Joi,
02.05.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Vlad Covaliu este campion mondial al juniorilor la sabie. A câștigat aurul la Riyadh

Vlad Covaliu este campion mondial al juniorilor la sabie. A câștigat aurul la Riyadh

Sabrerul român Vlad Covaliu (18 ani) a cucerit medalia de aur rezervată juniorilor, după o finală extrem de tensionată, pe care a câștigat-o la limită, 15-14, împotriva lui Pavel Graudyn, sportiv rus care a luptat la Campionatul Mondial sub steag neutru, scriu reporterii de la GSP.ro.

Potrivit acestora, Vlad a dominat prina parte a finalei, conducând cu 8-5 la pauză. Apoi adversarul a revenit, egalând la 11 și chiar ajungând să aibă un avans de o tușă, 13-12 pe final. Cei doi finaliști au mers cap la cap, 13-13, apoi 14-14, pentru ca lovitură victorioasă să-i aparțină în cele din urmă sabrerului tricolor.

În primii opt, scrimerul român a trecut de americanul Cody Ji Walter (15 -12), după ce în turul anterior trecuse de colegul său de echipă Radu Nițu, cu 15-6.

Pe tabloul primilor 32 de sabreri, Vlad, care este fiul lui Mihai și al Irinei Covaliu, antrenoare la Dinamo și coordonatoare a lotului feminin deplasat la Riad, a dispus de nigerianul Evann Jean Abba Girault, cu 15-11. În primul tur al competiției, Covaliu îl învinsese pe chinezul Tianhao Wang (15-7).

Reușita lui Vlad a fost publicată și pe pagina de facebook a Federației Române de Scrimă.

„Vlad Covaliu este campion mondial al juniorilor la sabie! România a cucerit prima medalie la Riyadh! Vlad a dominat înfruntarea cu rusul Pavel Graudyn și a condus aproape în permanență, cu excepția primei tușe, până la 11-10. Graudyn a preluat conducerea cu 12-11 și 13-12, însă Vlad a egalat de fiecare dată, a făcut 14-13, a fost egalat și s-a impus cu eleganță într-un final de vis pentru noi, 15-14! Un mare bravo pentru Vlad și pentru antrenori! Alături de proaspătul campion mondial, pe podium au venit să-l îmbrățișeze atât antrenorul Alin Badea, cât și mama și sora sa – Irina și Amalia Covaliu, dar și ceilalți membrii au delegației, aflați în sală!”, scriu aceștia. 

Sursa foto: Federația Română de Scrimă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Canaris

Acum 1 săptămână

Bravo!!!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus