Luni,
27.05.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Participare record la Triada MTB de la Avrig: peste 700, din care 170 sunt copii, de înscriși la competiția de ciclism

Participare record la Triada MTB de la Avrig: peste 700, din care 170 sunt copii, de înscriși la competiția de ciclism

Prima mare competiție din calendarul anual al cicliștilor din România are loc la Avrig, la finele acestei săptămâni. Este vorba de Triada MTB, ajunsă la cea de-a zecea ediție, una din cele mai apreciate concursuri din România.

Sâmbătă și duminică, 13 și 14 aprilie, sunt zilele programate pentru desfășurarea competiției dedicată atât sportivilor de performanță, cât și celor amatori. „Până în prezent s-au înscris aproximativ 700 de participanți, un număr record comparativ cu edițiile anterioare. Prima zi va fi dedicată competițiilor pentru copii (5-14 ani), indiferent dacă aceștia sunt licențiați sau nu la Federația de Ciclism, iar cei mici care au domiciliul din Avrig vor fi scutiți de taxa de înscriere. Indiferent de locul obținut, toți copii vor fi premiați cu produse din partea sponsorilor. Sunt peste 170 de copii înscriși”, transmite Tudor Oprea, managerul clubului PlayBike ProCycling.

Ziua de duminică este cea în care startul se va da pentru cele patru trasee dedicate adulților: traseul negru Geiger (68km), traseul roșu Tiemme (30km), traseu albastru Urgo și Traseul galben GLS (18 km). „Spre deosebire de ediția de anul trecut, când traseul negru măsura 90 de km, în anul 2024 concurenții vor avea parte de un parcurs ceva mai scurt, dar la fel de solicitant și plin de provocări, care va găzdui și prima etapă a Cupei României de XCM (Cross Country Marathon)”, mai trasmite Tudor Oprea.

Tot duminică este pregătit startul pentru amatorii de e-bike și pentru competiția Family (copil + părinte). 

Cei care doresc să se înscrie la Triada MTB de la Avrig o mai pot face în format on-line, până pe 10 aprilie.

Urmează „altitudinile”

Concursul de la Avrig organizat de Tudor (Tudy) Oprea, primul ciclist care a reprezentat țara noastră la MTB în cadrul Jocurilor Olimpice, va fi urmat de alte două competiții care s-au consacrat în rândul celor de ciclism montan.

La finele lunii iunie (29 - 30) este programată Triada MTB Păltiniș (la ediția de anul trecut a participat și campionul european Vlad Dascălu. „O competiție care include a II-a etapă a Cupei României de XCO (Cross Country Olympic) și a 17-a ediție din Geiger MTB Challenge care va fi și Campionat Național în proba de XCM”, arată Tudy Oprea.

Iar în septembrie (13 - 15), este programată  Triada eMTB Xperience, o inițiativă rară inclusiv în peisajul european: este vorba de o competiție desfășurată în munții Făgăraș, cu trasee care trec peste creastă gândite exclusiv pentru împătimiții bicicletelor asistate electric.

Foto: Tibi Hila

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus