Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
24°C

Primii 10.000 de euro alocați: A început studiul pentru coridorul supra și subteran de mobilitate Alba Iulia - Milea

Primii 10.000 de euro alocați: A început studiul pentru coridorul supra și subteran de mobilitate Alba Iulia - Milea

Municipalitatea sibiană a cumpărat serviciile de consultanță pentru elaborare documentației în vederea achiziției publice pentru realizarea studiului de prefezabilitate pentru proiectul „Coridor supra și subteran de mobilitate Alba Iulia - Milea”. Anunțul a fost publicat astăzi pe platforma de licitații publice.

Conform anunțului, Primăria va plăti 54.000 de lei companiei Confirm Construcții SRL din Cluj pentru a realiza studiul de prefezabilitate. Compania se prezintă ca „unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii în domeniul consultanței în construcții și managementului proiectelor din România”. În cadrul portofoliului acesteia se găsesc în principal proiecte ale unor clădiri - birouri, centre comerciale, logistică sau rezidențial -, dar și din domeniul sportului. Dintre acestea, menționăm clădirile firmei Bosch din Blaj, județul Alba, halele fabricii Daimler din Sebeș sau stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova.

Proiectul „Coridor supra și subteran de mobilitate Alba Iulia - Milea” a fost inclus la începutul acestui an în bugetul municipiului Sibiu în lista investițiilor propuse pentru anul 2024 la capitolul „elaborarea de documentații tehnico-economice”.

Despre acest proiect, consilierul local USR Ioan Pleșciuc anunța în luna februarie că, în premieră, Sibiul va comanda un studiu de prefezabilitate în vederea construirii unui pasaj rutier la intersecția străzii Vasile Milea cu strada Rahovei și strada Semaforului.

„Pasajul rutier subteran din intersecția Milea-Semaforului-Rahovei are alocați primii bani pentru proiectare. Astăzi a fost aprobat bugetul municipiului Sibiu pentru anul 2024.

În prima fază se va face Studiul de Prefezabilitate, care va stabili variantele constructive și costurile estimate. Se va face pentru toata axa de circulație Vasile Milea - Piața Unirii - Șoseaua Alba Iulia, ca să avem niște concluzii văzând circulația pe întreg traseul de traversare a orașului. Va fi analizată și propunerea cu pasaj subteran în zona centrală, din Piața Unirii, pe sub Șaguna și până la ieșirea în Alba Iulia înainte de sensul giratoriu cu Morilor. A meritat să insistăm, de acum va fi important să urmărim investiția și  realizarea ei în teren”, a scris Ioan Plesciuc pe pagina oficială de Facebook.

Într-o intervenție anterioară, în 2023, primarul Astrid Fodor a apreciat propunerea lui Plșeciuc ca fiind „corectă”.

Menționăm că pasajul la care face referire consilierul este prevăzut și în Planul de mobilitate urbană durabilă, strategie revizuită și adoptată de Consiliul local Sibiu în cursul anului trecut. Respectiva strategie estima costurile pasajului la 11 milioane de euro.

„Se recomandă studierea posibilităƫii unei străpungeri subterane de legătură între Piaƫa Unirii şi Şoseaua Alba Iulia în vederea decongestionării circulaƫiei rutiere şi facilitării circulaƫiei pietonale între zona cetăƫii şi fosta Citadelă”, scrie în Plan.

Extras din Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană Durabilă pentru perioada 2021-2030

Foto ilustrativă, sursa: Ioan Pleșciuc

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

18 comentarii

John Doe

Acum 1 lună

Clar că facem de toate. Se apropie alegerile locale. Mă mir că încă nu au reîncălzit ciorba aia cu trenul urban. Altă temă care apare odată la 4 ani.
Raspunde

Kokos

Acum 1 lună

A aparut si trenul periurban , acum poti sta linistit!
Raspunde

Gheorghe Ion

Acum 1 lună

E reincalzita, e articol tot de azi :)))))) Asteptam ciorba aquapark. Deja au trecut DOIȘPE ANI!
Raspunde

Adrian Antonie

Acum 1 lună

Ai intuit bine, au scos-o pe tapet si pe aia cu trenul.
Raspunde

Adrian Antonie

Acum 1 lună

Cand citesti, inebunesti: -se acorda consultanta cumparata prin licitatie apoi: -se elaboreaza documentatia în vederea achiziției publice pentru realizarea studiului de prefezabilitate apoi: -se face licitatie pentru achizitia publica pentru realizarea studiului de prefezabilitate apoi: -se achizitioneaza efectiv serviciul de realizare a studiului de prefezabilitate apoi: -se face studiul de prefezabilitate. Apoi se reia lantul pentru un studiu de fezabilitate? Fara “pre” in fata. Apoi nu mai este timp de nimic pentru ca au trecut alegerile si au venit altii la conducere. Aceasta este o metoda a timpurilor actuale de a taia frunza la caini pe banii contribuabililor.
Raspunde

HBomb

Acum 1 lună

@Adrian Antonie: Tu știi că dacă nu urmezi pașii ăștia încalci legislația și ești bun de plată - dacă nu și de un pic de zdup ? ...
Raspunde

Bengescu papadat

Acum 1 lună

Hopa, iar este 1 aprilie
Raspunde

Frikirikimiki

Acum 1 lună

No ghine no, ca incepem si noi. Intai si-ntai, cum sta bine la noi la sat, cu un "Studiul de Prefezabilitate". Asta ce-o mai fi oare? E studiul ala inainte de studiul de fezabilitate? Care studiu de fezabilitate e inainte de urmatorul studiu? Care urmator studiu e inainte de a se apuca de lucru careva? Daca nu dau bine toate studiile astea? Haoleu ca ne apuca alegerile viitoare!
Raspunde

Bambolero

Acum 1 lună

Nu știi tu de-alea, ești de la sat
Raspunde

Stefanescu

Acum 1 lună

Este cel puțin ironic cum limba dacilor liberi, din care se știe că provine limba latină și practic toata civizatia lumii, studiul de fezabilitate se prescurtează la fel ca și cuvântul științifico-fantastic, indicând cu precizie stadiul la care aceste lucrări vor rămâne.
Raspunde

Sparrow

Acum 1 lună

" .....a cumpărat serviciile de consultanță pentru elaborare documentației în vederea achiziției publice pentru realizarea studiului de prefezabilitate pentru proiectul „Coridor supra și subteran de mobilitate Alba Iulia - Milea” Bāi voi auziti cum sunā? Pāi ce face Elon Musk cu Space X e pistol cu apā frate, joacā de copil cu gāletusa si lopātica. Ce face insā glorioasa administratie a Sibiului va dāinui peste milenii
Raspunde

Povesti ardelenești

Acum 1 lună

Campania electorala sa trăiască, probabil se dorește scufundarea clădirii prefecturii și oricum la refacere pasajul pietonal de la Bulevard lucrările au durat aproape 2 ani la excavații pe sub Saguna vor dura cel puțin 15 20 de ani cu darea peste cap a întregului trafic din oraș . Oricum pare a fi o dedicație pe fata dacă au fost băgate la grămadă pasajele subterane cum nu au fost făcute niciodata în Sibiu cu buda de la Lazăr
Raspunde

Gheorghe Ion

Acum 1 lună

Consultanta=>PREfezabilitate=>fezabilitate=>bla bla bla. In 2035. Vin alegerile, iar se scot de la naftalina proiecte grandioase pentru munikipiu. Sa invete de la oradea, care si a facut pasaj subteran in nici 2 ani
Raspunde

Emila

Acum 1 lună

Oricum câștigă și alegerile din 2035. Au timp
Raspunde

Metanyahoo

Acum 1 lună

Vai de capul orasului astuia. In ritmul asta de dezvoltare o sa ajungem un oras mediocru. Dar o sa mai nascocim noi ceva: Sibiu capitala...
Raspunde

Uncas

Acum 1 lună

Vrăjeală electorală
Raspunde

Client

Acum 1 lună

Dar acum serios, noi cu cine votam?
Raspunde

Gheorghe Ion

Acum 1 lună

In 2024 e cea mai corecta intrebare, care e valabilă atat pentru locale cat si pentru prezidențiale
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus