati ajuns să îl citați pe acest individ, e trist...Va mai amintiți când se jura și zicea că se muta el cu cortul pe ceva tronson dacă nu se termină la timp? Bineînțeles că nu s-a terminat la termen și nici el nu și-a întins cortul. Altceva decât să dea vina pe predecesorul lui nu știe, l-a pomenit de câteva ori pe Drulã.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus