Joi,
23.05.2024
Innorat
Acum
13°C

Un sibian care a reclamat bătaia de joc prin care se reabilitează drumul a fost amendat cu 1.000 de lei

Un sibian care a reclamat bătaia de joc prin care se reabilitează drumul a fost amendat cu 1.000 de lei

După câteva ore în care a așteptat intervenția autorităților împotriva a ceea ce descrie „o bătaie de joc”, un sibian a sunat la 112 pentru a reclama reparațiile îndoielnice făcute din bani publici la un drum județean. Echipajul de poliție care a sosit după o oră și jumătate l-a amendat cu 1.000 de lei.

S-a întâmplat în cursul zilei de ieri, 23 aprilie, în satul Răvășel, care aparține de comuna Mihăileni. Satul este traversat de DJ 141A, drum care leagă Șeica Mare de Vecerd de-a lungul pitoreștii zone cunoscută sub numele de Valea Buii.

Drumul județean a intrat în lucrări de reparații executate de Drumuri și Poduri SA, societatea deținută de Consiliul Județean Sibiu și care administrează toate drumurile județului Sibiu. „Reparațiile sunt făcute în bătaie de joc: nici vorbă de frezarea asfaltului în jurul gropilor, nici măcar nu curăță, de fapt, acele gropi. Pur și simplu aruncă niște sort în groapă, iar cu un ibric mai mare toarnă bitum peste sort – și uneori nici nu toarnă suficient, rămân doar gropile umplute cu pietriș. Nici vorbă de compactare, treceau mai departe, iar ceea ce lăsau în urmă se lua imediat pe roțile mașinilor”, descrie Marius Alexandru Bîra.

Pentru că lucrările erau executate fără a fi semnalizate, pe carosabil au rămas resturi de materiale, iar satul nu are nici trotuare, Marius Alexandru spune că a considerat că situația este un potențial pericol pentru siguranța circulației și a pietonilor. „Am luat legătura cu șefa de post din Mihăileni, dar după patru ore nimeni nu a apărut. Așa că am sunat la 112. La o oră și jumătate după apel a venit un echipaj de poliție din Chirpăr. Aceștia mi-au dat direct o amendă de 1.000 de lei, deoarece au considerat că situația reclamată de mine nu trebuia anunțată la 112. Voi contesta amenda, le-am spus asta, dar le-am mai spus că dacă vor pleca, voi suna din nou la 112 pentru a reclama lucrările de proastă calitate și neconforme”, descrie Marius Alexandru.

„Nu s-au confirmat” au scris polițiștii în procesul verbal prin care cel care a reclamat reparațiile de proastă calitate a fost amendat

Iar lucrurile s-au derulat întocmai: polițiștii au plecat după ce au dat amenda, dar „n-au apucat să iasă din sat”. Cel amendat a sunat din nou la 112 pentru a reclama situația neconformă. „S-a întors din drum același echipaj și au început să-mi explice că situația este conformă normativelor. Asta deși muncitorii de la Drumuri și Poduri au fugit la propriu când a apărut poliția”, mai descrie bărbatul de 36 de ani.

La vederea echipajului de poliție, muncitorii de la Drumuri și Poduri au părăsit „șantierul”

De dimineața până seara

Alături de imaginile cu lucrările de reparații efectuate până acum am solicitat, în scris, reprezentanților Drumuri și Poduri SA o reacție referitoare la această situație, reacție care până la publicarea acestui material nu a fost transmisă. Nu a răspuns despre calitatea acestor lucrări nici Mihai Lisan, directorul general al Drumuri și Poduri SA.

Nu este pentru prima dată când lucrările de plombare executate de Drumuri și Poduri au aspectul unor intervenții: în urmă cu două veri, Turnul Sfatului descria cum un drum județean reparat dimineața de către echipele Drumuri și Poduri SA, s-a stricat până la lăsarea serii.

Pentru astfel de lucrări, cei de la Drumuri și Poduri SA Sibiu oferă o garanție de șase luni. „Între sate drumul este destul de bun, dar în interiorul satelor e plin de gropi. Gropi care se repară în fiecare an, doar că reparațiile nu țin, fiind atât de prost făcute”, mai arată Marius Alexandru Bira.

Citește și VIDEO Un drum reparat de sibieni dimineața s-a stricat până seara

Sursa imaginilor: Marius Alexandru Bîra

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

28 comentarii

Kokos

Acum 4 săptămâni

Aici politia chiar are dreptate , nu poti suna la 112 pt asa ceva , asta nu e o urgenta.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cetatean

Acum 4 săptămâni

Coruptia este o maxima urgenta! Cod rosu! La Ravasel n-ajung sefii, arafatii si politicienii?
Raspunde

Kukuruku

Acum 4 săptămâni

Dar unde poti? La Campean zambind dupa articol?
Raspunde

Ionescu

Acum 4 săptămâni

Vina aparține operatoarei, care are obligația să trieze apelurile și să le dirijeze către instituția care are responsabilitate. Dacă ei au decis să trimită poliția, înseamnă că au considerat că e de competența lor, ceea ce e discutabil.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 4 săptămâni

Sa nu va mai plingeti cind se asfalteaza pe ploaie,zapada etc. Cam cit a facturat firma reparatiile?Am ajuns prizonierii politistilor?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alex

Acum 4 săptămâni

Chiar era o urgență foarte mare încă să sune la 112, pentru a surprinde muncitorii in plin flagrant, pentru a cere autorizația, planul de lucru, dacă îndeplinesc normele și ce garanție oferă pentru lucrare. De asemenea cine este beneficiarul lucrării și care este costul acesteia. Drept pentru care drumarii au și abandonat postul de muncă la vederea poliției. Pentru că în acte acest drum poate figura reparat cu 100 000 de euro și s-au cheltuit poate 1000 de euro. Sigur cineva a băgat bani în buzunar și a fost deranjat. Corupție pe față.
Raspunde

M

Acum 4 săptămâni

Intradevar, are dreptate sa il amendeze, dar ca sa fie corecti pana la capat, trebuia amendat si administratorul drumului.
Raspunde

Gabriel

Acum 3 săptămâni

Legea este făcută pt administratorii drumurilor este mai convenabil pentru ei să plătească amenda decât să pornească utilajele,dacă nu ma înșel între 500 și 10000 lei deci 250 în 15 zile.
Raspunde

Mircea

Acum 3 săptămâni

Da, trebuie amendati si cei care au lucrat de mântuială, dar nu de catre poliție, că nu este competentă pe probleme de calitate a lucrărilor
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Multumesc ptr o raza de soare

Acum 4 săptămâni

Felicitari Omului! Stati cu capul in nisip si asteptati minuni! Nu o sa ne rezolve nimeni problemele daca nu suntem onesti si curajosi in fata coruptiei! Si hai cu cercetarea ptr militieni
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Marginean

Acum 4 săptămâni

Asa stiu politistii sa isi asigure linistea ! Nu am idee daca cetateanul a facut ceva ilegal sau nu , dar putea fi avertizat sau ii puteau explica ce este conform legii si ce nu . Oricum , eu consider ca politistii au pe competenta ceea ce a sesizat domnul respectiv !
Raspunde

Gogu

Acum 4 săptămâni

Foarte bine. S.au obișnuit toți ciumpalacii, care au timp liber și se dau justițiari, sa sune la 112 sa faca reclamații.
Raspunde

Sibian

Acum 4 săptămâni

Pai cum domnule are dreptate miliția??? De ce nu a scris în procesul verbal, ca nu e fondată reclamația??? A scris ca situația e conforma... Asta înseamnă că reclamația a fost fondata și cetățeanul de buna credință a fost îndreptățit sa sune la 112... Deci??? Tara fără stăpân...
Raspunde

Kokos

Acum 3 săptămâni

Hai să mai citim un pic procesul verbal, da ? Omul a reclamat că lucrările făcute pun în pericol siguranța circulației și a pietonilor, iar polițiștii au scris că situația nu se CONFIRMĂ, nu că e conformă , ok?
Raspunde

Sibian

Acum 4 săptămâni

Nenea Cocos. Va rog frumos sa nu va mai dați cu părerea, dacă nu sunteți avizat....
Raspunde

Luchian Gheorghe

Acum 3 săptămâni

Bună dimineața! Locuiesc în com. Mihaileni, am autoturism și sunt cond.auto de aproape 50 ani.Reclamantul are dreptate. După ce acea porțiune de drum a stat în nelucrare luni de zile, deși era plina de gropi,acum înainte de alegeri au început să plombele,cu material neconform.Nu curăță gropile,nu le taseaza, materialul din smoala cu sort, nu este aderent. Normal ar fi să folosească și un compresor,dar ne lasă pe noi să finalizam lucrarea seprin tasarea cu rotile autoturismului. Mult material se lipește de caroserie și roți. Consider că este un abuz și din partea politiei. Nu reclamantul este vinovat că nu mai este post de politie local etc.
Raspunde

Erect

Acum 3 săptămâni

Corrrect!
Raspunde

Adina

Acum 3 săptămâni

De noaptea mintii dar intrebarea e alta: cum se poate ca omul sa sune la postul de politie Mihaileni si sa nu vina nimeni dupa 4 ORE ?????? De ce a fost nevoie sa vina politia din Chirpar daca Ravasel tine de Mihaileni ??? Si da, politistii au interpretat complet aiurea situatia, trebuia sa isi dea seama ca vinovatii sunt muncitorii, nu cel care a semnalat situatia, dar nu stiu ce le face la academia aia de politie, zici ca ii spala pe creier, ii fac din oameni neoameni de nu mai stiu sa discearna binele de rau. Nici macar nu au luat in calcul ca omul nu sunase direct la 112 ci initial la politia comunala.
Raspunde

Bratu Anca

Acum 3 săptămâni

Va răspund eu punctual stimata doamna, în calitate de locuitor al comunei Mihaileni: 1.Aceste asa zise lucrări de reabilitare a carosabilului pe tronsonul Mihaileni -Vecerd nu sunt în premiera, suntem o comunitate care în fiecare primăvara și toamna, de cel puțin 4 ani suntem obligați sa facem o "baie" de bitum amestecat cu griblura cauciucurilor autovehiculelor pe care le deținem,cauciucuri care după o astfel de "baie" încep sa arunce acel pietris amestecat cu bitum pe masina! 2.In data de 23.04.2024 și eu am fost unul dintre șoferii care nici măcar nu a avut ce sa ocolească, am trecut prin acel bitum fierbinte, după o discuție aprinsa cu echipa de profesioniști de pe teren 3.NECONFORMITATEA CEA MAI GRAVA ESTE CA ACESTE PLOMBARI SE EFECTUEAZA PE AMEBELE SENSURI IN ACCELASI TIMP,EFECTIV NUMAI SA ZBORI POTI EVITA ACEL BITUM FIERBINTE 4.IN 2022,IN MOMENTUL IN CARE AM SUNAT SI EU LA 112 M AU DIRECTIONAT CATRE CONSILIU JUDETEAN.PERSOANA RESPONSABILA DE ACEST TRONSON DE DRUM JUDETEAN MI A TRANSMIS CA EFECTIV NU DORESTE SA DISCUTE CU MINE ACESTE SUBIECT,SA MERG LINISTITA MAI DEPARTE. 5.IN 2023 CAND AM SUNAT LA CONSILIU JUDETEAN A BINEVOIT DOMNUL INGINER SA LAMUREASCA PROBLEMA: PLOMBARILE SE FAC PE AMEBELE SENSURI IN ACCELASI TIMP,ACESTA ESTE PROTOCOLUL STANDARD PENTRU PLOMBARI. AUTORITATILE LOCALE NU AU SESIZAT NEREGULI PRIN URMARE TOT PROCESUL ESTE CONFORM. 6. IN 2023 ,PE ACCELASI SUBIECT AM FOST AMENINTATA VERBAL IN CEL MAI URAT MOD, DE SEFUL DE ECHIPA CARE SUPRAVEGHEA CONFORMITATEA ACESTOR LUCRARI DE PLOMBARE 7.Detin un Smart de culoare alba, pot sa îl prezint proba dacă este necesar, în demersul pe care îl are în fata cel amendat pe nedrept. MASINA MEA ARE TOATE CELE 4 USI PICTATE DE BITUM ,ETAPIZAT ,IN CEL PUTIN 4 ANI CONSECUTIV. 8.Postul de politie Mihaileni nu este unul permanent,ca să înțelegeți de unde întârzierea. Suntem o comunitate mai puțin semnificativa, dacă ne gândim bine ,cam la toate capitolele suntem fiecare pe cont propriu. Și în cea mai mare parte nu suntem bugetari,sa ne permitem luxul de a așteapta reacția veșnic întârziată a autorităților!

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Barosanu

Acum 3 săptămâni

E șocant să vezi câți comentatori nu realizează că 112 e un serviciu pentru URGENȚE, că un drum reparat de mântuială NU E O URGENȚĂ și că cei care abuzează de acest serviciu îi pun în pericol pe cei care chiar ar avea nevoie de ajutor de urgență. Dacă „corupția e maximă urgență”, de prostie ce să mai spunem? Înțeleg frustrarea reclamagiului rural, dar normal era să sesizeze Consiliul Județean și pe urmă să facă scandal în presă, nu să sune în mod repetat la 112 fără motiv și pe urmă să facă pe victima că a luat amendă.
Raspunde

Diomede

Acum 3 săptămâni

O glumă, "construim in judetul Sibiu" !, ce construim ?, buzunarele unor șmecheri pline de bani pentru lucrări de foarte proastă calitate ?. Asta vrea sa ne spună madam Cîmpean - președinta CJ Sibiu ???, mai bine ar pleca la cules sparanghel in Germania !.
Raspunde

AndreiM

Acum 3 săptămâni

Intr-adevar de noaptea mintii. In lumea asta nebuna, globalista, nimeni nu mai are nici un rol, si toata lumea are orice rol. Profesorii au ajuns sa nu mai fie profesori, ci propagandisti si lucratori sociali, medicii nu mai sunt medici ci vanzatori de medicamente si lobyisti pentru Big Pharma, Servicul de Ambulanta a ajuns serviciu de taximetrie pentru toti tiganii de pe sate, cand vor sa ajunga la Sibiu. Politia nu se mai ocupa de prinderea hotilor, nu mai cauta producatorii si dealerii de droguri, se ocupa de drumuri si poduri, de asfaltul de pe sosele. S-a imbecilizat lumea si nebunii urla in cor ca este bine. Doamne fereste de prostia umana si de spiritul de turma, ca vitele cand incep sa mugeasca si sa se agite, calca tot in calea lor. Ce sa le explici cretinopatilor ca un politist nu are pregatirea necesara si nici nu intra in atributiile sale sa evalueze o lucrare de asfaltare. Orice imbecil cu telefon suna oriunde are impresia ca trebuie "sa raporteze" ceva. Mentalitate de turnator la securitate. Acolo raporteaza si ca Gigi face gratar in curte si ca Vetuta si-o trage la ore nepotrivite. Cum sa le explici animalelor fara coada ca la numarul 112 se suna doar in cazuri de urgenta. Daca pentru maimuta este urgent sa manace banane, i se pare normal sa sune sa comande banane de la politie. Are o urgenta, dom'ne. Doamen fereste! S-a cretinizat lumea asta de tot.
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 3 săptămâni

Politia rurala habar nu are de lege. Daca lucrarile nu erau conforme trebuia amendat administratorul drumului. Dar politistii astia facuti la apelul bocancilor sau din sursa externa de unde sa stie legea ?
Raspunde

Gigon

Acum 3 săptămâni

Toți cei care si-au dat cu părerea sunt fff deștepți. Inclusiv cei care sună la 112 pentru orice situație non urgență. De fapt, toți sunt dependenți de Antena 3 și altele asemenea.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cosmin

Acum 3 săptămâni

Pe drumul judetean 143B, tot in adm. Drumuri si Poduri, s-au acoperit gauri doar cu sort, fara bitum, urmeaza poze daca se doreste...intrare sat Rusciori
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Uncas

Acum 3 săptămâni

Când vezi tâlharii, chiar dacă au carte de muncă la Consiliul Județean, trebuie să suni la 112
Raspunde

DRAGOSTE

Acum 3 săptămâni

100% CONDUCEREA ESTE DE CĂTRE POLITRUCI UDMR ,PSD ȘI PNL ,DEOARECE ESTE O NORMALITATE PENTRU EI ASA CEVA SĂ FACĂ ÎN PREAJMA ALEGERILOR ÎN TOATA ȚARA !
Raspunde

Dorel

Acum 3 săptămâni

Sa vedeti corupție la Drumuri si poduri SA. Societate in suborsonarea consiliului judetean adică PNL. Ce spagi iau cei care se ocupa de aprovizionare, mai ales de piese schimb pt utilaje. Acolo ar trebuie facuta o investigatie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus