Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
24°C

Copiii de la CSEI Nr. 2 din Sibiu s-au întâlnit cu Super eroii reciclării la Biblioteca Astra. Petrică, Mitlică, Mărie, Biorel și Tanti Rezi i-au ajutat să recicleze în „Săptămâna Verde”

Copiii de la CSEI Nr. 2 din Sibiu s-au întâlnit cu Super eroii reciclării la Biblioteca Astra. Petrică, Mitlică, Mărie, Biorel și Tanti Rezi i-au ajutat să recicleze în „Săptămâna Verde”

Luni, 22 aprilie, la sediul Bibiotecii Astra din Sibiu s-a desfăcurat activitatea „Reciclăm împreună cu Supereroii deșeurilor". Evenimentul a avut loc în cadrul programului școlar „Săptămâna verde” și a fost organizat de profesorii și elevii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Nr. 2, acolo unde învață copii hipoacuzici, alături de reprezentanții ADI ECO Sibiu. 

„În cadrul evenimentului elevii noștri curioși au dobândit cunoștințe și deprinderi vizând colectarea selectivă a deșeurilor, o problemă atât de stringenta la ora actuală. 
Activitatea a avut loc în foaierul Corpului B al Bibliotecii Astra și partenerii noștri extraordinari au fost ADI ECO prin Laura Banciu și mascotele Petrică, Mitlică, Mărie, Biorel și Tanti Rezi. Copiii au fost foarte încântați și au participat activ la întreaga activitate”, spune prof. Ludmila Vasile, coordonatorul proiectului. 

Evenimentul a culminat cu o aplicație practică, în timp real,de selectare a deșeurilor.

„A fost o experiență minunată! Cei mici și-au dat tot interesul să înțeleagă cum se face colectarea pe culori a deșeurilor! Au venit pregătiți cu deșeuri pentru a face o demonstrație, în fața Super eroilor. Au demonstrat că au reținut foarte bine cum trebuie să facă asta. Au fost drăguți, cuminți, atenți și ne-au impresionat foarte mult. Limbajul semnelor nu a stat în calea înțelegerii regulilor colectării selective, ba parcă a exprimat și informația și emoție în același timp”, spune Laura Banciu, specialist relații publice ADI ECO Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus