Vineri,
03.05.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

Primăria Sibiu va plăti mai puțin pentru electricitate în acest an. O firmă din Buzău, care a ieșit anul trecut din insolvență, a câștigat contractul de furnizare

Primăria Sibiu va plăti mai puțin pentru electricitate în acest an. O firmă din Buzău, care a ieșit anul trecut din insolvență, a câștigat contractul de furnizare

Fost lider în topul furnizorilor de energie electrică din România și aflată în procedură de insolvență în perioada 2021-2023, compania Getica 95 Com a fost desemnată câștigătoarea contractului de „Furnizare energie electrica pentru Municipiul Sibiu și stațiunea Păltiniș pentru 12 luni în perioada 01.03.2024 - 28.02.2025”.

Rezultatele licitației lansate la începutul acestui an de Primărie au fost publicate pe platforma de licitații publice. Contractul a fost atribuit firmei din județul Buzău, Getica 95 Com, cantitatea solicitată de municipalitate fiind de 11.400.000 KWh / 12 luni. Având în vedere întârzierea afișării rezultatelor, asigurarea furnizării de electricitate va începe de pe data de 20 aprilie.

La licitație s-au înscris în total patru companii - Tinmar Energy, Electrica Furnizare, Getica 95 Com SRL și Electric Planners SRL.

Valoarea totală a achiziției este de 10.024.362 lei fără TVA, mai puțin cu 2,5 milioane decât valoarea estimată și mai puțin decât contractul de anul trecut, încheiat cu E.ON Energie Romania.

Getica 95 Com este o companie cunoscută pe piața de energie din România, fiind până în perioada pandemiei liderul furnizorilor de energie electrică cu o cotă de piață de peste 12% (sursa). În iunie 2021 și-a anunțat insolvența din cauza unor datorii, iar în august 2023, prin încheiere judecătorească, procedura de insolvență a fost oprită.

„Toate creanțele, indiferent de natura istorică ori curentă a acestora au fost pe deplin achitate de debitoare, sens în care creditorii care au fost parte în cadrul procedurii de insolvență a societății Getica nu mai dețin această calitate. Societatea debitoare a redevenit primul furnizor de energie electrică din România și în prezent se află în negocieri cu o bancă în vederea acordării unui credit pentru înființarea unui parc fotovoltaic”, arăta administratorul companiei, omul de afaceri Viorel Tudose, în instanță. Astfel, Tribunalul Buzău a dispus „reinserția debitoarei în activitatea comercială”.

Compania Getica 95 Com a fost înființată în 1995, inițial ca operator pe piața de cereale; ulterior și-a extins activitatea în domenii precum îngrășăminte chimice, procesarea cerealelor și plantelor tehnice, producerea și comercializarea nutrețurilor etc., dar și în domeniul energiei - combustibili, gaze naturale și energie electrică. Operează pe piața de energie electrică din anul 2010 când a obținut licența de furnizare, iar pe piața gazelor naturale - din 2012.

Potrivit informațiilor de pe siteul companiei, primii clienți au fost dintre operatorii din domeniile hotelier. Aria clienților s-a extins ulterior până la administrațiile publice, fiind furnizori ai unor importante municipii sau chiar instituții centrale, precum serviciile secrete, Camera Deputaților, Curtea de Conturi, Metrorex, Societatea Națională de Radiocomunicații și municipiul București.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Diana

Acum 1 săptămână

Firma din buzau da curent la primaria Sibiu.... firma din Bacau, castiga contractul de gunoaie... ce mai urmeaza ? Nu vine vreo firma din Vascauti sa ne dea apa ? Din lacurile locale..... Asa se intinde ciuma damboviteana. Astea nu sunt altceva decat spagi, peschesuri politice. Sa fim seriosi.
Raspunde

Xxx

Acum 1 săptămână

Sint curios daca e cineva abonat la...Getica asta? De unde au gasit o...care s interesele...etc?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus