Luni,
27.05.2024
Parțial Noros
Acum
20°C

Camelia Grigore, managerul Spitalului de Pediatrie Sibiu: Bolile sunt altfel acum, copiii reacţionează diferit la boală. Avem părinţi tineri, foarte informaţi, care îşi doresc mai mult de la sistemul medical

Camelia Grigore, managerul Spitalului de Pediatrie Sibiu: Bolile sunt altfel acum, copiii reacţionează diferit la boală. Avem părinţi tineri, foarte informaţi, care îşi doresc mai mult de la sistemul medical

Managerul Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, medicul Camelia Grigore, a declarat, vineri, că bolile copiilor sunt diferite la momentul actual faţă de acum 30 de ani, iar "copiii reacţionează altfel la boală" în prezent.

"Prevenţia şi tratamentul copilului sunt net diferite şi pentru aceasta echipele medicale trebuie să se instruiască într-un mod aparte astfel încât să înţeleagă nevoile. Nevoile sunt mari, mai ales în ultima perioadă în care patologia s-a schimbat foarte mult, patologia pediatrică. Toate bolile sunt altfel acum, faţă de cum erau acum 30 de ani sau acum 50 de ani. Deşi le învăţăm din cărţi vechi, ele sunt altele şi copiii reacţionează altfel la boală. Părinţii sunt altfel. Cu toţii ştim că avem în faţă părinţi tineri, foarte informaţi, care îşi doresc mai mult de la sistemul medical şi sper ca sistemul medical, datorită unor conferinţe şi a colaborării noastre, să ducă mai departe această parte de patologie deosebită a copilului şi adolescentului", a declarat medicul Camelia Grigore, citată de Agerpres,  în deschiderea Conferinţei Naţionale de Sănătate Mintală a Copilului şi Adolescentului.

În prima zi a acestei conferinţe s-a vorbit, printre altele, despre nevoia de a avea mai mulţi specialişti care să se ocupe de copiii şi tinerii cu boli mintale.

La Sibiu are loc, pentru prima dată în provincie, Conferinţa Naţională de Sănătate Mintală a Copilului şi Adolescentului, ediţia a XIX-a, cu tema "Prevenţie şi intervenţie timpurie în sănătatea mintală a tinerilor". Manifestarea are participare internaţională şi este găzduit de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, în perioada 11 - 13 aprilie. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 lună

Ca la noi, la nimeni.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus