Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
24°C

AFT Sibiu: Radu Ionuț Andrei Marin și Tudor-Cătălin Codreanu au fost decorați cu Emblema de Onoare a Forțelor Terestre

AFT Sibiu: Radu Ionuț Andrei Marin și Tudor-Cătălin Codreanu au fost decorați cu Emblema de Onoare a Forțelor Terestre

În semn de recunoaștere a rezultatelor meritorii obținute în activitatea academică, de pregătire militară și de specialitate, cu ocazia împlinirii a 165 de ani de existență a Forțelor Terestre Române, sd.plt.maj. Radu Ionuț Andrei Marin și sd.sg. Tudor-Cătălin Codreanu din Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu au fost decorați cu Emblema de Onoare a Forțelor Terestre, transmit cei de la AFT pe pagina de facebook. 

Distincțiile au fost înmânate de șeful Statului Major al Forțelor Terestre, domnul gl.lt. Ciprian Marin, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul Statului Major al Forțelor Terestre.

Potrivit celor de la academie Sd.plt.maj. Radu Ionuț Andrei Marin este pasionat de securitate cibernetică și a participat la numeroase competiții naționale unde s-a clasat, de cele mai multe ori, cel puțin în primii 10% dintre participanți. A reprezentat cu succes Ministerul Apărării Naționale și Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu în exerciții naționale de cyber security precum CyberMAN și CyDex, dar și internaționale, de nivel NATO, precum Locked Shields, organizat de Comandamentul Apărării Cibernetice.

În ultimii doi ani, sd.plt.maj. Radu Ionuț Andrei Marin a organizat două concursuri de securitate cibernetică, unul la nivel local, între academie și școlile militare de maiștri militari și subofițeri, și unul național, competiții la care s-au înscris peste 360 de elevi de liceu și studenți din ciclurile de studii universitare de licență și masterat, din mediul militar și civil, dar și pasionați sau curioși de acest domeniu.

Ambițios și competitiv din fire, sd.plt.maj. Radu Ionuț Andrei Marin este și un împătimit al sportului. De-a lungul timpului a participat la numeroase competiții locale, naționale, europene și mondiale de karate, reușind să obțină locul I la Campionatul Mondial de Karate Traditional Fudokan Shotokan din Serbia, în anul 2011, fiind totodată și deținătorul Centurii Neagre (1DAN).

Sd.sg. Tudor-Cătălin Codreanu este fascinat de robotică, fiind câștigător a numeroase premii la diverse competiții, printre care și cel de excelență la cea de-a treia ediție a concursului național „Student Design&Manufacturing Competition” cu lucrarea „Celula flexibilă de sortare a cartușelor utilizând robotul paralel BULLETSORT”.

A explorat domenii variate și a căutat mereu să își lărgească orizonturile în universul tehnologiei, al inovației și cercetării dezvoltând proiecte precum: dozator automat de cocktail-uri, sistem de tip țintă mobilă pentru simularea reală a ședințelor de tragere, o casă inteligentă, în miniatură, controlată prin Wi-Fi cu o aplicație software, prin care se pot monitoriza și modifica diferiți parametrii ai acesteia, celula flexibilă pentru sortarea cartușelor, stația meteo autonomă, un proiect pentru îmbunătățirea dispozitivelor de tragere prin adăugarea controlului din aplicație software și transmiterea datelor prin radio.

„Fiecare nouă provocare a fost un prilej de a-și testa limitele și de a evolua, iar fiecare succes înregistrat i-a oferit îndrăzneala de a merge mai departe. „Îmi doresc să îi încurajez pe toți cei care se află în căutarea unei pasiuni să își urmărească visele și să nu renunțe niciodată. Fiecare obstacol întâlnit pe drum poate fi depășit cu determinare și perseverență, iar fiecare succes și, de ce nu, eșec obținut să fie o treaptă în plus către împlinirea personală și profesională. Cu recunoștință față de cei care m-au susținut pe parcursul acestei călătorii extraordinare, privesc acum spre viitor, pregătit să înfrunt noi provocări și să trăiesc noi aventuri în lumea fascinantă a tehnologiei și inovației” a declarat sd.sg. Tudor-Cătălin Codreanu. 

Foto credit: Costel Pătrașcu

Informații transmise de Alexandra Trefaș

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus