Sâmbătă,
04.05.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Camera Reprezentanților a SUA a aprobat un proiect de lege privind asistența militară pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari

Camera Reprezentanților a SUA a aprobat un proiect de lege privind asistența militară pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari

Membrii Camerei Inferioare a Congresului SUA au aprobat un proiect de lege privind alocarea unei asistențe militare Ucrainei. 311 congresmeni au votat în sprijinul proiectului de lege, iar 112 voturi au fost „împotrivă”. Documentul aprobat prevede alocarea a aproape 61 de miliarde de dolari, transmite CNN.

Din această sumă, aproximativ 23 de miliarde de dolari sunt destinate refacerii stocurilor de arme americane, 11 miliarde de dolari sunt pentru finanțarea operațiunilor americane în regiune, iar alte aproximativ 14 miliarde de dolari sunt pentru achiziționarea de arme și sisteme moderne de apărare. 23,2 miliarde de dolari sunt alocate direct pentru armament pentru Ucraina.

În plus, documentul îl obligă pe președintele SUA să furnizeze Ucrainei rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune. Totuși, șeful Casei Albe poate amâna această decizie dacă va considera că transferul de rachete ar putea dăuna intereselor de securitate națională ale Statelor Unite.

Documentul trebuie votat în Senat, după care va fi semnat de președintele SUA.

Amintim că documentul privind asistența militară în valoare de 61 de miliarde de dolari nu a putut fi votat de Congresul SUA din toamna anului trecut din cauza dezacordurilor dintre republicani și democrați. Pachetul de ajutor militar pentru Kiev a făcut parte dintr-un singur proiect de lege privind securitatea națională a SUA, pe care republicanii au refuzat să îl accepte din cauza lipsei de măsuri pentru a proteja granița americană.

În aprilie, în loc de un singur proiect de lege, au fost introduse proiecte separate privind ajutorul acordat Ucrainei, Israelului și Taiwanului, precum și un proiect de lege de securitate națională a SUA privind utilizarea activelor rusești înghețate pentru a ajuta Ucraina, blocarea TikTok și introducerea de noi sancțiuni împotriva Iranului.

Președintele de la Kiev, Vladimir Zelenski, a reacționat la scurt timp, postând pe contul său de pe platforma X un mesaj de mulțumire.

Foto: CNN/House TV

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

4 comentarii

Leonard

Acum 1 săptămână

Hopefully it will be the last AID offer to Ukraine ! Is to much ! Really ! To much ! Tired of this Bulshit offered by USA & UE & NATO on the plate ! YOU'RE NOT TIRED BECAUSE I REALLY AM !
Raspunde

AndreiM

Acum 1 săptămână

Astia sunt globalistii, adica sunt comunistii si marxistii din America. De altfel asta se vede cand te uiti cine doneaza si sustin partidul Democrat: Soros, Gates, Zuckerberg si vedetele sataniste de la Hollyhood. Toata floarea cea vestita a apusului satanizat. Vor sa distruga America, sa o faca praf. Prima data au bagat BLMistii pe strazi sa dea foc la orase, apoi au deschis granitele pentru gangurile si mafiile din intreaga lume. Astia nu au nevoie de libertati si democratie, vor sa impuna dictatura si cenzura. America nu mai este libera. Este sub ocupatia globalistilor.
Raspunde

Norm

Acum 1 săptămână

Degeaba, tot nu câștigă, e simplu și clar!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nicu

Acum 1 săptămână

Ucraina va castiga, degeaba trolii lanseaza comentarii fake news!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus