Luni,
27.05.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Noi suntem români apolitici: Consilierul USR Ghișe a cerut ca protocoalele Primăriei cu Junii Sibiului să interzică politicienilor să urce pe scenă. Fodor: Este imposibil

Noi suntem români apolitici: Consilierul USR Ghișe a cerut ca protocoalele Primăriei cu Junii Sibiului să interzică politicienilor să urce pe scenă. Fodor: Este imposibil

Cele două protocoale de colaborare ale Primăriei Sibiu cu Junii Sibiului, propuse de Astrid Fodor au fost aprobate de consilierii locali, nu înainte de a dezbate introducerea unui amendament care să prevadă interzicerea folosirii scenei de către politicieni.

590.000 de lei va aloca administrația locală în acest an Centrului „Junii Sibiului” pentru organizarea a două evenimente. Primul se numește „Noi suntem români”, spectacol ce are loc anual în Sala Transilvania și este dedicat sărbătoririi Zilei Naționale a României pe 1 Decembrie; iar al doilea va fi organizat cu ocazia aniversării a 80 de ani de la înființarea Junilor.

Citește și: Noi suntem români: protocol de colaborare între primărie și Junii Sibiului

Înainte de a fi supuse votului cele două proiecte, consilierul USR Ionuț Ghișe a ținut să ceară susținerea primarului Astrid Fodor pentru a introduce un amendament la conținutul protocoalelor de colaborare, care să prevadă interzicerea folosirii scenei culturale de către politicieni care dețin funcții publice sau care sunt implicați în campania electorală din acest an. Potrivit lui, amendamentul a fost respins în comisia de specialitate de reprezentanții celorlalte trei partide din Consiliu.

„Tradițiile și cultura Sibiului au făcut ca acest ținut să fie cunoscut nu doar în România, ci în toată lumea. Junii Sibiului nu sunt doar o formă de bucurie, de muzică, de dans tradițional sibian, ci și un veritabil patrimoniu cultural al acestui județ. Este o datorie pentru municipiul Sibiu să susțină acest fenomen.

Dar ne dorim foarte mult ca acest fenomen să nu fie o scenă politică. Generozitatea adevărată, sinceră este atunci când dăruiești, nu trebuie să aștepți aplauze.

De aceea, am propus ca în hotărârea prin care alocăm o finanțare necesară instituției „Junii Sibiului” să punem o condiție de bun simț: spectacolele lor să nu mai fie afișul publicitar al politicienilor. Oamenii s-au săturat să mai vadă politicieni defilând pe scene (...)”, a spus Ghișe.

Primarul Fodor i-a răspuns imediat că nu își va însuși acest amendament. „Vă înțeleg punctul de vedere, dar nu cred că este posibil să interzicem unei persoane, fie și una publică să participe la un eveniment și dacă este invitată de gazdă, de organizatori să urce pe scenă să refuze această invitație. Nu pot să îmi însușesc un astfel de amendament”.

Aceasta a mai ținut să precizeze că în calitate de primar, în cursul unui an primește „cel puțin 100 de invitații la diverse evenimente”. „Nu cred că m-ați văzut la 99 dintre ele (...) Nu cred că putem introduce un astfel de amendament. Depinde de fiecare cum gestionează fiecare astfel de situații”, a mia adăugat Fodor.

În discuție a intervenit și liderul liberalilor din consiliul local, Adrian Bibu, care a replicat că pe scenă „nu urcă oameni politici”: „Urcă de obicei primarul, președintele CJ, vicepreședintele. Cred că niciodată dânsul (cu referire la Ghișe - n.n.), în calitate de reprezentant al partidului politic, nu a urcat pe scenă. Dacă vreodată va deține o funcție publică, e normal să fie invitat acolo, pentru că reprezinți comunitatea. Într-adevăr, sunt de acord că dvs., când e vorba de o funcție politică nu veți putea urca pe scena Junii Sibiului”.

„Există politicieni discreți, dar sunt și politicieni care nu sunt așa”, a conchis Ghișe.

Ambele proiecte au fost votate, până la urmă, cu o abținere din partea consilierului Adrian Bibu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Denisa yoga chakra love vibes seminte kinoa

Acum 1 lună

Inca o initiativa care schimba tara asta din temelii a oamenilor nostri frumosi din bula noastra exclusivista! USR va prevala in fata iubitorilor de casatorii hetero!
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Corb la corb nu-si scoate ochii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus