Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
24°C

„Este o eroină, a salvat vieţi.” Premierul australian îi aduce un elogiu poliţistei care l-a ucis pe atacatorul din Sydney

„Este o eroină, a salvat vieţi.”  Premierul australian îi aduce un elogiu poliţistei care l-a ucis pe atacatorul din Sydney

Poliţista care l-a împuşcat mortal pe atacatorul cu cuţitul ce a ucis şase persoane într-un atac la un complex comercial din Sydney a fost elogiată drept o eroină care a salvat vieţi, relatează dpa, citată de Agerpres

Agenta poliţiei din statul New South Wales a fost una dinte cele câteva zeci care au fost desfăşuraţi sâmbătă, în jurul orei 15.30 locale, după un atac cu cuţitul în centrul comercial Westfield Bondi Junction.

Ea a părut însă să fie singură atunci când a tras asupra atacatorului, după ce acesta s-a îndreptat în direcţia ei, a precizat poliţia.

Poliţista a încercat apoi să-l resusciteze pe bărbat până au venit paramedicii, dar el nu a putut fi resuscitat.

Au apărut mai multe imagini pe social media în care poliţista poate fi văzută cum încearcă să-l resusciteze pe agresor, precum şi un clip în care ea încearcă să resusciteze o victimă care stă nemişcată la sol în centrul comercial.

Un martor a povestit pentru ABC News cum a decurs situaţia.

"A început să vină către noi şi tot ce am auzit a fost 'pune-l jos' şi apoi l-a împuşcat. Nu aveam nicio îndoială că dacă nu îl împuşca ar fi continuat. Era într-un acces de furie", a afirmat el.

"Apoi a mers până la el şi i-a făcut mişcări de resuscitare. Avea un cuţit mare asupra lui, ea l-a îndepărtat", a mai relatat martorul ocular.

"Curajul agentei de poliţie, care a intrat de una singură în situaţia de la faţa locului, evident foarte periculoasă. Este cu siguranţă o eroină", a declarat premierul Anthony Albanese.

"Nu există nicio îndoială că a salvat vieţi prin acţiunea ei şi asta ne reaminteşte de faptul că acei oameni care poartă o uniformă sunt cei care se îndreaptă spre pericol, nu departe de el, şi le mulţumesc fiecăruia dintre ei pentru acţiunile întreprinse până acum şi cele pe care le vor întreprinde în zilele următoare, care vor fi de asemenea o perioadă dificilă", a adăugat el.

Poliţia a precizat că atacatorul a acţionat singur şi că până în prezent nu i-a stabilit identitatea. De asemenea, poliţia a precizat că nimic la locul atacului nu indică motivaţia agresiunii cu cuţitul, dar precizează că nu exclude o pistă "teroristă".

capturi video 7 News Australia

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Xxx

Acum 1 lună

Normal ca nu i s a stabilit identitatea! Ca oricum daca de culoare ..musulman...sau ceva de genul asta n au voie sa spuna ca nu i politic corect! Daca era invers deja se stia pina la stramosii lui care au colonizat Australia
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus