Luni,
27.05.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Spațiului public din fața Cercului Militar va fi transformat într-o piațetă urbană. Primăria a decis conceptul

Spațiului public din fața Cercului Militar va fi transformat într-o piațetă urbană. Primăria a decis conceptul

Spațiul public din fața Cercului Militar din SIbiu va fi transformat într-o piațetă urbană. Conceptul l-a decis Primăria, fără a anunța care va fi valoarea acestuia.

Municipiul Sibiu dorește amenajarea zonei din fața Cercului Militar de pe B-dul Victoriei astfel încât aceasta să se transforme dintr-o zonă de tranzit pietonal într-un spațiu pentru relaxare, adecvat și pentru evenimentele organizate în zonă, scrie în caietul de sarcini la anunțul de cumpărare directă a serviciilor de proiectare tehnică pentru lucrările de modernizare a piațetei. Acestea vor fi efectuate de firma CON-A Operations cu aproximativ 200.000 lei, valoare pe care o aflăm din platforma de licitații publice.

Joi dimineața, reprezentanții Primăriei Sibiu au transmis un comunicat de presă în care anunță inițierea proiectului, fără a menționa prețul sau modalitatea în care s-a decis cum să arate spațiul. Acesta conține un citat al primarului Astrid Fodor despre inițierea proiectului, în care menționează că scopul acestuia este asigurarea unui „cadru adecvat” desfășurării evenimentelor și ceremoniilor oficiale” și crearea unui „spațiu de odihnă și relaxare”; precum și o mențiune cu privire la firma contractată și o scurtă descriere a conceptului ales.

„Pentru implementarea acestui proiect, firma contractată de Primăria Sibiu - CON-A Operations - lucrează la documentația tehnică pentru obținerea autorizației de construcție. Conform conceptului general, spațiul va fi transformat într-o piațetă urbană, prin amenajări și mobilier specifice. Se vor realiza două zone de odihnă, în trepte. Acestea vor fi create în jurul celor două elemente centrale ale piațetei: monumentul “Ostașului din toate timpurile”, care se va păstra și se va reabilita, și fântâna arteziană, care va fi modernizată. Iluminatul public din piațetă va fi de asemenea înlocuit cu unul eficient, cu lămpi LED. După obținerea autorizației de construcție, Primăria Sibiu va contracta execuția lucrărilor”, scrie în comunicat, care are atașată și o randare grafică (foto principală).

Primăria a cumpărat pe 22 martie direct de la firma sibiană CON-A Operations serviciile de proiectare tehnică.

În caietul de sarcini atașat anunțului scrie următoarele: „Zona de studiu este delimitată de: scările de acces înspre Cercul Militar, aleea pietonală adiacentă clădirii ULBS, B-dul Victoriei și zona pietonală înspre clădirea Primăriei municipiului Sibiu. Se dorește modernizarea integrată a zonei, în ceea ce privește infrastructura și pavajul piațetei, care va avea în vedere accesul autovehiculelor speciale și va fi proiectată pentru trafic moderat. De asemenea, se va avea în vedere modernizarea iluminatului în zonă, supraveghere video, gradene specifice evenimentelor organizate pe amplasament, amenajarea peisagistică, conectarea cu restul zonelor pietonale, amplasarea de mobilier urban, precum și o abordare conceptuală a fântânii arteziene integrată în noua zonă modernizată. Realizarea investiției va asigura creșterea standardului de viață al populației prin crearea unui mediu curat, plăcut și funcțional”.

Durata prestării serviciilor de către firma contractată este de 4 luni.

Săptămâna trecută, pe 17 aprilie, municipalitatea a cumpărat și lucrările pentru efectuarea reviziei tehnice la fântana arteziană din fața Cercului Militar; acestea vor costa peste 7.000 de lei și vor fi realizate de firma clujeană Aqua Design SRL.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Bromhilde von Cașolț

Acum 1 lună

Doamna Fodor, te votam, te votam tot neamul, ca sa moara de necaz Bibu si Cimpeanu!!! Niciodata români la primaria burgului nostru sfant!!!
Raspunde

Relucu Cloțan

Acum 1 lună

Doamna primar si FDGR au transformat Sibiul intr-o mare metropola, dezvoltata, bogata si plina de verdeata luxurianta! Mult succes va dorim sibienii de rand pensionari!
Raspunde

Sifonea

Acum 1 lună

Alți bani aruncați pe apa sâmbetei fără nici o viziune unor firme abonate la asa zise investiții fără nici un fel de rost , sa stricam ceva care cât cât arata acceptabil doar de dragul de al înlocui, ca și pe locul fostei Manotante , unde s-a facut un teren viran betonat fără nici un fel de utilitate
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus