Miercuri,
15.05.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Trei cadre didactice de la Școala Nr.8 desfășoară în al cincilea an consecutiv un proiect dedicat integrării copiilor cu dizabilități

Trei cadre didactice de la Școala Nr.8 desfășoară în al cincilea an consecutiv un proiect dedicat integrării copiilor cu dizabilități

„Împreună facem lumea mai bună” este un proiect derulat de câteva clase de la Școala Gimnazială Nr. 8 din Sibiu în parteneriat cu Școala Gimnazială Preventorială Nr.22 Sibiu, școală care funcționează în cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr.Gheorghe Preda”. Cea de-a cincea ediție a proiectului a avut loc miercuri, 24 aprilie. 

La activitate au participat 32 de copii internați pe secțiile de Psihiatrie, Neurologie Pediatrică și Recuperare Neuro psihomotorie însoțiți de profesorii coordonatori, Julieta Toma, Dorina Neagoe, Lucia Buțiu, Daniela Fugigi, Oana Rizea, Rodica Gavrilă, Elena Todireasa, Cristina Marcu și Maria Vișea Maria.

„Împreună facem lumea mai bună!” este un proiect  cuprins în lista proiectelor de educație extrașcolară regionale și interjudețene care se desfășoară în România în anul școlar 2023 - 2024.

A fost inițiat de profesoarele Daniela Băcișor, Carmen Cozma și Maria Popa de la Școala Gimnazială Nr. 8 Sibiu în colaborare cu CSEI 1 - Școala Gimnazială Preventorială Nr.22 Sibiu.

„Scopul proiectului este creşterea nivelului de implicare al şcolarilor mici în activităţi de educaţie nediscriminatorie, educaţie interculturală şi educaţie pentru diversitate. În acest scop derulăm activități comune. Așa a fost și activitatea desfășurată în 24 aprilie, activitate care a avut ca temă Vine Iepurașul!”, spune  Daniela Băcișor, una dintre inițiatoarele proiectului.

În cadrul activităților s-a discutat despre însemnătatea religioasă a Paștelui, s-au făsut ateliere în care s-au confecționat podoabe pentru Paște: coronițe, ouă pictate, felicitări și suport-iepuraș pentru ouă, iar în încheiere copiii din spital au fost premiați cu punguțe cu dulciuri pregătite de familia Maria și Manuel Aldea.

„Copiii s-au simțit extrordinar, iar din mânuțele lor au ieșit lucruri minunate. Dincolo de scopul principal, proiectul este un prilej de socializare și de voie bună pentru toți cei implicați”,  spune și Carmen Cozma, un alt profesor inițiator.

În cadrul acestui proiect se desfășoară activități de 8 martie, în preajma Sărbătorilor Pascale și de 1 iunie. 

„De cinci ani îl desfăurăm cu succes în colaborare cu alte unități de învățământ din județul nostru și din țară. Atât noi, cât și copiii abia așteptăm să ne reîntâlnim de 1 iunie, când va fi o altă etapă a proiectului nostru”, încheie Maria Popa, cel de-al treilea profesor inițiator. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus