Luni,
06.05.2024
Cer Senin
Acum
9°C

CJ Sibiu licitează pentru caserole cu fructe, telemea și miere. Produsele ajung la elevii din județ pentru promovarea alimentație sănătoase

CJ Sibiu licitează pentru caserole cu fructe, telemea și miere. Produsele ajung la elevii din județ pentru promovarea alimentație sănătoase

Consiliul Județean Sibiu caută oferte pentru achiziționarea de fructe, brânză telemea și miere de albine în cadrul  Programului pentru Școli al României, pentru anul școlar 2023-2024. Acestea vor fi folosite la clasă pentru promovarea alimentației sănătoase în rândul elevilor. Cu ajutorul produselor achiziționate se vor face ateliere în cadrul cărora copiii vor prepara salată de fructe și vor învăța ce și cum să mănânce sănătos.

Pentru achiziționarea fructelor necesare realizării pachetelor pentru preșcolari și elevi, Consiliul Județean licitează un contract cu o valoare maximă de

260.658 lei fără TVA . Vor fi minim trei tipuri de fructe, care vor avea o greutate de 150 de grame și care se vor ambala în caserole. O caserolă trebuie să aibă un cost de șase lei.

„Prealabil distribuției produselor, se vor contacta unitățile școlare în vederea stabilirii numărului exact de produse ce urmează a fi distribuite. Prețul ofertei este ferm pe toată durata derulării contractului şi va fi exprimat în lei (RON). Oferta tehnică și financiară se va depune pentru toate produsele cuprinse în

caietul de sarcini. Oferta va fi valabilă 90 de zile de la data limită de depunere a acesteia. Se vor accepta și produse echivalente celor cuprinse în prezentul caiet de sarcini. Ofertantul va prezenta documentele de proveniență și cele de calitate ale produselor ofertate”, se arată în caietul de sarcini.

Se exemplifică cu o unitate de învățământ cu 100 de elevi înscriși, care va beneficia de 5 kg de caise, 5 kg de mandarine, 5 kg de banane, precum și caserolele necesare pentru distribuția produselor către elevi.

Școlile vor primi și produse lactate sub formă de pachete. Valoarea totală a contractului scos la licitație este de 269.346,6.lei fără TVA. De data aceasta, fiecare elev va primi minim 100 gr. de telemea de vacă, în valoare de 6,2 lei

 „La depunerea ofertei, ofertantul, pentru a demonstra faptul că întrunește cerințele minime obligatorii, va depune: certificate de conformitate și de calitate pentru produsele ofertate, specificațiile tehnice pentru fiecare produs ofertat și fotografii pentru fiecare produs ofertat. Produsele livrate vor fi cele ofertate și reflectate în fotografiile prezentate. În cazul în care, din motive obiective, nu pot fi livrate anumite produse ofertate pentru care au fost depuse documente, autoritatea contractantă va accepta produse superioare din punct de vedere calitativ”, se arată în caietul de sarcini.

Conform acestuia telemeaua care urmează să ajungă la copii trebuie să fie un produs din lapte de vacă pasteurizat, să aibă culturi lactice selecționate, cheag, sare, fără lapte praf. Va avea un conținut de minimum 3,2% proteine şi de minimum 1,8% grăsime. Porția de produse lactate trebuie să conţină cel puţin 90% din greutate lapte tratat termic.

Al treilea produs care va ajunge în școli vor fi batoanele de miere de albine. Valoarea maximă a contractului este de 238.936,5 lei fără TVA. Potrivit caietului de sarcini fiecare elev sau preșcolar din unitățile de învățământ din Județul Sibiu va primi minim 75g de miere polifloră, sub formă de batoane, în valoare de 5,5 lei.

Cheltuielile de transport către fiecare unitate școlară vor fi incluse în prețul de achiziție a produselor. Distribuția produselor se va face pe bază de comandă primită de la Consiliul Județean Sibiu, cu cel puțin 4 zile lucrătoare înainte de data livrării.

„Mierea polifloră care face obiectul achiziției trebuie, în mod OBLIGATORIU, să îndeplinească următoarele condiții, prevăzute în H.G. 652/2023, cu completările și modificările ulterioare: nu trebuie produsă de albine care au fost hrănite cu zahăr sau siropuri artificiale în perioada

recoltării nectarului; provine de la stupine autorizate conform prevederilor legale în vigoare și respectă prevederile Ordinului Ministrului Agriculturii, Pădurilor, Apelor și Mediului, al Ministrului Sănătății și al Președintelui Autorității Naționale pentru Protecția”, se arată în caietul de sarcini.  

Pentru toate cele trei produse ofertele pot fi depuse până în data de 8 mai, la ora 12.00. Contractele cuprind un număr de 43.443 elevi.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus