Luni,
27.05.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Animale noi la Grădina Zoologică din Sibiu: o gazelă, un urs și doi lupi. Acestea au fost aduse în baza unui schimb și a unei donații

Animale noi la Grădina Zoologică din Sibiu: o gazelă, un urs și doi lupi. Acestea au fost aduse în baza unui schimb și a unei donații

O gazelă, un urs brun și doi lupi albi sunt noile animale de la Grădina Zoologică din Sibiu. Acestea au fost aduse din Mureș și din Ungaria, în baza unui schimb și a unei donații.

„Noii locuitori s-au adaptat perfect la noi, alăturându-se celor 317 prieteni din 83 de specii, locuitori mai vechi ai Grădinii (Zoologice)”, scriu reprezentanții Primăriei Sibiu pe pagina de Facebook a instituției.

În aceste zile, potrivit administrației locale, Grădina este deschisă conform unui program special: intrarea pe poarta principală se face între orele 9:30- 19:30, iar pe poarta 2, dinspre Valea Aurie, între 10:00 și 19:00.

„Mai mult, Zoo Sibiu are și o surpriză pentru vizitatori, prezentând și câteva animale noi. Este vorba despre o gazelă Oryx, un mascul de 10 ani, pe nume Uva. Acesta, precum și un urs brun, tot de 10 ani, pe nume Brunello, au venit la Sibiu de la Zoo Târgu Mureș, ca urmare a unui schimb. De la Zoo Nyíregyháza din Ungaria, cu titlu de donație, au ajuns la Sibiu doi lupi albi: un mascul și o femelă de 2 și 3 ani”, se mai arată în mesajul cu privire la noile animale care sunt găzduite la Zoo Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 4263

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ally McBeal

Acum 2 săptămâni

Nu o sa inteleg niciodata nevoia oamenilor de a chinui animalele salbatice in "gradini zoologice", in asa-zise scopuri "educative". Lasati animalele in habitatul lor natural si incetati a "educa" generatiile tinere in spiritul batjocurii fata de natura. Vedem rezultatele acestei "educatii" in tot ce se intampla in jurul nostru cu privire la clima... dar nu este decat raspunsul naturii la barbaria "evolutiei" fara masura si fara respect.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dani

Acum 2 săptămâni

Dacă iubiți animalele cu adevarat le lăsați libere! Pentru ele este un chin la zoo nu este mediul lor natural.
Raspunde

Venator

Acum 2 săptămâni

Nu se poate, Dani. Ai vrea să lase liberi leii sau ursul în arealul lor natural? Animalele sălbatice crescute lângă om dacă sunt lăsate libere devin agresive cu omul. Inclusiv speciile ierbivore, cum ar fi căpriorul, atacă omul în situația asta. În plus, de-a lungul timpului au fost destule specii care au scăpat de dispariție sau a căror vitalitate a fost păstrată datorită grădinilor zoologice. Zimbri, de exemplu, care acum de la depopuluarea României de români au fost lăsați liberi în Neamț, în Țarcu și prin Argeș au supraviețuit exclusiv datorită grădinilor zoologice. Ultimul exemplar sălbatic fiind braconat în 1927 în Caucazul de vest. Toți zimbri de azi sunt proveniți din câteva exemplare care au scăpat prin grădini zoologice.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Tudor

Acum 2 săptămâni

Tot ce-au realizat a fost sa chinuie mai multe fiinte/creaturi. Inaginati-va situatiaia in care cineva, o sa va tina inchisi pentru restul vietii intr-o garsoniera, puscarie.
Raspunde

Venator

Acum 2 săptămâni

Imaginează-ți situația în care ai fost ținut închis toată viața într-o pușcărie, cu părinții crescuți tot acolo (ca-n românia înainte de '89, unde doar prădătorii-securiști erau ceva mai liberi și știau ce e în afara pușcăriei și cum funcționează de fapt lumea) și când faci 18 ani cineva îți face bine scoțându-te de acolo în intersecția de la Ramada. Crezi că ai fi tu gazela aia 1 din 100000 care are "succes" concurând "de la egal" cu prădătorii?
Raspunde

XEZ

Acum 2 săptămâni

Bai frate ce incultura si sentimentalism idiot. Auziti aici: d.p.d.v etologic si evolutionist toate fiintele lupta pentru satisfacerea a trei deziderate: hrana, teritoriu si reproducere (ordinea este aleatorie). Nicaieri in natura acestea nu sunt intrunite mai bine decat in cazul salasului de la zoo sau in adoptie umana. Animalul respectiv are absolut toate conditiile pentru care altfel in natura cruda isi risca in fiecare moment existenta si pentru care cheltuie energie. De-asta si longevitatea in captivitate a animalelor este cu mult mai mare. Natura nu lucreaza cu sentimentele voastre.
Raspunde

Marko

Acum 2 săptămâni

Referitor la ce spunea domnul Venator, deja se întâmplă așa ceva, în sistemul de protecție socială unde, la 18 ani ești scos din sistem și trebuie să te descurci singur. Sunt de acord însă că grădinile zoologice de la noi sunt mult prea mici. Ar trebui scăzut numărul speciilor administrate și făcute „habitate” mai mari, mai spațioase cu sisteme de climă și vegetație specifică zonei din care provin, după modelul marilor grădini Zoologice din lume precum: San Diego Zoo, Alaska Children Zoo, Zoo Berlin, Zoo Budapesta etc
Raspunde

Venator

Acum 2 săptămâni

Ai dreptate și cu una și cu alta, Marko. Cu prima e trist și ar trebui urgent schimbată în bine cumva situația peste tot, nu doar la Sibiu. Cu a doua însă io cred că sunt multe alte priorități la Sibiu înainte de a îngropa milioane de euro prin niște cuști sau țarcuri mai mari, mai ales că e vorba de animale care sunt destul de bine îngrijite, în condițiile existente care nu sunt ideale, adevărat, dar nu sunt nici pe departe inumane. Ce e inuman în schimb este că nu sunt destule școli pentru copiii din Sibiu, de învață săracii în schimburi și Palatul de Justiție este lăsat să se surpe pur și simplu! Iar fufele puse de clepto-securiști la girat jaful, împreună cu consiliile lor locale, județene sau politice, fac stadion de 200 de milioane de lei pentru niște blatiști, aeroport falimentar de 64 de milioane de euro, pistă de biciclete de 3 km cu 11 milioane de euro (cât 3 km de autostradă, distrugând posibilitatea facilă de a crește calitatea aerului pentru toți sibienii!), creează monopol pe gunoaie cu unii din Brăila sau Moscova și alte nenumărate tunuri și nemernicii. Am scris asta să fie scris dinainte, când se vor apuca de cuști pentru jaf, iar copiii nu au școli!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus