Duminică,
05.05.2024
Ploi Moderate
Acum
20°C

VIDEO Secretar de stat: Trecem Carpații cu autostrada! Se încheie defrișarea pe tronsonul 3 din Sibiu – Pitești și se cercetează siturile arheologice

VIDEO Secretar de stat: Trecem Carpații cu autostrada! Se încheie defrișarea pe tronsonul 3 din Sibiu – Pitești și se cercetează siturile arheologice

Secretarul de stat în ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu anunță că pe tronsonul 3 din autostrada Sibiu – Pitești, cel între localitățile Cornetu și Tigveeni s-a început forarea piloților de probă necesari pentru a se observa condițiile geotehnice specifice zonei.

”Trecem Carpații cu autostrada! A început forarea piloților de probă, necesari testării acestora în condițiile geotehnice specifice zonei - în total, vor fi forați 21 piloți de probă, câte 3 piloți în 7 zone diferite ale amplasamentului. Până acum, au fost forați piloții din 4 zone, iar la sfârșitul săptămânii va începe și testarea acestora de compresiune și smulgere. Adâncimea de foraj a acestora variază intre 25 și 40 de metri”, anunță secretarul de stat într-o postare pe pagina de Facebook.

El a mai amintit că pe acest tronson este în curs de desfășurare activitatea de cercetare a siturilor arheologice, că a fost finalizată activitatea de defrișare în afara Fondului Forestier și că este în curs de finalizare activitatea de defrișare în Fondul Forestier.

De asemenea, aici este în curs de finalizare Proiectul pentru Autorizația de Construire, urmând a fi predat luna aceasta.

”Continuă lucrările de amenajare a organizării de șantier în comuna Cepari, pe un teren de 7 hectare, unde vor fi amplasate birourile administrative, dar și stațiile proprii de asfalt și beton. Este în curs de execuție punctul de lucru Racovița, pe un teren de 4 hectare, care va cuprinde birouri administrative, laborator, 2 stații de betoane, poligon de prefabricate.

Începutul organizării de șantier este unul bun și suntem încrezători că antreprenorul va repeta organizarea și mobilizarea bună de pe Secțiunea 5, acolo unde lucrările sunt în avans față de grafic”, spune Scriosteanu.

Date tehnice:

37,40 km de autostradă

96 de poduri și viaducte

un tunel cu o lungime de 1,7 km, care va fi cel mai lung tunel de autostradă din România

1 ecoduct în zona localității Călinești, care va traversa râul Olt, calea ferată și DN7

două noduri rutiere: Cornetu și Rudeni

2 spații de servicii

1 Centru de Întreținere și Coordonare

Autostrada Sibiu - Pitești A1 va avea o lungime de 122 de km, este împărțită în 5 secțiuni, dintre care Secțiunea 1: Sibiu - Boița (13,17 km) a fost dată în trafic în decembrie 2022. Autostrada Sibiu - Pitești va lega Centrul și Vestul României de rețeaua europeană de autostrăzi, fiind parte importantă a Coridorului de Transport Pan-european nr. IV.

Sursa foto: Captură video

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Barosanu

Acum 1 săptămână

Când vin alegerile și n-ai cu ce să te lauzi, bați câmpii. „Trecem Carpații” spui când ai dat în folosință toate segmentele, ca să poată oamenii să circule de la Sibiu la Pitești. Nu când abia ai început să sapi niște găuri „pentru a se observa condițiile geotehnice specifice zonei”.
Raspunde

Din

Acum 1 săptămână

https://judecatoriifaccevor.wordpress.com/2012/07/24/scrisoare-deschisa-catre-csm-4/
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus