Luni,
06.05.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Sibiul, printre primele 10 orașe din țară în care se comandă mai multe produse de post. Creștere cu 25% a produselor pe bază de plante

Sibiul, printre primele 10 orașe din țară în care se comandă mai multe produse de post. Creștere cu 25% a produselor pe bază de plante

Bucureștenii, alături de clujeni și brașoveni preferă cel mai mult produse de post în această perioadă, iar sibienii urmează în acest clasament după orașe precum Târgu Mureș, Constanța, Iași și Bacău, conform unui studiu realizat de Glovo.ro, bazat pe comenzile din această perioadă.

”Mâncarea vegană, fără carne, este din ce în ce mai căutată, România situându-se pe locul al doilea, la nivel global, în ceea ce privește consumul produselor vegane, din cele 25 de țări în care operează Glovo, după Spania. În același timp, prăjiturile, burgerii și nuggets vegane, rămân în topul comenzilor Glovo din această categorie. Comenzile de preparate vegane au crescut în 2023 cu peste 8% față de 2022, 77% dintre acestea provenind de la restaurante, în timp ce 23% sunt comenzi plasate de la supermarket”, se precizează în analiză.

Postul Paștelui se termină în acest an în  4 mai.

În postul Paștelui, creștin ortodocșii, conform obiceiului, adoptă o atitudine spirituală, se roagă și își curăță sufletul, dar nici nu consumă alimentele precum: carne, brânză, ouă, lapte și pește. În general, pe durata postului există și dezlegări la pește, zile în care cei care postesc au voie să consume mâncăruri din pește.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus