Joi,
23.05.2024
Innorat
Acum
13°C

Ajutor de până la 150.000 de euro la instalarea panourilor fotovoltaice şi a staţiilor de încărcare, pentru IMM-uri şi HoReCa

Ajutor de până la 150.000 de euro la instalarea panourilor fotovoltaice şi a staţiilor de încărcare, pentru IMM-uri şi HoReCa

Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, programul Electric UP 2, în baza căruia întreprinderile mici şi mijlocii şi firmele din domeniul HoReCa vor beneficia de un ajutor de până la 150.000 de euro pentru instalarea de panouri fotovoltaice şi de staţii pentru vehiculele electrice.

"Printr-o ordonanţă de urgenţă, Guvernul susţine întreprinderile mici şi mijlocii şi domeniul HoReCa pentru a-şi asigura energia necesară prin instalarea de panouri fotovoltaice şi prin instalarea de staţii pentru vehiculele electrice. Programul Electric UP continuă cu o nouă etapă de finanţare în care se acordă un ajutor de până la 150.000 de euro pentru fiecare beneficiar. Trei sferturi din valoarea cheltuielilor eligibile sunt acoperite din fonduri primite prin acest program, IMM-urile urmând să vină cu o finanţare de 25% din valoarea proiectului", a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, citat de Agerpres.

Programul Electric UP 2 va fi finanţat de la bugetul de stat şi are un cuantum total de 450 de milioane de lei.

În prima etapă de aplicare a acestei scheme de sprijin, peste 1.500 de IMM-uri şi de operatori economici din sectorul HoReCa au primit finanţare pentru instalarea de panouri fotovoltaice şi staţii pentru vehicule electrice.

"Totodată, se măreşte limita superioară a puterii instalate în sistemul de panouri fotovoltaice la 150 de kilowaţi, pentru asigurarea consumului propriu, a consumului staţiilor de încărcare de minim 22 de kilowaţi, pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in", a menţionat Mihai Constantin. 

Image by andreas160578 from Pixabay

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 592

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus