Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
23°C

Filmare aeriană completă a lotului 4 din Autostrada Sibiu - Pitești. Asociația Pro Infrastructură: avem încă șanse să circulăm prin primul tunel forat pe o autostradă românească în decembrie 2026

Filmare aeriană completă a lotului 4 din Autostrada Sibiu - Pitești. Asociația Pro Infrastructură:  avem încă șanse să circulăm prin primul tunel forat pe o autostradă românească în decembrie 2026

Asociația Pro Infrastructură apreciază ca lucrările pe lotul 4, între Curtea de Argeș și Tigveni, avansează bine și „avem încă șanse să circulăm prin primul tunel forat de pe o autostradă românească în decembrie 2026”.

Reprezentanții asociației au realizat și o filmare aeriană a celor 9,861 km din secțiunea 4 a Autostrăzii Sibiu-Pitești, filmând inclusiv în interiorul tunelului Curtea de Argeș, lung de 1,35 km. Progresul până acum este foarte bun, spune sursa citată, săpătura a ajuns dincolo de prima galerie de legătură între cele două căi. Sunt trei astfel de treceri folosite în caz de urgență, două pietonale spre capete și între ele una mare în care încap și vehiculele.

„Din păcate, așa cum se vede din imagini, antreprenorul Porr a dat de o zonă cu mult nisip, unul din cele mai dificile tipuri de teren în care poți construi ceva, mai ales un tunel. Și nici pe restul lotului lucrările nu sunt de lepădat: viaducte multe, lungi și adânci, consolidări serioase de făcut pe mulți versanți cu risc de alunecare. Un mic munte de muncă,” apreciază reprezentanții Pro Infrastructură.

Contractul a fost semnat cu Porr în 15.11.2021, are ordin de începere emis în 01.03.2022 și prevede 16 luni de proiectare plus alte 44 de execuție.

„Așadar, finalizare în martie 2027, însă stadiul fizic estimăm că a depășit 27-28% și termenul de inaugurare țintit de cei de la Porr, decembrie 2026, puțin înaintea celui contractual, este în continuare fezabil în ciuda lucrărilor grele.”

foto video Asociația Pro Infrastructură 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Adevărul adevărat

Acum 1 lună

Știe cineva cine este această asociație? Monitorizează ce muncesc alții. Bună meserie. Sunt calificați pentru asta? Nu cred.
Raspunde

Neluci

Acum 1 lună

Cum p măsii nu știau când s-a plătit un morman de bani pe studii preliminare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus