Luni,
27.05.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Elevi sibieni la Olimpiadele de Limbi Moderne din Iași și Deva

Elevi sibieni la Olimpiadele de Limbi Moderne din Iași și Deva

În intervalul 26 aprilie - 1 mai 2024, orașele Iași și Deva au fost locul desfășurării a trei evenimente deosebit de importante în domeniul educației: etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză și a Olimpiadei Naționale de Limbi Romanice în Iași, respectiv Olimpiada Națională de Limba Engleză în Deva. Tinerii talentați din județul Sibiu s-au remarcat prin abilitățile lor excepționale în cadrul acestor competiții, anunță vineri reprezentanții ISJ Sibiu.

Astfel, la Olimpiada Națională de Limba Franceză din Iași a participat un grup de 8 elevi sibieni, însoțiți de doamna profesoară Jigău Irina de la Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Sibiu. Elevii Gheorghiu Ariana, Anghel Anna Victoria, Tigan Lea Clara, Sdrobiș Sebastian, Anghel Eduard Lucas, Benson Aleksandr Jerome, Rociu Matei și Stoișor Andreea au obținut rezultate impresionante. Elevii Sdrobiș Sebastian de la Liceul Teoretic „Constantin Noica”, Anghel Eduard Lucas și Rociu Matei de la Colegiul Național „Octavian Goga” au primit Mențiuni Speciale din partea Inspectoratului Școlar Județean Iași pentru performanțele lor.

La Olimpiada de Limbi Romanice, Sibiul a fost reprezentat de un grup de 5 elevi, însoțiți de către doamna profesoară Savu Sabina de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, și anume:  Ciovică Maria Alexia, Alisie Mateoiu Andrei, Șoaită Alicia Nicoleta, Nicolăescu Maria-Leonor și Costea Maria-Cristina. Toți elevii au reușit să obțină punctaje impresionante, peste 90 de puncte, iar elevele Șoaită Alicia Nicoleta de la Colegiul Național „Octavian Goga” și Nicolăescu Maria-Leonor de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” au obținut Mențiuni din partea Ministerului Educației pentru rezultatele lor.

În același timp, la Deva, un alt grup de 8 elevi sibieni, însoțiți de  către doamna profesoară Călinescu Mădălina de la Colegiul Național “Octavian Goga”, s-au distins la Olimpiada Națională de Limba Engleză. Aceștia sunt: Giurca Tudor-Ioan, Garbulea Paula Eija, Abramovici Ana, Cornea Iulia, Mihăilă Maria-Alessia, Vasiu Luca-Mihai, Ighiștorfean Anca și Bâlțat Denisa Anamaria. Tudor-Ioan Giurca de la Colegiul Național “Gheorghe Lazăr” din Sibiu a reușit performanța de a obține Premiul I  la clasa a VII-a, iar Ana Abramovici de la Colegiul Național “Octavian Goga” a obținut la clasa a IX-a Mențiune din partea Ministerului Educației pentru rezultate deosebite.

Pe lângă competițiile în sine, elevii au avut ocazia să exploreze și să se bucure de frumusețea și cultura locurilor gazdă. La Deva au avut ocazia să viziteze locuri istorice precum Muzeul Culturii și Civilizației Dacice și Romane și Castelul Corvinilor. În Iași au participat la un tur al orașului și la ateliere de teatru organizate de Catedra de Limba Franceză a Universității „Alexandru Ioan Cuza”, mai transmit reprezentanții Inspectoratului Școlar Sibiu. 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 859

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus