Marţi,
14.05.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Mini-vacanța de 1 Mai și Paște la Sibiu: plimbări cu mocănița, drumeții în jurul Sibiului, festival la Lacul lui Binder și petreceri

Mini-vacanța de 1 Mai și Paște la Sibiu: plimbări cu mocănița, drumeții în jurul Sibiului, festival la Lacul lui Binder și petreceri

Mai sunt doar două zile până la minivacanța de 1 mai și Paști. Anul acesta, Ziua Muncii și sărbătoarea Învierii Domnului le aduc românilor o minivacanță de șase zile. În aceste zile, sibienii au mai multe variante de a-și petrece timpul liber. Drumețiile prin județ, petrecerile, plimbările cu mocănița, dar și târgurile tematice sunt doar câteva dintre evenimentele de care ne putem bucura în cele șase zile libere pe care le avem. 

Am pregătit mai jos o listă cu principalele evenimente la care sibienii pot participa în minivacanță.

Târgul de Paști din Sibiu 2024

Piața Mare din Sibiu găzduiește Târgul de Paști 2024, un eveniment ce continuă să fie un punct de întâlnire pentru comunitate și un loc unde tradițiile și creativitatea se întâlnesc într-o atmosferă de sărbătoare. Între 26 aprilie și 7 mai, târgul se deschide pentru vizitatori, oferind o varietate de experiențe și produse, de la artizanat la delicatese culinare.a

Plimbare cu mocănița

Asociația „Prietenii Mocăniței” invită sibienii la o plimbare pitorească cu locomotiva cu abur, în perioada 1-4 mai.

„E timpul să scoatem ”aburoasa” la plimbare. Așa că, salvează datele în calendar și hai cu mic, cu mare, la Mocănița de pe Valea Hârtibaciului, să te bucuri de o plimbare pitorească cu locomotiva cu abur!”, arată cei de la Prietenii Mocăniței.

Detalii aici. 

Festival Lake de 1 Mai, la Lacul lui Binder

De 1 Mai, la Lacul lui Binder suntem invitați la Festival Lake.

„O zi întreagă dedicată muzicii și distracției în aer liber! Alătură-te nouă la Festival Lake de 1 Mai, lăngă lacul Binder! O zi întreagă dedicată muzicii și distracției în aer liber! Fie că îți place să dansezi pe ritmurile electronice sau să te relaxezi în aer liber, avem tot ce îți dorești. În plus, dacă îți place sportul, poți participa la meciuri de volei pe nisip. Invitați-vă prietenii și veniți să vă bucurați de o zi plină de muzică, volei și distracție!”, arată cei de la Lacul lui Binder.

Detalii aici

Via Transilvanica de 1 Mai – Trei zile pe Terra Dacica

Clubul Montan Apuseni ne invită să continuăm pelerinajul pe pe Via Transilvanica- Drumul care unește, cu un nou segment

„Pe lângă peisaje deosebite, vei descoperi sate de munte cu oameni care își duc viața într-un mod deosebit de al nostru, al orășenilor! Parcurgem porțiune sudică a segmentului Terra Dacica, un traseu lung de 57 km, împărțit în 3 zile. Traseul se desfășoară de la Ohaba Ponor, pe la poalele Retezatului, ajunge la Ulpia Traiana Sarmizegetusa și se încheie în Pasul Porțile de Fier ale Transilvaniei. Hai cu noi să parcurgi un traseu ușor, de început de mai, într-o zonă joasă care nu prezintă nici un pericol. Drumeția se desfășoară pe dealuri cu altitudini intre 400 și 800m. Vom dormi două nopți la pensiuni din zona Depresiunii Hațeg, în localitatea Mălăiești”, arată organizatorii.

Detalii despre eveniment aici.

Poteci tematice în Râu Sadului

De 1 Mai , se vor lansa trei poteci tematice care fac din Râu Sadului un loc mai atractiv de petrecut timpul în mișcare în aer liber. Cu gusturi locale și povești despre transhumanță, arhitectură locală și biodiversitate.

„Vă propunem drumeții cu picnic pe:

POTECA FÂNULUI în Grui și Valea Prejbei / 2 ore;

POTECA BRĂNZEI în Beberani /3 ore;

POTECA COLIBELOR în Secături/5 ore;

Drumețiile ghidate au loc între orele 10:00 și 17:00, cu ultima sosire în sat seara la ora 20:00. Pentru detalii și înscrieri ne puteți scrie la [email protected] sau suna la numărul 0722396755 (Cristian Cismaru). Între orele 10:00 și 17:00 va funcționa și un centru de informare și vizitare în Ciupari la locul de plecare pe traseele marcate cu punct galben și punct roșu”, arată organizatorii evenimentului.

Detalii aici

Concert coral Lumini pascale

Marți, 30 aprilie, de la ora 19, suntem invitați la Sala Thalia, la concertul coral „Lumini Pascale”.

Detalii aici.

Atelierul Magic

Miercuri, 1 mai, de la ora 17, suntem invitați să ne bucurăm împreună de atmosfera Sărbătorii de Paște la un atelier de bucătărit. Atelierul se adresează copiilor cu vârsta între 5 și 10 ani.

Detalii aici

Circuit cu brânzeturi și pesto de leurdă

Joi, 2 mai, ne bucurăm de primăvară printr-o drumeție circuit, care pornește din Mediaș, ajunge în Bazna (pe Via Transilvanica) și apoi iar în Mediaș, dar urmând altă potecă. La mijloc de drum vizităm biserica fortificată din Bazna și ne oprim pentru o degustare de brânză și o ciorbă la Bassen Pension.

Detalii aici.

Electric Band live la Music Pub  

Joi, 2 mai, de la ora 19:30, suntem așteptați la Music Pub, acolo unde atmosfera va fi întreținută de Electric Band.

Detalii aici. 

Mese festive de Paște în Vatra 

În 5 și 6 mai 2024, suntem invitați la Portal Village cu mese îmbelșugate și obiceiuri vechi și noi, care se armonizează întru totul cu acest loc feeric.

„ Ai ocazia de a te delecta cu mâncare tradițională reinterpretată, să o asociezi cu vinuri alese și să te bucuri de un moment artistic deosebit. Experiențele culinare vor cuprinde printre altele: ouă de Paști, de ”casă”, cozonac moale și pască tradițională, preparate din miel, porc și alte delicii specifice acestei perioade. Toate vor umple mesele cu abundență!”, arată organizatorii evenimentului.

Detalii aici

Drumeție circuit Biertan – Ațel – Dupuș – Biertan

Vineri, 3 mai, suntem invitați  la o drumeție în Colinele Transilvaniei cu multe popasuri și vizite de biserici fortificate.

„Dacă ar fi să rezumăm ziua pe scurt, ar fi așa: peisaj wow, 3 biserici fortificate, circa 20 km.

Ne întâlnim în Mediaș, de unde pornim în microbuz către Biertan. Vizităm biserica fortificată, apoi pornim către Dupuș. După circa 5 km, ajungem, vizităm biserica, apoi pornim către Ațel. Vizităm și biserica din Ațel, ca să ne întoarcem apoi prin pădure la Biertan. Și din Biertan, cu microbuzul nostru în Mediaș. Așa cum v-am obișnuit, vom face împreună un picnic într-un loc cu belvedere, cu sandvișuri aduse în rucsac”, arată organizatorii evenimentului.

Detalii aici

Dj Avirra la Love Bar

A mixat prin multe locatii din tara, cum ar fi: Barocco Club, Glow Club, Jou Jou Club (BUC ), Grua Club (CJ), Coccon Club, Times Pub, House Of Pub (BV), Iguana Club, Obssesion Club (Barlad), Fusion Festival , I Love Sopa Festival , Cotton Club, Liquid Club , SibSonic, Naf Naf Pub (SB), Prohibition Pub , The Bar Code (Medias), Kaldi Cafe (Tg. Mures), Habitat , La Poarta (AB).

Acum vine la Sibiu, vineri, 3 mai, de la ora 22, la Love Bar.

Detalii aici. 

Târguri producătorilor și fermierilor locali Șura Mare  

A doua zi de Paști, Primăria Comunei Șura Mare, organizează un târg al producătorilor locali, care va avea loc între orele 10-18, care va avea loc în Curtea Centrului Cultural Șura Mare.

Detalii aici

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus